Neděle 19. května 2024
Svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek
Oblačno, bouřka 20°C

Udržujte se sytá

Štíhlá můžete být i bez hladovění!
11. června 2007 | 10:00

Být štíhlá a v dobré fyzické i psychické kondici jde i bez hladovění. Stačí jen správně postupovat při výběru potravin

Dejte sbohem kručení v žaludku! Štíhlá můžete být i bez hladovění! Kdo si při nákupu potravin správně vybere, vydrží dlouho sytý i bez zbytečného množství tuků a kilojoulů. Ovesné vločky - konec vlčímu hladu Je zajímavé, co všechno v sobě vločky skrývají: účinné látky z cereálií udržují konstantní hladinu cukru v krvi, což má vliv na to, že nemusíte čelit zbytečným návalům vlčího hladu. Svými hodnotnými bílkovinami a složenými sacharidy nasytí na dlouhou dobu. Ovesné vločky smíchané s jogurtem a ovocem jsou ideální občerstvení, pokud vás přepadne hlad - a ráno vás nastartují do nového dne tím správným způsobem. Čočka - pro hezkou postavu Vhodnou směsici živin pro štíhlou linii obsahuje čočka. Nabízí skvělou kombinaci sacharidů, bílkovin a balastních látek, přičemž neobsahuje téměř žádný tuk. Kromě jiného působí pozitivně na hladinu cukru v krvi. A hlad nedostane ani tu nejmenší šanci! Citrusy - vždy a všude Přes den si je můžete dopřávat, kdykoliv chcete. Pomeranče obsahují množství pektinu, látky, která zajistí dlouhotrvající pocit sytosti. Tofu - skrytý poklad Tofu se vyrábí ze sójových bobů. Obsahuje víc nasycujících bílkovin než jiné, masové pokrmy. Dalším pozitivem je, že dodává tělu cenný vápník, který znesnadňuje ukládání tuků v těle, a naopak podporuje tvorbu svalstva. Lehké kuřecí maso - dodává "šťávu" Obsahem vitaminu B dodává kuřecí maso "palivo pro motor" látkové výměny sacharidů. Jeho lehce stravitelné bílkoviny nasytí a zinek jako ochránce buněk se postará o zdraví. Měla byste prostě dávat přednost lehkému, netučnému masu. Extra tip: Jestliže musíte opravdu nutně sníst něco ke druhé večeři, pak je ideálním pokrmem před ulehnutím mírně chlazené kuřecí maso pokapané citronovou šťávou. Bílkoviny a vitamin C totiž podpoří přirozené spalování tuků (samozřejmě si k tomu nedávejte žádnou přílohu, nanejvýš jen zeleninu).

Související články