1. den
Snídaně
2 plátky celozrnného chleba s tenkou vrstvou rostlinného tuku, 1 plátek kuřecí šunky, 1 malé rajče, šálek ovocného čaje.
Přesnídávka
1 jablko
Těstoviny s tuňákem:
* 4 rajčata
* 10 g těstovin
* 150 g mozzarelly
* 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
* 2 vejce na tvrdo
* čerstvá petrželka
* trocha olivového oleje
Těstoviny uvařte ve slané vodě. Rajčata, mozzarellu a vejce nakrájejte na kostky, vmíchejte slitého tuňáka, přidejte nasekanou petrželku a zakápněte olejem. Půlku směsi smíchejte s uvařenými těstovinami, nechte uležet v chladu a podávejte k obědu. Zbytek zeleniny s tuňákem si schovejte na druhý den k večeři.
Svačina
1 bílý nízkotučný jogurt
Omeleta se zeleninou:
* 3 vejce
* 2 lžíce minerálky,
* 1 rajče
* 1 paprika
* 3 růžičky brokolice
* bylinky podle chuti (pažitka, petrželka, kopr...)
* sůl, pepř
* 1 lžička olivového oleje
Vejce rozšlehejte s minerálkou, osolte, opepřete a přidejte bylinky. Na lžičce olivového oleje usmažte na mírném ohni jednu omeletu. Rajčata a papriku nakrájejte,brokolici rozeberte na růžičky a připravte v páře, Zeleninu podávejte s omeletou.
Nezapomínejte!* Každé sousto pořádně rozžvýkejte. |
2. den
1 plátek celozrnného chleba s tenkou vrstvou rostlinného tuku, 1 vařené vejce, půlka nakrájené okurky.
Přesnídávka
1 banán
Oběd
Kuřecí steak s mrkví:
* 100 g kuřecích prsou
* 3 mrkve
* 0,25l zeleninového vývaru
* 1/2 citronu
* 1 lžička olivového oleje
* sůl, pepř
Mírně osolená a opepřená kuřecí prsa osmažte na jedné lžičce olivového oleje (můžete i ogrilovat na grilovací pánvi). Mrkev uvařte ve vývaru, nakrájejte na kolečka a podávejte s masem pokapaným citronovou šťávou.
Svačina
Kukuřice se sýrem:
Na hrst mražené kukuřice nastrouhejte trochu nízkotučného tvrdého sýra. Zapečte v mikrovlnce asi 2 minuty (než se sýr roztaví).
Večeře
Zbytek zeleninové směsi s tuňákem z předešlého dne. Podávejte se dvěma knäckebroty.
3. den
Müsli s jedním bílým nízkotučným jogurtem, sušeným ovocem a špetkou skořice, 2 dcl ovocné šťávy zředěné 1 dcl vody.
Přesnídávka
1 pomeranč
Volské oko se špenátem:
* 300 g čerstvého špenátu
* 1 menší cibule
* 2 lžíce vývaru
* 1 lžička olivového oleje
* 1 vejce
* 2 brambory
* sůl, pepř
Dejte vařit brambory. Omyté listy špenátu nechte pod pokličkou na minutu až dvě vlastní vlhkostí spařit. Uvařený nahrubo pokrájejte. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte ovařený špenát, zalijte vývarem, promíchejte a chvíli poduste. Na suché pánvi připravte volské oko, osolte opepřete. Podávejte se špenátem a bramborami.
Svačina
Sýr cottage s bylinkami podle chuti, 1 celozrnný rohlík.
Zeleninová polévka:
* 1 mrkev
* 1 menší pórek
* 1 menší cibule
* 1 stroužek česneku
* 1 vejce
* zelená petrželka
* sůl, pepř
Mrkev a pórek nakrájejte na větší kusy, cibuli na čtvrtky a spolu s česnekem zalijte 300 ml vody. Přiveďte k varu a povařte dokud zelenina nezměkne (asi 15 min.). Zeleninu vyndejte, pokrájejte a vraťte do hrnce. Ochuťte solí, pepřem a petrželkou. před podáváním vlijte rozšlehané vejce.