Sobota 18. května 2024
Svátek slaví Nataša, zítra Ivo
Oblačno, déšť 19°C

Lehce a rychle

Japonská polévka
12. března 2007 | 10:00

Pro příliš zaneprázdněné ženy máme několik tipů na rychlá dietní jídla. Vyzkoušejte třeba japonskou polévku nebo brokolici s rýží

Stále nestíháte a navíc vás nebaví trávit dlouhý čas v kuchyni "u plotny"? Pak jsou pro vás tato jídla jako stvořená! Jíst jen tak "za pochodu" není zdravé, a většinou to přispívá k usazování nadbytečných kilogramů. Proto si aspoň jednou za den udělejte čas, abyste si v klidu vychutnala hlavní jídlo. Nabízíme vám několik tipů na přípravu rychlých a nízkokalorických jídel. * JAPONSKÁ POLÉVKA Uvařte ve 300 ml mírně osoleného zeleninového vývaru 100 g zeleniny nakrájené nadrobno (např. mrkve a cibulky). Rozkvedlejte dohladka v trošce vody 1 polévkovou lžíci sójové pasty nebo Solamylu a přidejte do polévky. Podávejte ozdobené mladou cibulkou nakrájenou na kolečka nebo proužky. * SALÁT S JOGURTEM Půlku hlávkového salátu omyjte a natrhejte na menší kousky, 1 rajče nakrájejte na poloviční plátky. Dresink připravíte z 1 bílého nízkotučného jogurtu, 1 lžičky hořčice, 1 lžičky kečupu, 1 lžičky citronové šťávy, soli a pepře. * BROKOLICE S RÝŽÍ Uvařte 50 g rýže, 200 g mražené brokolice poduste na trošce rostlinného oleje po dobu asi 7 minut. Dále si připravte salsu - nakrájejte 1 rajče na kostičky, přidejte 2 lžíce mražených nebo 1 lžičku sušených italských bylinek, 1 lžičku olivového oleje, sůl a pepř. Brokolici podávejte s rýží, přelijte ji omáčkou. * PEČENÉ BRAMBORY S RAJČATY Rozkrájejte podélně napůl 250 g brambor. Jedno velké rajče rozkrojte na čtvrtiny. Vše lehce osolte a naskládejte vedle sebe na pečicí plech. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut při 180 °C. Na omáčku budete potřebovat 150 g nízkotučného tvarohu, 3 lžíce nízkotučného jogurtu, 2 lžíce mražené bylinkové směsi, sůl a pepř.

Související články