Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Blanku čeká liposukce, ostatní jí drží palce

15. února 2011 | 06:50

Účastníci naší velké reality show Štíhlí s Bleskem už za sebou mají dva týdny hubnutí. Trápí se při cvičení, drží diety. Pro sympatickou studentku Blanku (25) však "den D" nastává až v úterý 15.2.. Úderem dvanácté hodiny začne doktor Urban z jejího těla odsávat tuk, který se jí na bříšku a bocích uložil. A my budeme u toho.

Vicemistryně České republiky v kickboxu, nadšená motorkářka a pejskařka je na první pohled sportovní typ moderní mladé ženy. S dietami si zatím hlavu vůbec nelámala, ale protože v posledních 4 – 5 letech nějaké to kilo, zejména kvůli studiu přibrala, přihlásila se do naší reality show.

Liposukce obezitu neřeší

A protože svojí postavou nejlépe odpovídala osobě vhodné pro liposukci, vybrali jsme pro tento zákrok právě ji. O slečnu Blanku se po celou dobu bude starat MUDr. Karel Urban z kliniky plastické chirurgie Esthé v Praze. Podle jeho slov bude operace trvat asi hodinu. Množství odsátého tuku záleží na konstituci operovaného, ale v průměru jde o 1500 – 2000 ml.

"Příslušná oblast - např. břicha - se napustí roztokem, buňky se pomocí kanyly zavedené do podkoží rozbijí ultrazvukovými vlnami a pak se odsají. Liposukcí se tvarují ty partie, kde je nadbytek tukové tkáně. Tímto výkonem se ovšem neřeší nadváha, nepočítají se kila, ale změna objemu a tvaru," vysvětlil Urban.

Úterý je dnem D

Do Prahy se Blanka přesunula už v neděli večer. Čas trávila u dobrých kamarádů, kteří jí rádi poskytli azyl. Volný den ale rozhodně využila do poslední minuty. Pondělí věnovala nakupování i "bloumání" centrem města.  "Dnes jsem většinu dne strávila procházkou po Praze. Václavské náměstí, Staroměstské náměstí a přilehlé okolí a samozřejmě obchody... :-)))," píše na svém blogu v pondělí.

"Zítra je den D, jakmile to bude jen trochu možné ozvu se po zákroku," slibuje ještě Blanka. Samotného zákroku se prý nebojí. Je ale hrozně zvědavá na výsledek. Na klinice Esthé jí už při první konzultaci doktor Urban všechno podrobně popsal a vysvětlil. "Ale prožít to "na vlastní kůži" bude určitě docela o něčem jiném. S modřinama počítám, jsem na ně zvyklá. Kickbox, který aktivně dělám, není sport pro "padavky," říká statečná studentka.

Denně čerstvé zprávy od soutěžících 
<< BLOGY ZDE >>

Spolubojovníci jí drží palce

"Na zítra moc držím palce Blance, ať všechno dopadne na jedničku," píše v pondělí na svém blogu Vlaďka (34), která se svými kily bojuje pomocí koktejlu Herbalife. A fandí jí i manželé Valentovi, kteří hubnou společně. Stará se o ně nutriční terapeutka Věra Boháčová a odborník na sport a výživu Pavel Suchánek. Oba se snaží změnit jejich životní styl, naučit je zdravě se stravovat, a začít se hýbat.

Pokud vás zajímá, jak se Blanka cítila těsně před zákrokem a jak vlastní liposukce probíhala, sledujte Blesk.cz. Už brzy vám přineseme aktuální rozhovor přímo z operačního sálu, i video ze zákroku.

Diskuse ke článku
.