Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Za 12 měsíců zhubla 21 kg

Dvakrát dovolená, pokaždé jinak. V roce 2002 v Řecku...
24. dubna 2006 | 10:00

Pomohla jí videokazeta se cvičením a fenečka Sára. Nyní má paní Renata již svou vysněnou hmotnost

Ve svých 37 letech si tehdy 90kilová paní Renata Kobzová vyslechla následující větu: "Mami, přece nejsi tak stará, měla bys se sebou něco dělat." Tu větu pronesl její 20letý syn a paní Kobzové se od té doby změnil život. Celý týden jí ta věta vrtala v hlavě, až se paní Renata rozhodla konat: objednala si videokazetu se cvičením pro hubnutí a začala. "Zpočátku mě pořádně bolelo celé tělo, ale po třech týdnech jsem si zvykla a cvičení se mi stalo zábavou," vypráví paní Renata. Kromě cvičení si rozumně upravila i svůj jídelníček. Kupodivu nikdy neholdovala sladkostem, takže vynechávat cukrovinky pro ni nebyl problém. Z jídelníčku zmizely polévky, rohlíky a knedlíky. "Kolegyně v práci se mě ptaly, kolik chci zhubnout, a já jim říkala: "20 kilo!" Tehdy jsem to vůbec nemyslela vážně, ale hezky se to poslouchalo," říká paní Renata. Největší podporu měla ve svém synovi Jaroslavovi, který na její nový životní styl nejen dohlížel, ale podporoval ji v době, kdy mamince ochabovala vůle. Pohybu měla paní Renata víc než dost: obden cvičila podle videokazety a také si pořídila Sáru, fenku sibiřského husky. "Když si domů přivedete štěně, také vám to dá hodně zabrat. Venčením a výcvikem Sáry jsem spálila spoustu kalorií," usmívá se paní Renata. Na konci příjemného snažení měla při výšce 164 cm o 21 kilogramů méně, vážila tedy 71 kg. "Je mi 42 let a jsem ráda, že jsem to dokázala. Když občas přiberu, opráším zase videokazetu a všechno dám znovu do pořádku. Přeju všem ženám a dívkám hodně silné vůle, protože po jejich snažení určitě přijde odměna."


Také jste úspěšně zhubla? Napište nám o tom! Zveřejníme jen ty příspěvky, k nimž nám pošlete i fotografie dokazující Váš úspěch. Příspěvky zveřejněné v této rubrice odměňujeme honorářem 500 Kč. Pište na adresu: Blesk pro ženy, U Průhonu 13, 170 00 Praha 7. Na obálku napište: ZHUBLA
Příklad dnešního jídelníčku paní Renaty: Snídaně: tmavý rohlík a kuřecí šunka. Oběd: jakékoliv jídlo, ale jen v menší porci. Svačina: míchaná vajíčka. Večeře: rajče nebo kousek nízkotučného sýra.

Související články