Středa 22. května 2024
Svátek slaví Emil, zítra Vladimír
Oblačno, déšť 22°C

Síla lesního ovoce

16. července 2007 | 10:00

Stačí vyjít na zahradu nebo do lesa a příroda nám nabídne množství dobrot, které mají nejen omlazující účinek, ale i zeštíhlující efekt. Shodíte 2 kg za čtyři dny

Vyzkoušejte tu pravou chuť léta v malinách, ostružinách a borůvkách. Díky naší skvělé dietě se budete cítit krásná a svěží. Kromě toho ovocná dieta dodá vašemu organismu spoustu výživných látek. Hubnutí s omlazujícím účinkem Obnova buněk Tyto nenápadné zeštíhlovače vám pomohou zhubnout během čtyř dnů 2 kilogramy. Mají nejen málo kilojoulů, ale působí i jako spalovače tuků a jsou bohaté na antioxydanty, které chrání organismus před stárnutím. Podpoří obnovu buněk a zvýší pružnost tkání. Jak na to Pětkrát denně snězte přibližně 200 gramovou dávku malin, ostružin nebo borůvek. Hlavní jídlo si připravte podle jednoho z našich receptů, a to nejlépe čerstvé, aby mělo co nejvíce výživných látek.


Malinový koktejl (950 kJ) Potřebujete (na 4 sklenice): 150 g jogurtu 50 g jemných ovesných vloček 300 g malin 50 g hnědého cukru 750 ml nízkotučného mléka několik lístků čerstvé máty Příprava: Maliny omyjte, 8 nejhezčích odložte stranou, zbytek mixujte s jogurtem, mlékem, vločkami a cukrem. Naplňte sklenice a navrch každého nápoje položte dvě maliny a ozdobte lístkem máty.
Ovocná kaše (350 kJ) Potřebujete (na 4 porce): 300 g míchaného bobulovitého ovoce 2 lžíce citronové šťávy 1 lžíci cukru moučky 4 lžíce nízkotučného bílého jogurtu Příprava: Ovoce přeberte, omyjte, smíchejte s cukrem, citronovou šťávou a rozmačkejte vidličkou. Rozdělte na 4 talíře a na každou porci dejte 1 lžíci jogurtu. Ozdobte lístky máty.
Obložené talíře (750 kJ) Potřebujete (na 4 porce): 2 plátky kuřecích prsíček po 100 gramech 1 malou hlávku salátu červené jablko 100 g malin 50 g nízkotučného jogurtového dresinku 3 lžíce rajčatového protlaku sůl pepř Příprava: Kuřecí prsa rychle opečte na rozpáleném oleji z obou stran, vyndejte je a nakrájejte na tenké plátky. Salát očistěte, rozdělte na lístky a položte na 4 talíře. Jablko nakrájejte na tenké proužky. Kuře, jablko a maliny rozdělte na listy salátu. Jogurtový dresink smíchejte s rajčatovým protlakem a dochuťte solí a pepřem. Salát pokapejte podle chuti vzniklou omáčkou.
Sýrový salát (750 kJ) Potřebujete (na 4 porce): 200 g různých druhů listového salátu 1 jablko 4 lžíce bílého vinného octa špetku cukru krystal 100 g ostružin 80 g sýra Čedar nakrájeného na plátky sůl pepř 4 lžíce olivového oleje 3 lžíce smetany 2 lžíce nasekané pažitky Příprava: Saláty natrhejte na menší kousky. Jablko a sýr nakrájejte na tenké proužky. Na dresink smíchejte ocet s cukrem, solí, pepřem, olejem a smetanou. Salát, sýr, jablko i ostružiny lehce promíchejte s dresinkem a rozdělte na 4 talíře. Nakonec posypejte nasekanou pažitkou. Náš tip: Chcete-li dodat salátu minerální látky, posypejte každou porci 1 lžičkou nasekaných oříšků.

Související články