Neděle 12. května 2024
Svátek slaví Pankrác, zítra Servác
Oblačno 20°C

Velká jarní dieta

30. dubna 2007 | 10:00

Zjistila jste, že se vaše plavky přes zimu asi nějak srazily? S naší týdenní dietou zhubnete 3,5 kg

Konečně se po nadbytečných kilogramech slehne zem! Tato dieta je účinnou prevencí proti jarní únavě a navíc vás zbaví přebytečných tuků a vody. Tak vzhůru do boje! Nabízíme vám chutné pokrmy, které můžete kombinovat podle libosti. Po 7 dnech této diety budete mít 3,5 kg dole. Ovšem musíte pít dostatečné množství vody. Je to nezbytné, aby se z těla vyloučily škodliviny při metabolismu tuků.


Snídaně Věnujte čtvrthodinku tomu, abyste si vychutnala dobrou kávu a dávku životabudičů. Naše tipy * 30 g křupavého müsli, 200 g libovolného čerstvého ovoce * celozrnná houska s tenkou vrstvou nízkotučného taveného sýra, půlka pomeranče * celozrnná houska s 50 g sýru Cottage, 30 g papriky, pár lístků rukoly a 1 lžičku piniových semínek Něco sladkého na zub Při většině diet se nesmí mlsat. Ale tato je opravdu výjimečná. *kousek ovoce s vysokým obsahem cukru: jablko, hruška, banán, menší hrozen vína * vlastnoručně upečený muffi n s rozinkami *jsou povolené i nízkotučné sladkosti: želatinoví medvídci, indiánky (ale v celkovém množství nejvýše 50 g) Nízkotučné občerstvení Dvakrát denně zažeňte hlad jednou "mňamkou" z naší nabídky. * 2-3 rýžové chlebíčky * 25 g sušeného ovoce * 100 g jogurtového nápoje
Obědy Pestrá těstovinová pánev Uvařte 100 g těstovin penne. Nakrájejte na kousky 1 mrkev, čtvrtku kedlubny, čtvrtku hlízy fenyklu, 70 g brokolice. Mrkev, kedlubnu a lžičku nasekané cibule opečte na lžičce oleje. Přidejte fenykl, brokolici, 5 rozpůlených cherry rajčátek a 70 ml vývaru. Přikryjte pokličkou a duste, dokud vše nezměkne, dochuťte pepřem, přidejte 1 lžičku smetany a smíchejte s penne. Ryba se zeleninou Nakrájejte nahrubo půlku žluté papriky, 2 stroužky česneku, 1 celer a opečte na 1 lžičce olivového oleje. Přidejte 50 g rozpůlených cherry rajčat, 2 lžíce vývaru a přiveďte k varu. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Přidejte 80 g rybích filet a zakryté nechte 5 minut dusit. Podávejte s divokou (indiánskou) rýží. Zeleninový nákyp Nakrájejte nadrobno 1 mrkev, čtvrtku kedlubny, 75 g květáku a spolu s 50 g hrášku poduste na 1 lžičce másla. Přidejte 5 lžic vývaru a asi 10 minut duste. Dejte do formy spolu se 2 oloupanými bramborami. Smíchejte bílek, malé množství octa, 2 lžíce bílého vína a vyšlehejte nad horkou párou do pěny. Přidejte zeleninu a pečte při 250 °C asi 5 minut, dokud pokrm nezíská nádech dohněda. Hořčicový steak Opečte jeden steak z obou stran na 1 lžičce oleje, osolte, opepřete, potřete hořčicí a pečte v troubě o teplotě 220 °C asi 3 minuty. Mezitím opečte 4 oloupané stroužky česneku, posypejte je malým množstvím cukru a duste asi 2 minuty. Zalijte 5 lžícemi vývaru a 1 lžičkou balzamikového octa. Směs nalijte na steak, jako přílohu můžete podávat bramborovou kaši.
Večeře Plněné palačinky Ušlehejte jedno vejce, 1 lžíci mouky, 5 lžic vody, špetku soli a muškátového oříšku. Z této směsi připravte dozlatova opečenou palačinku a potřete ji tvarohem. Nastrouhejte 1 jablko a přidejte pár kapek citronové šťávy, malé množství skořice, 1 lžičku medu a touto směsí palačinku naplňte. Hráškové rizoto Na půlce lžičky másla opražte 10 g česneku nakrájeného na plátky. Přidejte 60 g rýže a duste, dokud nezesklovatí. Zalijte 125 ml vývaru a 5 lžícemi bílého vína, nechte 10 minut vařit. Přidejte 25 g mraženého hrášku a vařte, dokud rýže nezměkne. Do rizota přimíchejte 1 lžíci nastrouhaného parmazánu a dochuťte solí, pepřem a mátou nasekanou nadrobno. Krůtí chlebíček Krajíc celozrnného chleba potřete malým množstvím másla, obložte kolečky cibule (25 g) a 20 g krůtí šunky. Podle chuti můžete posypat nastrouhanou citronovou kůrou a koriandrem. Špenát s vejcem Uvařené vejce rozpulte, vyndejte žloutek, smíchejte ho s půlkou sardele a 1 lžící smetany. Dochuťte solí, pepřem, nasekanými bylinkami a touto směsí naplňte půlky bílků. Na 1 lžičce olivového oleje osmahněte 1 lžičku cibule nasekané nadrobno, přidejte 125 g rozmraženého listového špenátu a prohřejte. Dochuťte solí a muškátovým oříškem. Vejce servírujte na špenátu.

Související články