Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kouzlo Sophie Loren

23. října 2006 | 10:00

Hubněte podle Sofie Loren! Tato nestárnoucí herečka přináší několik tipů, jak si udržet štíhlou postavu

Na rozdíl od jiných hvězd se nikdy nepotýkala s nadváhou. Sophia Loren byla vždycky štíhlá, ale pěkně rostlá. Podívejte se, jakými triky si dlouhá léta udržuje hezkou postavu. Rozzářený obličej ukazuje hlavně v přítomnosti svého syna - režiséra Carla Pontiho. Možná to vypadalo, že dny její slávy jsou už dávno pryč. Ale není tomu tak. Sophia Loren se ve svých 72 letech stala modelkou pro prestižní kalendář Pirelli. Je stále půvabná. Její zásady, kterých se drží po celý život, vám nyní prozradíme. Všechno jsou to notoricky známé věci, až na těstoviny! Sophiiny italské geny jí nedovolí přestat je jíst. Ovšem - všeho s mírou! Máme pro vás dva skvělé recepty na přípravu těstovin. Taková jídla má Sophie ráda. Na následujících pokrmech si jistě pochutnáte s celou rodinou a nikdo nad nimi nebude ohrnovat nos. FUSILLI S ANČOVIČKAMI A OLIVAMI Na 4 porce potřebujete 375 g sušených fusilli (vřetena) 1 lžičku rostlinného oleje Ľ4 plátky nakrájených ančoviček 1 lžíci rajčatového protlaku 12 vypeckovaných a nakrájených oliv malý svazek bazalkových listů pepř Příprava: Těstoviny uvařte podle návodu, slijte a dejte stranou. Ve větším kastrolu rozehřejte olej, přidejte do něj ančovičky, rajčatový protlak a olivy a míchejte, dokud se směs neprohřeje. Nakonec všechno dochuťte pepřem. Okapané těstoviny vložte do kastrolu a pořádně zamíchejte, aby se dobře pokryly omáčkou. Natrhejte bazalkové listy, pokrm jimi posypejte a hned podávejte. DOPORUČUJEME: Při přípravě použijte ančovičky (nejlépe solené nebo ve vlastní šťávě), které obsahují méně tuku než ty v olivovém oleji. Aby jídlo bylo skutečně italské, měla byste je před servírováním posypat nastrouhaným parmazánem. Ale proč namísto toho nezkusit nízkotučný tvrdý sýr? Jídlo bude i tak vynikající.


LINGUINI S JEDNODUCHOU RAJČATOVOU OMÁČKOU Na 4 porce potřebujete 200 g sušených linguini (dlouhé tenké nudle) 400 g konzervovaných rajčat 1 lžičku olivového oleje 1 menší nakrájenou cibuli 1 stroužek nakrájeného česneku 1 lžičku sušené bazalky nebo oregana černý pepř Příprava: Pokrm můžete připravit i z čerstvých rajčat, musíte je však nejprve oloupat (vložte je na pár minut do vroucí vody, pak z nich snadno stáhnete slupku). Konzervovaná rajčata mají často výraznější chuť, a proto jsou pro tento druh pokrmů vhodnější. V pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, ale nenechte ji zhnědnout. Přidejte rajčata, bylinky a pepř, promíchejte, přikryjte a vařte na mírném ohni 10-15 minut. Linguini vařte podle návodu ve velkém množství vody. Slijte je a přelijte je omáčkou. Můžete trochu opepřit a ihned podávejte.


Knižní tip Jak hubne labužník? Václava Kunová, Vladimír Poštulka Kniha s podtitulem "Hubnout neznamená hladovět" vyvrací teorii, že láska k jídlu brání lidem v hubnutí. Opak je pravdou! Tato publikace jasně a srozumitelně ukáže hubnout a žít zdravě. cestu všem milovníkům jídla, kteří chtějí Nakladatelství Grada, 168 str., 199 Kč

Související články