Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zhubla 22 kg za 8 měsíců

V březnu vážila Lenka 106 kilogramů
23. ledna 2006 | 10:00

"Dopřejte si vše, ale jen trošku," radí čtenářka Lenka Šarközyovou z Mikulášovic, pro kterou byla až donedávna jídlo úhlavním nepřítelem

Pro Lenku Šarközyovou z Mikulášovic bylo jídlo po celý dosavadní život úhlavním nepřítelem. Jako baculatá holčička s čokoládovýma očima byla roztomilá, ale pak si začala svoji tloušťku uvědomovat a pustila se s ní do boje. V šesté třídě základní školy vážila při výšce 165 cm přesně 83 kg. Už tenkrát Lenčina maminka zavelela, že dívka musí začít s dietou. Hubnutí šlo v období růstu jen pozvolna, ale přesto se Lence podařilo zhubnout 9 kg za rok, ato hlavně pohybem. Závodně běhala a hrála volejbal. Na konci povinné školní docházky měřila 175 cm a vážila 87 kg. Pořádný "nášup" večer? Pak bydlela na internátu a všechno se zvrhlo. Přibrala 9 kg."Špatně jsem jedla. Ráno jsem nesnídala, pak jsem svačila chleba nebo rohlík a večer jsem si dala pořádný"nášup". Přitom jsem pokukovala po tabletkách a náplastech na hubnutí. Nikdy jsem si ale žádné nekoupila,"říká Lenka. Došlo to tak daleko, že po maturitě ve svých 20 letech a výšce 177 cm vážila 106 kg. Veškeré pokusy o zhubnutí byly bez úspěchu. Pravidelnost a počítání Kamarádka, které se podařilo shodit 20 kg, Lence vysvětlila, jak si počítala kilojouly, a tak začala i Lenka."Tajemství bylo v tom, že jsem si jídlo musela rozložit na celý den. Zavedla jsem si sešit, kam jsem si každé dvě hodiny zapsala, co jsem snědla. Jedla jsem tedy pravidelně, v malém množství a úplně všechno. Do jídelníčku jsem zařadila hodně zeleniny a ovoce," popisuje mladá žena změnu svého způsobu stravování. První měsíc byl krutý, ale ztracených 7 kg za měsíc bylo velkou motivací. Proto přidala ještě 2x týdně aerobic. Nyní má stejnou váhu jako v 6. třídě základní školy - 84 kilogramů - a v hubnutí pokračuje.


Také jste úspěšně zhubla? Napište nám o tom! Zveřejníme jen ty příspěvky, k nimž nám pošlete i fotografie dokazující Váš úspěch. Příspěvky zveřejněné v této rubrice odměňujeme honorářem 500 Kč. Pište na adresu: Blesk pro ženy, U Průhonu 13, 170 00 Praha 7. Na obálku napište: Zhubla.

Související články