Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Děsíte se léta v plavkách? Co takhle začít včas?

31. března 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Jaro je za dveřmi a přichází období odhalování nejen jarních kabátků, ale především kil navíc.

Během zimy většinou vybíráme energeticky bohatší jídla, méně ovoce a zeleniny, často podceňujeme pitný režim, díky sníženému pocitu žízně. To spolu s nízkou pohybovou aktivitou a nedostatečnému pobytu na čerstvém vzduchu našemu tělu příliš nesvědčí a ke konci zimy, začátkem jara se již začnou tyto chyby projevovat.

Setkáváme se s jarní únavou, častými chřipkami, oslabením imunity, ztrátou energie, špatnou náladou a v neposlední řadě s kilogramy navíc! To zdravému sebevědomí a dobré náladě příliš neprospěje a v mnoha případech se začnete uchylovat ke zbytečně dramatickým změnám v jídelníčku, očistným kůrám a půstům a přitom stačí vyhradit si na sebe trochu času a začít jídelníček lépe plánovat.

Váháte, zda začít nebo jsou ještě kila navíc v rámci normy? Nevíte, jak jste na tom s aktuálním kalorickým příjmem a jaký by ml doopravdy být? Otestujte se:

http://www.jidelniplan.cz/home/bmi

Po zadání Vaši aktuální váhy a výšky ihned zjistíte hodnotu BMI, body mass indexu, což je orientační ukazatel normální váhy/nadváhy/obezity.

Právě k tomuto cíli byl vytvořen program www.jidelniplan.cz, který je velkým pomocníkem na cestě za spokojenou váhou, zdravým jídelníčkem a získání vitality díky dosažení vitamínů potřebných pro Vaše zdraví. Tento program byl vytvořen ve spolupráci s nutriční terapeutkou Nikolou Hanyšovou, která se zaměřuje na ochranu veřejného zdraví, speciálně pak léčbu obézních, zdravé stravování, kondiční trénování a sportovní výživu a již od roku 2007 spolupracuje se společností STOB.

Autor: jidelniplan.cz

Aplikace je určena pro plánování jídelníčku přesně podle Vašich individuálních nároků a cílů. Před zahájením užívání programu nastavíte základní parametry, jako jsou věk, výška, váha, pohybová aktivita, pohlaví a zvolený modul, kterým může být udržení váhy a zdravý jídelníček nebo hubnutí, redukce tělesného tuku.

Po zaznamenání základních údajů o Vás program nastaví optimální jídelníček s uvedením doporučeného energetického příjmu, základních živin, doporučených dávek ovoce a zeleniny, která je v ČR bohužel stále na velmi nízké úrovni.

Autor: jidelniplan.cz
Program má tedy kromě základních cílů ozdravění jídelníčku a optimalizace váhy za úkol naučit uživatele pravidelné konzumaci ovoce a zeleniny nenásilnou formou, čímž výrazně přispějete prevenci nejčastějších civilizačních chorob a doplníte potřebné vitamíny. Uvidíte, že již jen zařazením 100% ovocné šťávy ke snídani máte splněnou 1 z 5 denní porcí ovoce a zeleniny na den, čímž výrazně přispějete prevenci aterosklerózy a doplnění potřebných vitamínů.

Aplikace nabízí pro Vámi zvolený modul již předpřipravené varianty jednotlivých denních porcí od snídaní až po večeře, což Vám velmi usnadní přechod na nový životní styl a zdravější jídelníček. Všechny jídelníčky jsou vypracovány nutriční terapeutkou podle zásad potřebných pro dosažení zvoleného cíle.

Nejčastějším důvodem neúspěchu hubnoucích je nedostatek času vymýšlet nové kombinace potravin a strach z neznámého, nepravidelnost v jídelníčku. Díky aplikaci www.jidelniplan.cz budete mít Vaše stravování pod kontrolou a oproti jiným programům, které pouze monitorují a počítají Vámi přijaté kalorie, pomáhá jídelníček plánovat. A právě plánování je nejjistější cestou, jak předcházet nekontrolovanému přejídání z důvodu nepřipravené stravy či např. nevhodně sestaveného jídelníčku.