Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Nová těstovinová dieta

2. října 2006 | 10:00

Velmi chutné, lehce stravitelné a dá se s nimi dobře hubnout. O čem je řeč? O výtečných těstovinách

Chutné a lehce stravitelné těstoviny jsou doma vždy po ruce a jídla z nich jsou velmi chutná. Zhubnete 2 kila za 4 dny a to vám určitě zvedne náladu. Stará fáma, která tvrdí, že z těstovin se přibírá, je naštěstí už dávno vyvrácena. Porce 100 gramů vařených těstovin má cca 500 kJ a 1,3 g tuku a dodá vám energii, kterou nezbytně potřebujete. Těstoviny díky vysokému podílu vitaminu B posilují nervový systém, hořčík a další minerální látky dají do pohybu trávicí soustavu. Tak se těstoviny spolehlivě starají o to, aby bezchybně fungovalo i spalování tuků. Bez stresu k vysněné postavě Ani se nenadějete a díky těstovinám se zbavíte tukových polštářků. Den začněte lehkou snídaní, pokračujte dvěma jídly z těstovin. Mezitím můžete mlsat zeleninu a ovoce podle chuti a každý den vás ubude. Hubněte ve dvou Recepty jsme připravili vždycky na dvě porce, protože při tak chutné dietě si snadno najdete "parťáka". Zeptejte se své kolegyně nebo kamarádky - držení diety ve dvou je přece snazší.


SNÍDANĚ Tvarohový chleba Smíchejte 25 g nízkotučného tvarohu, 25 g jogurtu, lžičku medu, lžíci nasekaných ořechů. Směs natřete na dva knäckebroty a obložte je 25 g jahod a půlkou kiwi nakrájenou na plátky. 1 porce: 850 kJ Celozrnný chléb Krajíc celozrnného chleba tence natřete rostlinným tukem a obložte 50 g uvařených krůtích prsíček. 1 porce: 650 kJ Ředkvičkové menu Krajíc celozrnného chleba natřete tence máslem a obložte 30 g tvrdého sýra (nejvýše 30 % tuku v sušině) a půlkou svazku ředkviček nakrájených na plátky. 1 porce: 600 kJ Banánové cornflakes Smíchejte 45 g cornfl akes, 50 g rozpůlených hroznů a lžičku nasekaných pistácií. Rozmačkejte polovinu banánu, smíchejte s 1 lžičkou medu a 1 lžící nízkotučného tvarohu. Banánovou směs smíchejte s cornfl akes a ovocem. 1 porce: 1 200 kJ
SNÍDANĚ NEBO VEČEŘE Salát se salámem V osolené vodě uvařte 100 g těstovin penne a 100 g zeleného chřestu nakrájeného na kousky. Na kostky nakrájejte 25 g sýra Camembert a 50 g libového krůtího salámu. Nakrájejte na malé kousky 10 g oliv a 75 g rajčat. Smíchejte 2 lžíce chřestového vývaru, 1 lžíci octa, sůl, pepř a 1 lžičku olivového oleje. Nakonec lehce promíchejte s těstovinami, zeleninou, salámem a sýrem. 1 porce: 1 400 kJ Penne se zeleninou Uvařte 200 g těstovin penne. Nasekejte nadrobno stroužek česneku, půlku cibule, po polovině červené, zelené a žluté papriky a mrkev. Poduste na 1 lžíci oleje. Osolte, opepřete přidejte citronovou šťávu. Podávejte s vařenými těstovinami a nakonec posypejte 25 g nasekaných vlašských ořechů. 1 porce: 2 250 kJ Polévka Minnestrone Smíchejte 200 g čočky (z konzervy), 200 g rajčatového protlaku, 500 ml zeleninového vývaru a nechte zahřát. Nakrájejte na kostky 1 mrkev a 1 celer. Přidejte do polévky spolu s 60 g těstovin fussili a provensálským kořením. Vařte, dokud všechny ingredience nezměknou. Osolte a opepřete. 1 porce: 2 000 kJ Špagety s rajčaty Uvařte 200 g špaget. Na kostky nakrájejte 100 g cukety, 150 g papriky, 100 g rajčat. Půlku cibule a 1 stroužek česneku nakrájejte nadrobno. Poduste na 1 lžíci olivového oleje a přidejte rozmarýn. Přimíchejte kostku zeleninového bujónu a 500 g rajčatového protlaku. Vařte 10 minut. Omáčku osolte a opepřete, podávejte se špagetami a s lístky bazalky. 1 porce: 2 000 kJ Těstoviny se zeleninou Uvařte 200 g těstovin. Půlky červené, zelené a žluté papriky a 1 cuketu nakrájejte na kousky. Zeleninu položte na plech, okořeňte bobkovým listem a oreganem. Pokapejte 3 lžičkami olivového oleje. Pečte při 200 °C asi 20 minut. Podávejte s těstovinami a 75 g rajčat. 1 porce: 2 250 kJ Česnekové špagety V osolené vodě uvařte 175 g špaget. Nastrouhejte nahrubo 2 mrkve, nasekejte najemno 1 stroužek česneku a spolu s mrkví duste na lžíci olivového oleje asi 5 minut. Pak přilijte 100 ml mléka, 2 lžíce smetany a povařte ještě 5 minut. Omáčku opepřete, osolte a ochuťte citronovou šťávou a muškátovým oříškem. Na zahuštění přidejte 1 lžíci vody, ve které jste vařila těstoviny. Špagety smíchejte s omáčkou. 1 porce: 1 750 kJ

Související články