Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Brambory a tvaroh

20. srpna 2007 | 10:00

Zkoušíte kdejakou dietu, ale tukových polštářků na bříšku a zadečku se pořád nemůžete zbavit? Zkuste brambory a tvaroh

Zkoušíte kdejakou dietu, ale tukových polštářků na bříšku a zadečku se pořád nemůžete zbavit? S dietním režimem založeným na kombinaci brambor a tvarohu se tento problém stane minulostí. Kombinace sytých brambor a nízkotučných mléčných produktů dokáže nádherně - zeštíhlit postavu. Brambory a mléčné výrobky obsahují bílkovinné stavební prvky, které se ideálně doplňují. Tělo si z nich vytváří svalovou hmotu spalující tuky. Tak je hubnutí ideálně podpořeno a člověk hubne snáze. Bílkovinný mix Každé ráno a večer si vychutnejte dva krajíce celozrnného chleba a během dne pijte průběžně dostatek vody a syrovátky. Jako hlavní jídlo si dejte některé z těch, které vám nabízíme v následujících receptech.


Brambory s cibulovým tvarohem Potřebujete (na 4 porce): * 1 svazek jarních cibulek, * 1 svazek ředkviček, * 1 stroužek česneku, * 2 lžíce nasekaných bylinek, * 500 g nízkotučného tvarohu, * 800 g brambor uvařených ve slupce, * hrst kopřiv, * sůl, pepř Příprava: Jarní cibulku nakrájejte na kolečka, ředkvičky nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte, nasekejte nadrobno a zamíchejte spolu s ředkvičkami a bylinkami do tvarohu. Dochuťte solí a pepřem. Brambory podávejte spolu s tvarohem a kopřivami.
Knedlíkové špízy Potřebujete (na 4 porce): * 1 cuketu, * 100 g žampionů, * 160 g sýru feta, * půlku houskového knedlíku, * 8 cherry rajčátek, * 4 lžíce olivového oleje, * 1 lžičku provensálského koření, * sůl, pepř Příprava: Cuketu opláchněte a oloupejte, žampiony očistěte a podle potřeby jim uřízněte nohy. Zeleninu, sýr a knedlík nakrájejte na plátky. Předehřejte troubu na 220 °C. Plátky knedlíku, cukety, žampionů a sýra dejte střídavě na 4 špízové jehly. Olej smíchejte s provensálským kořením, solí a pepřem. Každý špíz položte na kousek alobalu a pokapejte ochuceným olejem. Špízy v alobalu uzavřete a pečte ve vyhřáté troubě zhruba 20 minut.
Okurkovo-tvarohový dip Potřebujete (na 4 porce): * 300 g nízkotučného tvarohu, * 200 g jogurtu (1,5 % tuku), * 200 g nízkotučného tvarohu, * 1 lžíci citronové šťávy, * lžíci olivového oleje, * sůl, pepř, * 1 lžíci kopru, * 2 stroužky česneku Příprava: Oloupanou okurku nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte jogurt, tvaroh, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do směsi přidejte utřený česnek a smíchejte s okurkou.
Brambory s bylinkovým tvarohem Potřebujete (na 4 porce): * 300 g nízkotučného tvarohu, * 80 g zakysané smetany, * 4 lžíce nasekané pažitky, * 2 lžíce nasekané petrželové natě, * 1 svazek ředkviček, * 600 g brambor vařených ve slupce, * sůl, pepř Příprava: Tvaroh smíchejte se smetanou, dochuťte solí a pepřem a přidejte bylinky. Ředkvičky omyjte, očistěte a nastrouhejte na velmi tenké plátky. Podle chuti posypejte solí a pepřem. Brambory vařené ve slupce podávejte s bylinkovým tvarohem a ředkvičkami.
Salát s vajíčky Potřebujete (na 4 porce): * 600 g brambor uvařených ve slupce, * 1 cibuli, * 8 lžic octa, * 125 ml vývaru, * 150 g salátové okurky, * 1 svazek ředkviček, * 2 lžičky hořčice, * 100 ml smetany, * 100 g salátu (nebo rukoly), * 4 vejce, * sůl, pepř Příprava: Vařené brambory oloupejte a nakrájejte. Cibuli nasekejte nadrobno a poduste na 4 lžících octa a vývaru. Brambory smíchejte s cibulovým vývarem a nechte asi 30 minut odpočívat. Okurku a ředkvičky nakrájejte nadrobno. Smíchejte hořčici, sůl, pepř, smetanu a všechny připravené směsi smíchejte dohromady. Salát omyjte a natrhejte na kousky. Do 500 ml vody dejte 4 lžíce octa a přiveďte k varu, vejce jedno po druhém rozbíjejte a nechte je vklouznout do octové koupele. Vařte zhruba 5 minut. Bramborový salát podávejte s vejci a hlávkovým salátem.

Související články