Jak zhubnout bez hladu | Pro ženy | Blesk.cz
Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Jak zhubnout bez hladu

29. června 2006 | 11:27

Shodíte tři a půl kila za pět dní! Nevěříte? Čtěte naši dietu, při které určitě nebudete trpět hlady

Dovolená na krku a vy máte pořád o tři kila navíc a v plavkách to není "ono"? Úplně nejhorší je trápit se hladem, cvičit do úmoru a následně vybílit ledničku. Spoléhat na zázračné přípravky také většinou k výsledku nevede. Řiďte se proto zdravým rozumem! Jezte pravidelně jídla, která vyvolají pocit nasycení. Při této dietě budete dobře zásobeni například proteiny, jejichž složky aktivují odbourávání zásobních tukových tkání organismu a jejich přeměnu ve sloučeniny, které mají schopnost snižovat pocit hladu. Nezapomínejte dodržovat pitný režim: ne nadarmo se říká, že hlad je převlečená žízeň. Snídaně pro každý den Müsli ze 30 g ovesných vloček, 1 nastrouhaného jablka, 10 g sušeného nízkotučného mléka a podle potřeby vody. 182 kcal, 2 g tuku Od 2. do 5. dne: Dopoledne: 1 clementinku Odpoledne: 150 g nízkotučného bílého jogurtu Před spaním: 1 polévkovou lžíci sušeného nízkotučného mléka smícháme s 100-150 ml vody. Bylinky a koření můžete použít podle chuti, ale sůl jen zřídka. Nápoje: Nejméně 1,5 litru minerální vody bez bublinek nebo bylinkového čaje.


1. DEN Polévka z červené řepy 1 kg kartáčkem očištěné červené řepy vaříme v páře 30-40 minut. Potom ji rychle ponoříme do studené vody a okamžitě vyndáme. Oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mezitím oloupeme a nakrájíme dvě velké cibule. K cibuli přidáme 1 bobkový list, zalijeme 0,25 l vody a vaříme 5 minut. Červenou řepu rozmixujeme spolu s 1,25 l horkého, ne slaného zeleninového vývaru nebo vody. Přidáme cibuli i s vařenou vodou a dochutíme podle libosti. Polévku rozdělíme na 5-6 porcí a během dne si pochutnáváme. Jednotlivé porce ohříváme nebo uchováváme v termonádobě. 416 kcal, 0 g tuku
2. DEN Poledne: Salát s kiwi a pomerančem 2 kiwi a 1 pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky a kostičky. Polijeme 2 polévkovými lžícemi smetany a posypeme 1 zarovnanou polévkovou lžící mletých mandlí. 285 kcal, 9 g tuku Večer: Hovězí steak s fazolemi 250 g fazolových lusků (mražených) připravíme podle návodu. Posypeme bylinkami (petržel, pažitka), přidáme 2 kávové lžičky nízkotučného másla a dochutíme kořením. Mezitím připravíme na teflonové pánvi 150 g libového steaku na 1 kávové lžičce oleje). Okořeníme. 285 kcal, 9 g tuku
3. DEN Poledne Čerstvý sýr s hruškou 100 g tvarohu (20 % tuku) promícháme s 30 g kozího sýra. Přidáme nadrobno nakrájenou bazalku či pažitku. Podáváme na listu salátu. Ozdobíme kousky hrušky. Nakonec opepříme čerstvě umletým pepřem. 285 kcal, 13 g tuku Večer Krůtí řízek s brokolicí 300 g hlaviček brokolice uvaříme na páře nebo, pokud použijeme mraženou brokolici, uvaříme dle návodu. Krůtí řízek připravíme na teflonové pánvi (1 kávová lžička oleje). Řízek pokapeme citrónovou šťávou a položíme na něj 2 kávové lžičky nízkotučného bylinkového másla. Podáváme s připravenou brokolicí. 347 kcal, 7 g tuku
4. DEN Poledne Obložené avokádo 1 zralé avokádo rozpůlíme, vyndáme jádro a nakrájíme na plátky. Plátky poklademe na listy zeleného salátu a na řeřichu. Vše pokapeme citrónovou šťávou. 1 kávovou lžičku ostré hořčice promícháme s trochou vody a také nalijeme na avokádo. Posypeme nadrobno nakrájeným koprem nebo jinými čerstvými bylinkami. 270 kcal, 25 g tuku Večer Rybí filé s paprikou 250 g rybího filé pokapeme citrónovou šťávou, opepříme a osolíme. Podle tloušťky vaříme na páře 10-15 minut v uzavřeném hrnci. Očistíme 2 červené papriky a nakrájíme je na proužky. Připravenou papriku při stálém míchání podusíme na 1 kávové lžičce oleje a posypeme čtvrtkou kávové lžičky paprikového koření. Zalijeme trochou vody a vaříme. Okořeníme dle chuti. Rybí filé podáváme spolu s paprikou. Ozdobíme citrónem a posypeme nakrájenou petrželkou. 275 kcal, 3 g tuku
5. DEN Poledne Grapefruitový salát s hrozny 1 grapefruit oloupeme, nakrájíme na kostičky, 150 g kuliček hrozna rozpůlíme, 3 jádra vlašských ořechů nasekáme nadrobno. Promícháme a ochutíme. 306 kcal, 6 g tuku Večer Omeleta s krevetami 2 vejce rozšleháme s 2 lžícemi nízkotučného mléka. Vmícháme 80 g malých krevet. Na pánvi připravíme omeletu, kterou posypeme petrželkou nebo jinou bylinkou. K tomu si připravíme salát z půlky okurky, listového salátu a 1 kávové lžičky oleje. Dochutíme citrónovou šťávou. 314 kcal, 18 g tuku Proč právě červená řepa? Červená řepa vyplavuje z tkání přebytečnou vodu, podporuje funkci jater a střev. Také aktivuje tvorbu červených krvinek. Je zeleninou, která posiluje obranný systém těla například proti virózám. Ideální je použít zeleninu z obchodů zaměřených na BIO-potraviny.

Související články