Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

DIETA 2010: Využijte víkend a hubněte!

DIETA 2010
15. ledna 2010 | 05:16

Počasí jako by vašemu rozhodnutí zhubnout přálo a vytvořilo vhodné podmínky pro zimní sporty. Ty jsou totiž ideální ke zvýšenému výdeji energie. Také hodinové odhazování sněhu či očišťování auta vám taky ubere dost kilojoulů.

A když si ještě po celodenním pohybu večer zatančíte a poté věnujete hodinku sexu, výdej energie bude opravdu enormní.

Stačí hodinka práce s lopatou a hrablem na sněhu a vydáte ze sebe kolem 2 tisíc kJ
Autor: scom

Sbalte tedy saky paky, lyže, brusle, ale třeba i sáňky a jeďte na víkend do hor. Stačí klidně na jeden den. Zasportujete si a ještě budete na čerstvém vzduchu. Jen si trochu dohlédněte na stravu, nepokažte si své pohybové aktivity tučnou klobáskou v bufetu na svahu. Potom budete líní se i hýbat. Pohybem vydáte spoustu energie, ale klidně ji můžete nabrat zpět špatným jídlem.

Hodinku lyžování zhatí 3 rakvičky

Při sportovním víkendu tedy jezte lehčí jídla: Zeleninové saláty, drůbeží a rybí maso. Vždyť když se nacpete gulášem se šesti a pivem k tomu, těžko se vám bude chtít zpět do bílé stopy. Blesk pro vás proto připravil přehled sportovních výkonů a počet kJ, které hodinovou aktivitou spálíte. A pro větší představivost i množství jídla, kterým vše vrátíte zpět.

I sex pěkné figuře víc než prospívá

Pokud se budete poctivě věnovat o víkendu i sexu, neodbudete ho pětiminutovkou, uděláte dobře. Vždyť spálíte s partnerem asi 1900 kJ za hodinu!!! Je to stejné, jako byste si nazuli běžky a vyrazili na hodinu do stopy. Necelá půlhodina aktivního sexu zlikviduje kalorické následky dvou chlebíčků s bramborovým salátem!

468281:gallery:true:true

Polibek spolkne kalorie 5 lentilek

Dokonce i orálním sexem budete spalovat energii. Nevěříte? Za čtvrt hodiny odstraníte 345 kilojoulů. Zvláštní pozornost si zaslouží i líbání. Jeden pětiminutový vydatný francouzský polibek – a pryč je asi pět lentilek, tři lžíce neslazeného ovocného müsli nebo čtvrtka většího banánu.


 

Redukční jídelníček pro tento den

Snídaně: žitný chléb s Florou light, olomoucké tvarůžky, pomeranč, kiwi
Přesnídávka: okurkový salát, křehký celozrnný toast
Oběd: zeleninový vývar, plněné paprikové lusky
Svačina: neslazená ovocná přesnídávka s piškoty
Večeře: dušený vepřový plátek se zeleninovou oblohou
Celkový příjem za den energie: 6397,5 kJ
Bílkoviny: 78,9 g
Sacharidy: 183,6 g
Tuky: 51,9 g


 

Více o jídelníčku, energetických hodnotách potravin a jiná doporučení týkající se zdravého životního stylu se dozvíte na www.flora.cz nebo na tel.: 800 175 324

 


Autor: Iva Dvořáková
Klíčová slova: Dieta 2010, hubnutí, dieta
Diskuse ke článku
.