Těstoviny jsou rychle hotové a vždy chutné - a vy budete díky nim o hodně štíhlejší. Máte ráda těstoviny a bojíte se je jíst, protože věříte tvrzení, že se po nich přibírá na váze? Vůbec se jich nemusíte bát! Právě naopak. Tělo instinktivně cítí, co mu prospívá a bojkotuje každý pokus vzdát se oblíbených potravin. Proto jsme pro vás připravili vyváženou těstovinovou dietu, která bude každému chutnat, v mozku vyvolá produkci hormonu štěstí a k tomu všemu vám pomůže vyhrát boj s přebytečnými kily. Takhle to funguje Začněte den salátem z čerstvého ovoce a k obědu nebo k večeři si vyberte z našich nabízených jídel. Ke svačině si dopřejte čistý zeleninový vývar. Žízeň zažeňte nízkomineralizovanou vodou nebo neslazeným čajem. 1. den - Lasagne s vepřovým masem Potřebujete (pro 4 osoby): 200 g lasagne, 400 g vepřových filet, 1 lžíci oregana, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 250 g žampionů, 4 lžíce citronové šťávy, 1 větvičku rozmarýnu, 150 ml bílého vína, 150 ml vývaru, špetku strouhaného muškátového oříšku, sůl, pepř Příprava: Těstoviny uvařte a nakrájejte na trojúhelníky. Maso nakrájejte na kostky, dochuťte solí, pepřem a oreganem. Osmahněte na oleji, vyndejte z pánve. Oloupaný česnek nakrájejte nadrobno a osmahněte na oleji. Žampiony nakrájejte na měsíčky, pokapejte citronovou šťávou a spolu s rozmarýnem, vínem a vývarem přidejte k česneku, krátce povařte a dochuťte muškátovým oříškem. Podávejte s masem a těstovinami. 2. den - Penne s rokfórem Potřebujete (pro 4 osoby): 80 g šunky vcelku, 1 cibuli, 1 cuketu, 1 lžíci oleje, 100 ml bílého vína, 150 g rokfóru, 200 g penne, sůl, pepř, 2 lžíce petrželové natě Příprava: Šunku nakrájejte na kostky, cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Cuketu oloupejte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Vše opečte na oleji a zalijte vínem. Přidejte sýr a nechte rozehřát, osolte a opepřete. Těstoviny připravte podle návodu a uvařené přimíchejte k omáčce. Posypejte petrželovou natí a podávejte. 3. den - Špagety s pikantní omáčkou Potřebujete (pro 4 osoby): 250 g cukety, 2 červené papriky, 250 g mrkve, 1 cibuli, 2 lžíce oleje, Tabasco, 150 ml vývaru, 200 g rajčatového protlaku, 300 g špaget, 1 lžíci smetany, cukr, sůl, pepř Příprava: Zeleninu nakrájejte na kostky, cibuli nasekejte nadrobno a poduste na oleji. Dochuťte solí, pepřem, Tabascem a cukrem. Zalijte vývarem, rajčatovým protlakem a nechte 10 minut vařit, přidejte smetanu. Těstoviny uvařte podle návodu a podávejte přelité omáčkou. 4. den - Tagliatelle se žampiony Potřebujete (pro 4 osoby): 200 g žampionů, 2 jarní cibulky, 600 g rajčat, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci bylinek nasekaných nadrobno (tymián, oregano apod.), 300 g tagliatelle, 40 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř Příprava: Cibuli a žampiony nakrájejte nadrobno a opečte na oleji. Přidejte česnek nasekaný nadrobno, rajčata a poduste. Přimíchejte bylinky, osolte, opepřete. Těstoviny připravte podle návodu. Posypejte sýrem. 5. den - Tortellini s hráškem Potřebujete (pro 4 osoby): 250 g tortellini, 2 jarní cibulky, 200 g mrkve, 200 g hrášku, 100 g nasekané šunky, 200 ml mléka, 4 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, pepř Příprava: Uvařte tortellini. Cibulku oloupejte a nakrájejte na kolečka. Mrkev nakrájejte a povařte v osolené vodě asi 4 minuty. Přidejte hrášek a povařte spolu další 4 minuty. Zeleninu a těstoviny přeceďte a dejte do jednoho hrnce. Přidejte nakrájenou šunku a mléko. Pokrm dochuťte solí, pepřem a ohřejte.
Těstovinová kuchyně ze zbytků Zůstaly vám těstoviny z předchozího dne? Na přípravu 1 porce potřebujete zhruba 200 g oblíbené zeleniny nakrájené nadrobno. Poduste ji v malém množství osolené vody, dochuťte rajčatovým protlakem, pepřem, solí a trochou cukru. Do směsi přidejte těstoviny a znovu zahřejte. Jako krém můžete použít nízkotučné smetanové výrobky.