Hubněte s redakcí do plavek: Už třetí jídelníček na celý týden!
Jestli jste s námi dodrželi první 2 jídelníčky, měli byste po 14 dnech být už pomalu zvyknutí na nový režim a také už byste měli vidět první výsledky na ručičce vaší osobní váhy. Můžeme vám v této fázi říct jen 3 věty: Vytrvejte! Přidejte pohyb! To dáte!!!
- Snídaně - 8:00
Čtvrtek 17.4.
- krajíc celozrného chleba (60g)
- 2 lžičky žervé
- 1 vejce na volské oko
- velká hrst rukoly
Dopolední svačina - 11:00
- banán
- 250ml polotučného mléka
Oběd - 14:00
- pečené kuřecí stehno
- grilovaná červená paprika
- kaše ze 100g červené čočky
Odpolední svačina - 17:00
- 125g polotučného tvarohu
- snítka pažitky
- 10 cherry rajčat
- celozrnné pohankové krekry (40g)
Večeře - 20:00
- špíz připravený ze:
- 120g libového vepřového masa
- 1 červené cibule
- 1 červené papriky
- 100g ananasu
- celozrnný kuskus 40g
- Snídaně - 8:00
Pátek 18.4.
- kaše z 50g ovesných vloček
- 200ml polotučného mléka
- 50g ananasu
- 10g sekaných ořechů
Dopolední svačina - 11:00
- bílý jogurt (do 3,5% tuku)
- 100g ovoce (jahody, borůvky, meruňky apod.)
Oběd - 14:00
- rizoto připravené ze:
- 100g vařeného kuřecího masa
- 40g rýže (v suchém stavu)
- 250g zeleniny (paprika, mrkev, hrášek, kukuřice)
- eidam (do 30% tuku v sušině)
Odpolední svačina - 17:00
- malý salát ze 150g čerstvé zeleniny
- 50g čerstvého kozího sýra (do 20% tuku)
Večeře - 20:00
- polévka z:
- 200g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 250ml zeleninového vývaru
- cibule
- zakysané smetany (15g)
- zelené petrželky
- malý plátek celozrnného chleba (30g)
- Snídaně - 8:00
Sobota 19.4.
- 50g nepraženého, neslazeného müsli
- 150g bílého jogurtu (do 3,5% tuku)
- banán nakrájený na kolečka
Dopolední svačina - 11:00
- křehký chléb (50g)
- 50g drůbeží šunky, nebo vepřové šunky nejvyšší jakosti
- polovina salátové okurky
Oběd - 14:00
- filet z lososa (100g)
- 150g grilované zeleniny (paprika, červená cibule, cuketa, zelené fazolky)
- 70g žluté čočky
Odpolední svačina - 17:00
- 250ml kefírového mléka
- 150g manga
Večeře - 20:00
- těstovinový salát z:
- 40g celozrnných těstovin
- 200g čerstvé zeleniny (paprika, okurka, rajčata apod.)
- malá konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- Snídaně - 8:00
Neděle 20.4.
- omeleta ze 2 vajec
- 150g cukety
Dopolední svačina - 11:00
- 3 plátky knäckebrotu
- 50g lučiny linie
- 1 kiwi
Oběd - 14:00
- zapečené těstoviny ze:
- 40g celozrnných těstovin (suchý stav)
- 100g čerstvého listového špenátu
- 100g kuřecích prsou (orestovaných na 1 lžičce oleje)
- 10g eidamu (30% tuku v sušině)
Odpolední svačina - 17:00
- bílý jogurt 150ml (do 3,5% tuku)
- 100g jahod
Večeře - 20:00
- steak z vepřové panenky (120g)
- 100g brambor uvařených ve slupce
- velká zeleninová obloha (200g)
- Snídaně - 8:00
Pondělí 21.4.
- 50g nepraženého, neslazeného müsli
- 150g sojového jogurtu
- malá hrst mrazem sušeného ovoce
Dopolední svačina - 11:00
- celozrnný chléb (50g)
- pomazánka ze 100g tvarohu a 2 nastrouhaných mrkví
Oběd - 14:00
- listové saláty různých druhů (150g)
- hruška nakrájená na drobné kousky
- 120 g kuřecích prsou připravených na přírodní způsob
- lžička olivového oleje
- lžička citronové šťávy
- kornspitz
Odpolední svačina - 17:00
- 250ml kefírového mléka
- 100g borůvek
Večeře - 20:00
- celozrnný kuskus 40g
- 30g eidamu (20% tvs)
- 50g vepřové šunky nejvyšší jakosti
- míchaná zelenina (200g)
- Snídaně - 8:00
Úterý 22.4.
- větší krajíc celozrnného chleba (60g)
- 70g polotučného tvarohu
- 50g salátové okurky (nastrouhat do tvarohu)
- velké zelené jablko (nastrouhat do tvarohu)
Dopolední svačina - 11:00
- proteinová tyčinka bez polevy
Oběd - 14:00
- kuřecí závitek ze
- 120g kuřecích prsou
- 30g mozarelly
- 30g čerstvých špenátových listů
- 1 cibule
- 1 stroužku česneku
- 60g rýže basmati (v suchém stavu)
Odpolední svačina - 17:00
- banán
- 150ml bílého jogurtu (do 3,5% tuku)
Večeře - 20:00
- 70g červené čočky (v suchém stavu)
- 100g čerstvé zeleniny
- 2 lžičky olivového oleje
- Snídaně - 8:00
Středa 23.4.
- kaše ze 60g rýže
- 200ml polotučného mléka
- lžičky skořice
- lžičky medu
- na plátky nakrájená hruška
Dopolední svačina - 11:00
- plátek žitného chleba (40g)
- 1/2 balení sýru cottage
- zelená paprika
Oběd - 14:00
- celozrnné špagety 60g (v suchém stavu)
- 100g libového hovězího masa (nakrájeného na nudličky, připraveného na přírodní způsob)
- 100g salátové okurky
- 2 jarní cibulky
- 1/2 chilli papričky
- lžíce šťávy z limetky
- lžička olivového oleje
Odpolední svačina - 17:00
- 250ml kefírového mléka
- červené jablko
Večeře - 20:00
- zelná polévka z:
- 200g kysaného zelí
- 100g brambor
- 2 mrkví
- malé cibule
- 250ml vody
- koření