Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Zhubli 21,3 kg, za výhru si koupí sekačku

Fotografie
29. března 2011 | 11:43

Manželé Valentovi zhubli za dva měsíce dohromady 21,3 kg a stali se jasným důkazem toho, že zdravě zhubnout se dá v každém věku. Ani po padesátce není třeba házet flintu do žita a rezignovat na svůj vzhled. Hubnutí v páru je navíc bavilo a jsou odhodláni pokračovat ve zdravém životním stylu i v pravidelném pohybu dále.

Dalibor Valenta (56), statistik, Praha
Původní váha: 143 kg
Po 2 měsících: - 13,9 kg (129,1 kg)


Dagmar Valentová (55), sekretářka, Praha
Původní váha: 97 kg
Po 2 měsících: - 7,4 kg (89,6 kg)


Co si pořídíte za výhru 5000 Kč?
„Naše výhry spojíme dohromady a koupíme si na chalupu novou sekačku na trávu.“

Co vám reality show dala a co vzala?
„Dala nám pocit, že ještě nejsme až tak staří, abychom nemohli začít žít jinak, zdravěji a aktivněji, než tomu bylo dosud. Poznali jsme skvělé lidi, konkrétně Věru Boháčovou, nutriční terapeutku, Pavla Suchánka odborníka na sport a výživu a Šárku Egyháziovou osobní trenérku. A co nám vzala? Vlastně jen několik tukových kil, která jsme až dosud na sobě zbytečně nosili.“

Jak chcete vypadat za rok?
„Stanovili jsme si docela náročný cíl a jdeme na to matematicky: plánované měsíční úbytky máme 2,5 kg, respektive 1,5 kg a pak by váha po ročním snažení měla být rovných 100 kg u Dalibora a u Dagmar pouhých 72 kg. Za ty dva měsíce jsme natolik propadli zásadám racionální výživy a zvýšené pohybové aktivitě, že v tom budeme pokračovat. To znamená, že návštěvníci fitcentra Oto nás budou nadále pravidelně vídat v jeho prostorách a paní pokladní v marketu na barrandovském sídlišti bude při našem nákupu markovat hlavně zeleninu, ovoce, celozrnné pečivo, nízkotučné sýry a jogurty, ryby, krůtí či kuřecí prsíčka a floru light.“

Tip pro čtenáře:
„Když už se někdo rozhodne pro dietu, měl by se svěřit alespoň v začátcích do rukou odborníků. Ti ho vybaví cennými radami ohledně racionální výživy a připraví pro něj individuální jídelníček.
Tak jako opravu nějakého složitého nebo drahého přístroje člověk nedělá sám, ale přenechá ho za úplatu zkušeným odborníkům, mělo by totéž platit o samotném lidském těle. Jste-li už rozhodnuti zhubnout, svěřte svoji tělesnou schránku, kterou potřebujete »opravit«, odborníkům, byť za to něco zaplatíte. Možná i to, že si za to zaplatíte, vás bude motivovat k tomu, že překonáte lenost a donutíte se cvičit, i když se vám nebude chtít. Doporučujeme navštívit fitcentrum a hlavně při tom odhodit stud, nikdo na vás koukat nebude. Je lepší i ve fitcentru využít nabídku služeb osobních trenérů, oni vědí, jak se svými klienty na »place« pracovat, aby dosáhli kýženého cíle, tedy zhubnutí a posílení ochablého svalstva.

Autor: str, Klena