Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hubnutí 5x jinak

12. února 2007 | 10:00

Marie, Vlasta, Helena, Alena a Jitka hubly 6 týdnů s 5 odborníky. Každá jinak. Jak to dopadlo?

Konečně v cíli! Marie, Vlasta, Helena, Alena a Jitka mají za sebou 6 týdnů hubnutí se svými parťáky. Přes krize a malé prohřešky, únavu i vyčerpání se pět statečných bojovnic sešlo při závěrečném focení. Takhle to dopadlo. Šest týdnů hubnutí v "přímém přenosu". Od prvního čísla roku 2007 vyvíjely dvojice, složené z našich čtenářek a jejich konzultantů, obrovské úsilí vedoucí k jedinému cíli: zhubnout! Od prvního setkání jsme týden po týdnu bedlivě zaznamenávali každý shozený kilogram, každý úspěch i neúspěch, dojmy a pocity všech zúčastněných. Teď si můžete přečíst, jak to všechno dopadlo.


5 OTÁZEK PRO NAŠE DOBROVOLNICE: 1. Jak se teď díváte na uplynulé týdny hubnutí? 2. Budete pokračovat v nastartovaném procesu? 3. Jakou známku byste si dala za svůj přístup a za výsledek? 4. Kdo vám byl při hubnutí největší oporou? 5. Co byste doporučila našim čtenářkám, které také chtějí zhubnout? 2 OTÁZKY PRO KONZULTANTY: 1. Jak hodnotíte 6 týdnů spolupráce se svou svěřenkyní? 2. Myslíte si, že bude v nastartovaném 2 procesu pokračovat?
Alena + Tereza: Hubnutí s Bikram jógou Tereza Bonnet Šenková je lektorkou Bikram jógy. Alena praktikovala jógu, která se provozuje 5x do týdne v neuvěřitelných 42 °C. Opravdu stačilo jen odhodlání, koncentrace a disciplína? ALENA 1. Cvičení byl masakr, ale v teplíčku. Mám pořád trochu deprese z toho, jak vypadám, že jsem nezhubla víc. Musím víc makat. 2. Budu muset, abych konečně mohla na soutěž Miss. Nikdy na mě nezbylo číslo (...smích...). 3. Za přístup trojku, za výsledek čtyřku. 4. Terezka: jen se podívá a všichni jsou v lati. Redaktorka Olga: věří neuvěřitelnému. 5. Vyvarujte se návštěv u maminky, která vaří dobroty! TEREZA 1. Alena je nadměrně sebekritická a pracuje na sobě se sebezapřením. Příliš o sobě pochybuje. Nejhezčí je, když se po lekci pochválí. Nejhorší je, když si pak dá smažák a doufá, že se jí to nevrátí = že jí nebude zle. 2. Samozřejmě ano.
Alena V. (26): výška: 165 cm, původní váha: 110 kg, zaměstnání: v bankovnictví, bezdětná. Cíl: 10 kg dolů. NESPLNĚNO O 3 Kg!
Helena + Iva: Hubnutí se STOBem Iva Málková je zakladatelkou společnosti STOB, která pomáhá při rozumném hubnutí. Heleny jídelníček byl přísně kontrolován, k dispozici měla i cvičení a přednášky se STOBem. Helena bojovala i přes svůj zpomalený metabolismus naprosto příkladně. HELENA 1. Mám ze všeho radost, byl to skok, který mě nastartoval do nového života. 2. Určitě budu pokračovat ve cvičení se STOBem. Na konzultaci za Ivou přijdu, když si nebudu vědět rady. 3. Za přístup dvě mínus, za výsledek jedničku. 4. Iva mě nejvíc podporovala. 5. Nic si neodpírejte, jezte všechno, na co máte chuť, ale v rozumné míře. IVA 1. Je skvělé, že se nám podařilo dosáhnout toho, co jsme chtěly: po několikaleté pauze, kdy si Helena jen udržovala váhu po předchozím velkém zhubnutí, jsme opět začaly bojovat s kily. A daří se nám vyhrávat. 2. Nepochybuji o tom, že Helena bude pokračovat.
Helena L. (35): výška: 178 cm, původní váha: 125,5 kg, zaměstnání: fakturantka, 2 děti. Cíl: 3 kg dolů. PŘEKROČENO!
Marie + Petr: Hubnutí s osobním trenérem Petr Ožďan je osobní trenér a fitness konzultant. Marie s ním trénovala 3x týdně ve fitness centru AxaGym. Dodržovala doporučený jídelníček a dřela jako kůň. A vyplatilo se! MARIE 1. Každé ráno po cvičení bylo náročné, tělo moc neposlouchalo. Splnila jsem si své předsevzetí a shodila to, co jsem chtěla. Jen mě překvapilo, že moje tělo je tak pohodlné. 2. Ano, budu pokračovat, ale dojíždět za Petrem je pro mě moc daleko. Zkusím rekondiční centrum v Praze a také plavání. 3. Za přístup dvojku, za výsledek jedničku. 4. Moje maminka, synové i manžel. 5. Zamyslete se nad sebou, změňte přístup ke stravování a hlavně: začněte se hýbat. Je to na vůli každé z nás. PETR 1. Marii hodnotím jen kladně, umí na sobě makat. To, co jsme si předsevzali, jsme splnili. Marie má můj obdiv. 2. Ano. Marie je 100% sportovec tělem i duchem!
Marie Š. (55): výška: 167 cm, původní váha: 89 kg, zaměstnání: dispečerka v ČTK, 2 děti. Cíl: 6 kg dolů. SPLNĚNO!
Jitka + Bára: Hubnutí s aerobikem Bára je cvičitelkou aerobiku (bodystyling) a Jitka pilně chodila na její hodiny do ř tness Factory Pro. Obě si užívaly saunu a Jitka chodila i plavat. Obě jsou kamarádky, hubly tedy společně. A dařilo se jim to. JITKA 1. Zhubla jsem, kolik jsem chtěla - vlastně podobně jako každý rok. Cíl je splněn, dál už hubnout nechci. 2. Budu dál chodit cvičit 2x týdně na bodystyling a jednou na indoor cycling. Saunu a plavání podle nálady. 3. Za přístup jedničku, za výsledek jedničku. 4. Já sama. A Bára samozřejmě. 5. Život není jen o uklízení a vaření. Nepřejídejte se a udělejte si čas na cvičení a hlavně - sama na sebe. Budete se cítit lépe. BÁRA 1. Vidím to velmi pozitivně. Měla jsem velmi disciplinovanou klientku s pevnou vůlí. 2. Jitka si úbytek váhy určitě udrží, už nechce žádné faldíky... možná se začne více věnovat sexu!
Jitka V. (47): výška: 170 cm, původní váha: 76,5 kg, zaměstnání: nehtová designérka, 2 děti. Cíl: 9 kg dolů. SPLNĚNO!
Kateřina + Vlasta: Hubnutí s Dietboxem Paní Vlasta hubla s pomocí nízkokalorických jídel, které Dietbox, společnost patřící paní Kateřině Maresové, produkuje. Paní Vlasta se, bohužel, odmítla dostavit na závěrečné fotografování. VLASTA 1. Už bych nehubla s Dietboxem, ale hlavně pohybem (cvičení, plavání) a snížila bych přísun stravy. 2. V hubnutí budu dál pokračovat, jakmile se srovnám zdravotně a budu určitě volit výše uvedený způsob (viz otázka 1). 3. Za výsledek jedničku. 4. Oporou mi byla rodina a kolegyně v práci. 5. Doporučila bych pohyb a snížit přísun stravy, ale nehladovět. Odstup 2,5 hodiny mezi jídly je prospěšný. KATEŘINA 1. První týdny byla spolupráce skvělá, ale pak paní Vlasta spolupracovat přestala, odmítla našeho trenéra, vymlouvala se na nedostatek času, nedodržovala stanovený časový odstup mezi jídly. Je to velká škoda! 2. Myslím, že pokračovat nebude.
Vlasta J. (47): výška: 167 cm, původní váha: 100 kg, zaměstnání: pracuje v bance, 2 děti. Cíl: 15 kg dolů. NESPLNĚNO O 7 kg!

Související články