Žena, která si na talíř naloží ty správné potraviny, zůstane štíhlou i sytou zároveň. Umožňují to tzv. brzdy kilojoulů, které můžeme denně přijímat spolu s potravinami. "Turbo" spalování tuků Existují způsoby, jak přihodit ještě pár polínek do pece: L-karnitin zasahuje do látkové výměny tuků. Kromě toho transportuje mastné kyseliny do mitochondrií. Ty představují jakési buněčné pece, ve kterých se spaluje tuk. Tato účinná látka se nachází především ve skopovém mase. Pokud jste vegetariánka, lékárny nabízejí L-karnitinové preparáty. Sója a vejce podpoří hubnutí K nejdůležitějším aktivátorům látkové výměny patří i cholin (z řady vitaminů B). Tvoří se sice v těle, ale dávka navíc pomáhá při hubnutí. Najdete ho v játrech, ve vejcích a v sóje. Oříšky jen přiměřeně Nemyslíme tím slané buráky, kešu nebo mandle. Oříšky, které máme na mysli, se podávají ve své původní, neochucené formě. Vyzkoušejte je bez pražení, uvidíte, že si pochutnáte. Dodají vám vzácné omega-3 mastné kyseliny. Ale pozor, za den si dopřejte maximálně jednu hrst oříšků, jinak se to odrazí na stoupající hmotnosti. To samé platí také u dýňových nebo slunečnicových semínek. Sýr a červené víno Při trávení potravy vzniká v těle pyruvát. Zlepšuje spalování tuků a podporuje výkonnost organismu. Energie, která vzniká z tělního tuku se rychleji spotřebuje. Svaly jsou navíc lépe zásobované glukózou (cukrem), proto se unaví pomaleji. Výhodou je, že pyruvát se nachází v množství potravin, například v červeném vínu a v sýru. Přispějí k lepšímu spalování, a to velice příjemným způsobem.
Přestože vám to může znít neuvěřitelně, kila lze shazovat i mlsáním. Se správnými potravinami zůstanete štíhlá i sytá zároveň
Související články
Články odjinud