Pondělí 20. května 2024
Svátek slaví Zbyšek, zítra Monika
Polojasno, bouřka 23°C

Za 2 roky zhubla 20 kg

Andree to slušelo i s 81 kilogramy.
4. června 2007 | 10:00

"Váhu klidně kopněte pod skříň!", říká Andrea, které se podařilo zhubnout 20kg. A nemusela ani držet žádnou drastickou dietu

Paní Andrea si dobře pamatuje, že do svých 13 let měla postavu tak akorát. Ale v té době přestala sportovat, ztloustla, začala držet diety a už se vezla na známém kolotoči. V době dospívaní si s váhou skutečně pohrávala. "Měřím 172 centimetrů a moje váha kolísala v průběhu let mezi 60 a 80 kilogramy," vypráví paní Andrea. "Buď jsem držela diety, bylo mi zle, trápila jsem se hlady a snižovala jsem váhu k šedesátce. Nebo přišel jakýkoliv problém a já se zase projedla až na osmdesátku." V osmnácti se Andrea zamilovala, později se vdala a narodil se jí syn. Její váha se pohybovala kolem 80 kilogramů. Vysněné rifle Protože miluje sladkosti, začala se smiřovat s tím, že bude mít plnější postavu. Tak to šlo až do jejích třicetin... "Toho dne jsem si šla koupit vysněné rifle. "Největší dámské číslo je 34," oznámila mi pobaveně prodavačka. A já se do nich nevešla!" Přesto si je koupila odhodlaná do nich zhubnout. Diety rozhodně ne! Protože Andrea věděla, že ji diety nezachrání, rozhodla se totálně změnit způsob stravování. "Zvážila jsem se - 81 kg - a váhu jsem kopla pod skříň! Nejdříve jsem jen nahradila bílé pečivo celozrnným, přestala jsem sladit a začala jsem jíst pravidelně: pořádné snídaně, hodně ovoce, zeleniny, neslazené vody, čaje," popisuje svůj přístup. Nutno podotknout, že po obědě si paní Andrea dopřála cokoliv sladkého, na co zrovna měla chuť. Věděla, že přes odpírání cesta k vysněné postavě nevede. A rifle jí padly už po dvou měsících! Andrea začala více chodit pěšky a půl roku po osudném nákupu vážila 65 kilogramů. A co čokoláda? Od té doby uplynuly téměř dva roky. "Moje váha se pohybuje kousek nad šedesáti kilogramy. Stále jím pravidelně, piju hodně neslazených tekutin, dvakrát týdně cvičím na rotopedu a strašně ráda chodím do prodejny zdravé výživy," usmívá se Andrea. To ovšem není celá pravda, přiznává vzápětí. "Když máme oslavu, klidně si dám vepřo-knedlo-zelo, ale pak se automaticky vrátím ke správné životosprávě. Mimochodem, jednu čokoládu denně aplikuji stále..." Neřeší to Andrea říká, že se naučila neřešit problémy jídlem, nemyslet na to, co může jíst a co nesmí, a kolik váží. A říká velkou pravdu: "Život přece není o tom, kolik centimetrů máme v pase!"


Napiště nám také, jak jste úspěšně ZHUBLA! Zajímá nás váš příběh! Zveřejníme ty příspěvky, k nimž nám pošlete také fotografie dokazující Váš úspěch. Připište i své telefonní číslo. Příspěvky zveřejněné v této rubrice odměníme honorářem 500 Kč. (Foto vrátíme.) Pište na adresu redakce Na obálku nebo do předmětu elektronické zprávy napište: ZHUBLA.

Související články