Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trpělivost růže přináší

8. ledna 2007 | 10:00

Při hubnutí vám může pomoci i rodina. Máme pro vás několik tipů, které vám pomohou dosáhnout vašeho cíle

Cesta k vysněné postavě bývá dlouhá a náročná. Připravili jsme pro vás pár tipů, které vám dodají potřebnou motivaci. Úspěšné hubnutí začíná v hlavě a nikoliv v kuchyni. Jen ten, kdo je duševně silný, dosáhne svého cíle. Proto jsme pro vás připravili pár motivačních triků. Fotku na ledničku Najděte ve svém archivu fotografii, na které se sama sobě vůbec nelíbíte. Připevněte si jako výstrahu na ledničku nebo do špajzu. Vždycky, když se uvidíte, chuť na pamlsky vás přejde. Zastavte mlsání Jestliže na vás přijde nesnesitelná chuť na sladkosti, zkuste ji přelstít. Vydejte se ven na procházku, nebo si dejte relaxační koupel. Chuť na sladkosti můžete potlačit i žvýkáním žvýkaček bez cukru nebo tím, že sníte kousek ovoce, případně 2-3 kusy sušených fíků. Zapojte svou rodinu Požádejte členy své domácnosti, aby vám při držení diety pomáhali a kontrolovali vás. Uvidíli, že zase mlsáte nebo hodně jíte, napomenou vás a připomenou, že máte hubnout. Možná vám to bude nepříjemné, ale věřte - zabírá to. Chcete se vejít do sukně? Určitě i vy potají odkládáte ve skříni kousek oblečení, do kterého už se dlouho nevejdete, ale moc byste chtěla ho ještě nosit. Může to pro vás být inspirací. Jestliže máte konkrétní cíl, o kolik chcete zhubnout, půjde vám to lépe. Odměňte se za úspěchy Ale nikoliv dobrým zákuskem nebo čokoládou! Raději si kupte pěkné tričko nebo kalhoty, zajímavou knihu nebo vkusný doplněk do bytu. Odměnit se dá i jinak než jídlem!


Cvik týdne Vypracované břicho Lehněte si na záda, pokrčte nohy, pravou nohu dejte přes levé koleno. Ruce si dejte za hlavu a levý loket tlačte k pravému kolenu. Zvedejte se pomocí břišních svalů, ve zvednuté poloze vydechujte. Opakujte 10x a potom vyměňte strany.
! POZOR NA JOULY Vína bílé suché - 2 dcl - 440 kJ bílé sladké - 2dcl - 640 kJ červené - 2 dcl - 540-640 kJ portské - 5 cl - 340 kJ

Související články