Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Reality show Blesku začíná: Zhubněte a vyhrajte až 40 000 Kč

Jedna z metod je určená pro partnerskou dvojici. Hledáme pár z Prahy a okolí, který bude společně redukovat váhu a vzájemně se podporovat.
10. ledna 2011 | 12:07

Chcete zhubnout a navíc vyhrát až 40 tisíc korun? Pak se přihlaste do reality show deníku Blesk! Na osm z vás čeká osm dietních metod pod průběžným
dohledem odborníků z celé republiky. Neváhejte a pošlete vyplněnou přihlášku.

Dnes vám představíme osm způsobů, kterými budou hubnout přihlášení čtenáři do soutěžní reality show. Snižovat váhu se dá klasicky sportem a správným jídlem, ale pustit se můžete i do jiných aktivit. Máte rádi Orient? Seznamte se s akupunkturou. Nechce se vám cvičit? Najeďte na speciální stravu. Chcete se zbavit špeků? Vyberte si liposukci.

Ti z vás, kteří jsou natolik odvážní, že se do soutěže přihlásí, musí počítat s tím, že budou pod drobnohledem tisíců čtenářů Blesku. Nevadí? Tak neváhejte a přihlašte se. Stačí vyplnit přihlašovací formulář a dobře zvážit, jakou z metod si vybrat. Pamatujte na to, že pokud si vyberete např. tu sportovní, musíte mít dost času na návštěvu posilovny. Chcete se přihlásit na liposukci? Počítejte aspoň s týdenní dovolenou po zákroku.

Přihlášku do soutěže naleznete ZDE.

Do plavek a přiznat váhu!

Ještě jednu podstatnou podmínku musí soutěžící splnit. Pokud účast v soutěži myslíte vážně a budete-li vybráni, musíte se na začátku i na konci soutěže svléknout do plavek a nechat se vyfotit. A také přiznat, kolik vážíte. To proto, aby Blesk a všichni čtenáři nakonec mohli posoudit, jak se vám hubnutí dařilo.

8 metod – 9 soutěžících

Blesk připravil osm soutěžních metod. A každá je jiná. Jak se tedy rozhodnout? Dobře si prohlédněte, kde konkrétní metoda bude probíhat nebo zda bude stačit jedna návštěva a další konzultace se povedou po internetu. Uvědomte si, že vyberete-li si krabičkovou dietu, měli byste bydlet ve Zlíně nebo okolí, aby vám mohli jídlo přivážet. Pokud budete chodit 3x týdně do fitka, musíte na cvičení mít čas a bydliště také poblíž. Naopak metoda doktora Staňka vyžaduje pouze jednu vstupní konzultaci, ostatní probíhají po mailu. Takže soutěžící může být odkudkoli.

Pozor: Jedna z metod je určená pro partnerskou dvojici. Hledáme pár z Prahy a okolí, který bude společně redukovat váhu a vzájemně se podporovat. Chceme ukázat ostatním čtenářům, že muži a ženy hubnou rozdílně. Ale pod zkušeným vedením dvojice poradců se jim to třeba podaří.

Hubněte s našimi recepty

Chcete shodit nějaké to kilo, ale nevíte, jak na to? Zkuste omezit příjem kalorií. Že nevíte, jaké jsou nutriční hodnoty jídel, které doma připravujete? Začněte připravovat jídla podle našich chutných receptů. U každého z nich najdete rozpis nutričních hodnot. Zjistíte zde, nejen kolik kalorií obsahuje jedna porce, ale i kolik bílkovin, tuků, sacharidů a cholesterolu. A také tip tip, jak přijaté kalorie spálit. A navíc zde najdete i BMI kalkulačku, která vám prozradí, jak jste na tom s vaší váhou.

Vyberte si metodu a hubněte podle svého gusta

1. Kombinace úpravy stravy a pohybové aktivity – vhodné pro partnerský pár

Kdo bude mít na starosti hubnoucí pár: nutriční terapeutka Věra Boháčová a odborník na sport a výživu Pavel Suchánek,
Pro koho je metoda nejvhodnější: pro ty, kteří chtějí změnit životní styl, zdravě se stravovat, začít se hýbat a hlavně trvale zhubnout.
Kdy půjdou kila dolů: pokud partneři dodrží nový režim a budou sportovat, první účinky se projeví v průběhu několika týdnů
V čem metoda spočívá: V individuálním přístupu vedoucímu k dlouhodobé úpravě jídelníčku a pohybových aktivit (celkového životního stylu) s důrazem na vyváženost stravy a zabránění vzniku zdravotních komplikací a k udržení snížené hmotnosti.
Jak bude redukce probíhat: Pár podstoupí vstupní konzultaci i další následné návštěvy budou řešit jejich stravovací návyky, jídelníček na míru atd. Hubnoucí pár bude i pravidelně cvičit ve fitness. Kolik se dá shodit: „Hubnutí je individuální záležitost,“ tvrdí Suchánek a Boháčová. „Doporučujeme redukovat ½ kg až 1 kg týdně s důrazem na odbourávání tuku nikoli ztráty tekutin. Chceme, aby se našemu páru udržela a posílila svalová hmota a oba si udrželi snížené hmotnosti.
Jak si váhu udržet: „Naši klienti si musí osvojit zásady správné životosprávy naučené v průběhu hubnutí,“ vysvětluje Věra Boháčová.
Cena: od 6000 korun včetně konzultací, jídelníčku na míru a pravidelného cvičení ve fitku

2. Invazivní ultrazvuková liposukce (UAL-ultrasound assisted liposuction)

Co je to: odsávání tuku. Oblast např. břicha se napustí roztokem, buňky se pomocí kanyly zavedené do podkoží rozbijí ultrazvukovými vlnami a pak se odsají. Ultrazvuková liposukce je šetrnější, má výrazně menší riziko nerovností na odsátém místě a je vhodná i pro ženy, které už mají lehce sníženou elasticitu kůže
Kdo bude operatér: MUDr. Karel Urban
Kde operace a následná péče proběhne: na Klinice plastické chirurgie Esthé v Praze
Pro koho je metoda vhodná: určitě ne pro obézní osoby, které ji chtějí řešit svou nadváhu. „Liposukcí se dotvarovávají ty partie, kde je nadbytek tukové tkáně. U žen je to nejvíce oblast boků, břicha, stehen, kolen, paží a podbradku,“ vysvětluje Karel Urban.
Co soutěžící čeká: Nejprve osobní konzultace s lékařem, kde se dohodne, v jakém rozsahu se liposukce provede. Poté operace v celkové anestézii a jednodenní pobyt na klinice. Po zákroku by měla čtenářka mít doma aspoň týden klidový režim, pak už se další 4 týdny vyhýbá větší námaze, ale může fungovat jako obvykle. Po dobu 6 týdnů musí nosit elastické návleky 24 hodin denně.
Kolik se odsaje tuku: To záleží na konstituci operovaného, ale v průměru tak 1500–2000 ml tuku.
Kdy se dostaví konečný efekt: „Dokonalý výsledek se nemůže očekávat hned po operaci. Místa zákroku mohou být oteklá a někdy se objeví i modřina,“ vysvětluje Urban s tím, že konečný efekt se dostaví po dvou měsících.
Je liposukce trvalá: „Ano,“ tvrdí doktor Urban. „Tukové buňky se v dospělosti již nemnoží, tukový polštář tak zůstane zredukovaný.“
Kolik liposukce ubere na váze: Liposukcí se neřeší nadváha. Úbytek je tedy objemový, nepočítají se kila, ale změna objemu a tvaru.
Cena se pohybuje podle typu zákroku. Klasická liposukce třeba stehen nebo břicha stojí 14 000 Kč, modernější ultrazvuková 23 000 Kč včetně celkové anestézie.

3. Osobní funkční trénink a úprava jídelníčku

Kdo bude soutěžící trénovat: Vladimír Valouch a team osobních trenérů Family Fitness
Kde bude cvičení a konzultace probíhat: ve Family Fitness Olgy Šípkové v Metropoli Zličín
Pro koho je tato metoda vhodná: „Pro člověka, který si udělá čas na trénink 2x až 3x týdně a bude opravdu odhodlaný poctivě cvičit nejen ve fitku, ale i doma,“ říká Vladimír Valouch. „Tenhle soutěžící by měl chtít trvale zhubnout, změnit stravovací návyky, zařadit do svého života sport a u nového životního stylu zůstat.“ Kromě pravidelného cvičení bude soutěžícímu sestaven i vhodný jídelníček z pestré stravy. „Nejprve provedu se soutěžícím diagnostiku. Změřím mu poměr svalové a tukové hmoty a podle toho nastavím trénink a jídelníček,“ vysvětluje Valouch.
Jak dlouho trénink potrvá: Cvičit a konzultovat stravu bude soutěžící s trenérem dva měsíce, poté by měl pokračovat sám.
Jaký je cíl: „Chtěl bych přivést soutěžícího čtenáře ke zdravému způsobu života a k radosti ze sportu a pohybu,“ říká Vladimír Valouch.
Kolik se dá za 2 měsíce shodit: Pokud bude soutěžící dodržovat všechny pokyny, měl by shodit 5 kg a poté i pokračovat v pozvolné a přirozené redukci.
Cena: za vstupní konzultaci: 1000 Kč, za hodinu cvičení s trenérem: 500 Kč. Pokud tedy bude soutěžící chodit cvičit 3x týdně, cena je 13 tisíc korun.

4. Hubnutí s pomocí akupunktury

Kdo bude mít hubnoucího na starost: Marián Koša pod vedení MUDr. Jozefa Luckého
Kde bude hubnutí probíhat: Na Klinice tradiční čínské medicíny (TCM Clinic), Národní 11, Praha
Pro koho je metoda ideální: Pro člověka, který už neúspěšně vyzkoušel mnoho diet, a pro toho, kdo přijme netradiční pohled na stravování v orientálním duchu.
Jak dlouho redukce probíhá: „Hubnutí u nás má dvě části,“ vysvětluje Jozef Lucký. „V té první jde o revoluční zhubnutí podle speciálního jídelníčku podpořené akupunkturou. Ve druhé fázi se soutěžící bude stravovat podle orientálních zásad, které vypracujeme z konkrétní typologie našeho hubnoucího.
V čem metoda spočívá: Kromě zmíněných dvou fází také v akupunktuře. Ta však sama o sobě hubnutí nezpůsobí, ale pomůže našemu klientovi potlačit stres a hlad.
Jak dlouho bude redukce trvat: Dva měsíce, pak bude soutěžící pokračovat sám podle toho, co se naučil
Kolik se dá shodit: 1/10 váhy
Je potřeba dodržovat speciální režim: „Ano,“ potvrzuje Lucký. „První tři týdny musí klient dodržovat speciální jídelníček a pak už stravu společně vybalancujeme tak, aby například stres nezajídal.“
Cena: 1450 Kč za vstupní konzultaci, 3x kontrolu, jídelníček a akupunkturu. Podle potřeby pak za každou další půlhodinovou konzultaci 350 Kč.

5. Dieta s produkty Herbalife

Kdo bude mít soutěžící na starost: Monika Nevolová – life kouč a nutriční poradce
Jak bude hubnutí probíhat:
koučka povede se soutěžící individuální osobní konzultace, poté bude radit telefonicky
Pro koho je tato metoda nejvhodnější:
Pro muže i ženy bez rozdílu věku, pro ty, kteří chtějí upravit váhu, ale i pro ty, kteří si ji chtějí udržet, zlepšit své stravovací a přeladit na zdravý životní styl.
V čem metoda spočívá a jak dlouho se drží:
Základním kamenem je osobní přístup a »šití programu pro klienta na míru«. To znamená na počátku důkladnou analýzu dietní historie, stravovacích návyků, sportovních aktivit a motivace klienta. Dále fyzická měření, nastavení jídelníčku a použití vhodných potravinových doplňků, které hubnutí usnadňují a urychlují. V ideálním případě je doba intenzivního hubnutí několikaměsíční a stejně dlouhá by pak měla být i fáze udržovací.
Cena za měsíční kúru
: Podle typu klienta se cena liší hodnotou vybraných doplňků z řady Herbalife. Měsíční kúra vyjde na 4360 Kč. Denní náklad je v průměru 145 Kč.

6. Krabičková dieta DietHomeMenu Zlín

Kdo bude mít na starosti soutěžící: obezitolog Robin Urbánek ze Zlína, který se podílí na jídelníčku krabičkové diety DietHomeMenu.
Kde bude hubnutí probíhat:
Vzhledem k tomu, že obezitolog je ze Zlína, soutěžící by měl být také z tohoto města nebo z blízkého okolí.
Pro koho je metoda vhodná:
„Pro pacienty s nadváhou a obezitou, kteří chtějí redukovat hmotnost pomocí definované stravy,“ říká Urbánek. Jídlo jim každý den přivezou. Jeho energetická hodnota pro ženy je 5–6 tisíc kJ, pro muže 6–7 tisíc kJ. Strava je vyvážená ve třech hlavních jídlech a dvou svačinách a denně je čerstvá.
V čem dieta spočívá:
„Hlavně v pravidelné vyvážené stravě. Porce jsou menší, než na jaké jsou lidé zvyklí. Neměli by se již dojídat. K tomu je však nutná i pohybová aktivita, aby se zabránilo adaptaci organismu na nižší příjem energie,“ upřesňuje Urbánek.
Jak dlouho trvá:
Dietu může klient zkusit týden i celý rok. Při obezitě se doporučuje minimálně tři měsíce. Každý měsíc je vhodná kontrola v ordinaci. Kolik se dá zhubnout: Za měsíc se dá zhubnout od 2–8 kg. Čím vyšší hmotnost, tím je efekt větší.
Jak si váhu udržet:
To je největší potíž. „Když je důvod, jdou kila dolů. Když kila spadnou, často se dostaví pocit uspokojení a sebeklamu. Dál to už půjde samo a těší se na biftek. Je to omyl,“ zdůrazňuje obezitolog.
Cena:
strava na jeden den – ženy 230 Kč, muži 250 Kč.

7. Mozaiková dieta – redukční dieta dr. Staňka

Kdo bude mít soutěžící na starost: Lékárník-dietolog PharmDr. Martin Staněk z Centra pro poruchy metabolismu a výživy v Praze.
Jak bude redukce váhy probíhat:
První návštěva proběhne v konzultační místnosti centra. Po nezbytném dotazování bude hubnoucímu čtenáři navržen takový dietní plán, který mu přesně sedne. Poté budou konzultace probíhat po mailu. V některých případech je požadováno interní vyšetření a konzultace lékárník-lékař.
Pro koho je dieta vhodná
: Pro ty, kterým se nedaří zhubnout úpravou běžného jídelníčku. Podle doktora Martina Staňka, který má s touto dietou dvacetiletou zkušenost, úspěšně zhublo již tisíce pacientů. Řada z nich si již dokáže váhu kontrolovat.
V čem dieta spočívá:
Součástí dietního režimu jsou produkty Guareta a Dietline, které poskytují nezbytné množství výživných látek, aby bylo možné vykonávat běžné činnosti bez zvýšené únavy a zbytečné koncentrace na jídlo. „Tento dietní režim pomáhá nastartovat proces hubnutí a zároveň usnadňuje efektivní přechod na nový jídelníček z běžných potravin. Není totiž možné se vrátit k původnímu způsobu stravování, pokud si chceme váhu po zhubnutí dlouhodobě udržet,“ tvrdí doktor Staněk.
Jak dlouho se dieta drží:
Dietní program je v první fázi sestaven z výrobků Guareta a Dietline. Nový jídelníček se pak mozaikovým způsobem sestavuje postupnou náhradou těchto výrobků za běžné pokrmy. Takto se postupuje zpravidla 6 týdnů.
Jak si váhu udržet:
Pravidelným týdenním vážením a případnou úpravou jídelníčku v následujícím týdnu. Dobrou znalostí výživové hodnoty potravin.
Cena dietního plánu na 10 dní:
1164 Kč, dále se postupně pokračuje upraveným jídelníčkem sestaveným z běžné stravy.

8. Bezbolestná liposukce (kavitace)

Kdo bude mít na starosti hubnoucího čtenáře: Odborná poradkyně Dagmar Urbanová.
Kde bude hubnutí probíhat:
Slim & Go, Hybešova 61, Brno.
Pro koho je kavitace nejvhodnější:
Pro všechny, kteří se chtějí zbavit tukových ložisek, celulitidy, nastartovat hubnutí, získat až o jednu konfekční velikost méně.
Jak dlouho kúra trvá:
Jedna návštěva někomu stačí, ale zpravidla je jich potřeba víc. Jedno ošetření ultrazvukem trvá 40 minut (kavitace) + lymfodrenáž 30 min.
V čem metoda spočívá:
Principem kavitace je rozbití membrány tukových buněk ultrazvukem. Obsah buněk se uvolní a následně je přirozeně odplaven lymfatickými a močovými cestami. Neinvazivní liposukce je tedy založena na působení nízkofrekvenčního ultrazvuku spojeného s vakuem.
Kolik návštěv je ideálních:
Už po absolvování první bezbolestné liposukce jsou patrné výsledky, zpravidla je to jedna konfekční velikost. Pokud však toužíte po výraznějším úbytku, bezbolestnou liposukci můžete bez obav zopakovat již po 7 až 10 dnech.

Kolik se dá ubrat cm: Všeobecně platí, že měkčí tuk ubývá rychleji než tuk tvrdší. „Náš dosavadní rekord je 7 cm za 40 minut (bříško + boky). V průměru jsou úbytky kolem 2 až 4 cm (bříško + boky), měřeno ihned po bezbolestné liposukci,“ tvrdí Urbanová.
Je potřeba dodržovat nějaký speciální režim
: Před zákrokem i po něm pijte denně 2 a půl litru tekutin. Vyvarujte se alkoholu, omezte kávu a černý čaj a preferujte lehčí jídla. V průběhu týdne po proceduře stále ještě odcházejí tuky z těla ven.
Cena
: za 4 ošetření partií bříška a boků je 11 960Kč. (1 ošetření = 2990 Kč)

Autor: Klena, Iva Dvořáková