Středa 23. září 2020
Svátek slaví Berta, zítra Jaromír
Oblačno, déšť 22°C

Štíhlá do džínů

27. listopadu 2006 | 10:00

Nenechávejte boj s nadbytečnými kilogramy až na léto. I v zimě se můžete ve svých oblíbených kalhotách cítit pohodlně

Prozradíme vám, jak na to, aby vám oblíbené džíny padly po celý rok. I bez pocitu hladu a bez jo-jo efektu. Když už si při oblékání džínů musíte lehnout, abyste je mohla dopnout, je čas začít bít na poplach. A pokud navíc cítíte,že vás látka škrtí přes stehna a břicho se přetlačuje s knoflíkem u zapínání, je to doslova k zbláznění. Naštěstí vám poradíme, jak se starostí s přebytečnými tukovými polštářky zbavit. Jak na to Každý den si vychutnejte jedno hlavní jídlo z naší nabídky. Ráno vypijte velkou sklenici multivitaminového džusu a k večeři snězte jen zeleninový vývar. Když vás během dne přepadne hlad, zažeňte ho s pomocí lehkých snacků, které vám pomohou spálit přebytečný tuk. Mrkev očistěte a nakrájejte na plátky. Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Mrkev, květák, hrách a bobkové listy zalijte zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Vařte, dokud zelenina nezměkne. Párky nakrájejte na kolečka a přidejte do polévky krátce před dovařením. Před podáváním posypejte polévku petrželovou natí. TĚSTOVINY S BROKOLICÍ POTŘEBUJETE (NA 4 PORCE): 350 g těstovin, 600 g brokolice, 1 cibuli, 1 chilli papričku, 1 lžíci olivového oleje, 80 g libové šunky, čerstvou bazalku, pepř, sůl Těstoviny uvařte v osolené vodě. Brokolici očistěte a rozdělte na růžičky. Povařte ji ve vroucí vodě asi 2 minuty a nechte odkapat. Cibuli nakrájejte nadrobno. Chilli papričku nakrájejte na kroužky. Cibuli poduste na oleji dozlatova, přidejte chilli, šunku a brokolici a chvíli poduste. Přimíchejte uvařené těstoviny, osolte, opepřete a ozdobte lístky čerstvé bazalky. KRŮTÍ ROLÁDA S CUKETOU POTŘEBUJETE (NA 4 PORCE): 200 g cukety, 4 libové krůtí řízky (asi 125 g), 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce smetany na vaření (10 % tuku), 4 stroužky česneku, 200 g čerstvých žampionů, sůl, bílý pepř Cukety očistěte a nakrájejte na plátky, povařte v osolené vodě asi 3 minuty a nechte okapat. Maso osolte, opepřete, obložte je plátky cukety, zarolujte a rolky upevněte párátky. Pak je rychle opečte ze všech stran na 2 lžících rozpáleného oleje. Potom zmírněte žár a maso asi 20 minut duste. Na dalších 2 lžících oleje rychle osmahněte česnek nakrájený na plátky, přidejte nakrájené žampiony a duste, dokud se z hub neodpaří voda. Pak přilijte smetanu, nechte přejít varem, osolte a opepřete. Rolky podávejte přelité žampionovou omáčkou. Nejvhodnější přílohou jsou brambory nebo rýže. MRKVOVÁ POLÉVKA S PÁRKEM POTŘEBUJETE (NA 4 PORCE): 800 g mrkve, 400 g květáku, 400 g mraženého hrášku (pokud máte sušený, nechte ho přes noc namočený v hrnci s vodou), 4 bobkové listy, 2 l zeleninového vývaru, 4 nožičky nízkotučných drůbežích párků, 4 lžičky nasekané petrželové natě, sůl, muškátový oříšek SNACKY NA VÝBĚR * 150 g nízkotučného jogurtu smíchejte s 2 lžícemi ovesných vloček a 1 lžičkou medu, k tomu si dejte 1 nektarinku nebo broskev nakrájenou na malé kousky. * 200 g okurky a 1 červenou papriku nakrájejte na malé kousky a smíchejte s odtučněným tvarohem. * 200 ml zeleninové šťávy (například mrkvové nebo rajčatové). * 200 g ovoce

Související články