Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

Dieta podle Britney Spears

6. května 2006 | 10:00

Blonďatá hvězda nevzdává věčný boj s kilogramy. Zkuste to jako ona! Její dieta je totiž na první pohled příjemná, najdete v ní například šunku nebo palačinky

Existuje mnoho důvodů, proč je hvězda populární hudby Britney Spears médii tolik oblíbená. Mimo to, že ji fotografové často přistihnou v nedbalkách, téměř stejně často se do oněch nedbalek sotva vejde... Zkrátka, Britney bojuje s kilogramy stejně jako miliony dalších žen, a tím je nám sympatická. Dieta Britney je hned na první pohled příjemná. Najdete v ní šunku, palačinky, jahody, ananas, marmeládu a spoustu dalších dobrot. Pokud tedy ráda škádlíte své chuťové buňky, je to jídelníček právě pro vás. Metabolismus na plné obrátky Základem diety je pět malých jídel denně. To drží metabolismus neustále v plných obrátkách: jídla se konzumují vždy po třech hodinách. Jestliže se rozhodnete dietu vyzkoušet, určitě nezapomínejte na časový harmonogram, který tvoří velkou část úspěchu. Do postele nalačno Britney se vyhýbá rafinovanému cukru, komplexním sacharidům (chlebu, těstovinám) - ovšem "jen" v odpoledních hodinách. Skladba jídla také udržuje vysokou hladinu proteinů (bílkovin). Bílkoviny se totiž tráví nejdéle ze všech tří základních živin (sacharidy, tuky, bílkoviny), proto se budete cítit stále sytá. Americká zpěvačka také v rámci diety nejí po osmé hodině večer. Ví, že chodit spát s plným žaludkem je zaručený způsob, jak kila nabírat!


1. den 07.00 - omeleta ze 2 vajec, půl krajíce celozrnného toustu s nízkotučným margarínem, 1 lžička marmelády 10.00 - 50 g sýru, jablko 13.00 - grilovaná kuřecí prsa, velký míchaný salát, jahody s 1 lžící nízkotučné smetany 16.00 - malý trs hroznového vína 19.00 - plátek grilovaného lososa, 1 lžíce nízkotučné citronové majonézy, 175 g brokolice, 175 g ovocného želé
2. den 07.00 - 50 g grilované libové slaniny, 2 grilovaná rajčata 10.00 - 1 banán 13.00 - 125 g grilovaného libového hovězího masa, 125 g žampionů osmažených na troše oleje a 50 g sladkého hrášku, dušené švestky 16.00 - 1 malá sladká houska s margarínem a medem 19.00 - lehce osmažená směs z těchto ingrediencí: papriky nakrájené na nudličky, mladé cibulky, fazolové klíčky, 125 g krevet, 2 kolečka čerstvého ananasu
3. den 07.00 - 50 g čedaru a půl krajíce celozrnného chleba, 1 pomeranč 10.00 - 125 g čerstvého ovocného salátu 13.00 - grilované filé z platýze s chřestem a cuketou, 1 velký plátek melounu 16.00 - 2 stonky řapíkatého celeru a 75 g sýru cottage 19.00 - grilovaná vepřová kotleta s jablečnou omáčkou, napařeným zelím a napařeným pórkem; banánový pudink
4. den 07.00 - 2 nízkotučné párky, malá ohřátá konzerva rajčat, 1 hruška 10.00 - malá palačinka a s jahodami 13.00 - 125 g pečeného kuřete (bez kůže), 175 g ratatouille (nebo jarního salátu), ovocný salát 16.00 - 50 g parmské šunky a 2 čerstvé fíky 19.00 - 175 g grilovaných kachních prsou s pomerančovou omáčkou, velký míchaný salát a 2 malé nové brambory
5. den 07.00 - 1 sázené vejce, žampiony na smetaně a 1 grilované rajče 10.00 - 1 krajíc celozrnného chleba s kvasnicovým extraktem 13.00 - 1 malá porce hovězí směsi s napařeným zelím a květákem, 6 datlí 16.00 - 1 hruška se salátem z řeřichy a řapíkatého celeru 19.00 - 175 g mořského ďasa (nebo lososa) upraveného nad párou, s napařeným pórkem a zavadlým špenátem; rebarbora se sladidlem a 2 lžícemi smetany
Ratatouille Na 2 porce potřebujete: 1 lilek, oloupaný; půl červené cibule nakrájené na kolečka; půl malé zelené papriky nakrájené na kolečka; 1 stonek řapíkatého celeru nakrájeného na kolečka; 60 g žampionů nakrájených na plátky; 1 stroužek česneku nakrájený najemno; 2 lžíce panenského olivového oleje; 200 g konzervovaných rajčat; 1 lžíce kapar; 25 g oliv; 1 lžíci vinného octa; 25 g piniových oříšků; sůl, pepř (nejlépe čerstvě mletý). Postup: Lilek nakrájejte na menší kostky, vložte je do cedníku, posypejte lžičkou soli a nechte 30 minut pouštět šťávu. Opláchněte, osušte. V hrnci rozehřejte olej na mírném ohni, na něm lilek opečte, stále míchejte, dokud není měkký a mírně zabarvený. Pak lilek vyjměte a odložte stranou. Do hrnce přidejte cibuli, česnek, papriku a celer a duste doměkka. Rajčata pokrájejte a s žampiony a kapary přidejte do hrnce. Zmírněte teplotu a vařte asi 5 minut, než se rajčatová omáčka trochu vyvaří a zhoustne. Vmíchejte lilek, oregano, olivy a vinný ocet. Vařte dalších 15 minut a je-li potřeba, zřeďte trochou vody. Osolte, opepřete a posypejte piniovými ořechy. Jídelníček Britney není asketický, je pestrý, chutný a určitě vám nezkazí žaludek. Jednotlivé dny můžete libovolně zaměňovat a držet dietu, jak dlouho chcete. Tak hurá do toho!

Související články