Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sport nebo sex? Při čem víc zhubnete?

6. srpna 2009 | 06:40

Co vám ubere kila rychleji? Sex, nebo sport? Blesk.cz to zjišťoval! Kolik shodíte třeba na bruslích, při plavání, na kole a hlavně… v posteli?

Například hodinové milování spálí 300 gramů čokolády, na odbourání následků po kuřecí bagetě zase musíte na hodinu do bazénu... Podívejte se na srovnání jednotlivých sportů!

Kde rychleji zhubnete?

Chcete dobře vypadat? Shodit pár kil? Vyběhněte ven na vzduch a užijte si letní sportování. Blesk.cz zjišťoval zaručené tipy na hubnoucí aktivity. A na celé čáře vyhrává sex! Když se mu vydržíte věnovat hodinu, spálíte pětkrát víc kalorií než při hodince plážového volejbalu. I když ten dokáže být také docela sexy...

Krásné počasí k aktivitám na slunci přímo vybízí. Nemusíte hned běhat maraton, ale i příjemnou chůzí spálíte za hodinu zmrzlinu Magnum nebo tatranku. Nejvíce kilojoulů (kJ) vydáte při jízdě na kolečkových bruslích, joggingu a tenisu. Za hodinu jedné z těchto aktivit spálíte například 100 gramů čokolády. A kdo by si ji chtěl odepřít?!

Mezi všemi letními aktivitami je ovšem nejlepším receptem na hubnutí sex. Při průměrné délce pohlavního styku 12 až 15 minut, střední intenzitě a střídání poloh spálí milenci asi 1675 kJ, tj. za hodinu 6700 kJ! Je to stejné, jako by si navlékli tepláky a vyrazili půl hodiny brázdit rychlou chůzí park!

Dokonce i orální sex se dočkal přepočtu na spálené kalorie. Za čtvrt hodiny jich odstraníte pětasedmdesát (345 kJ). Zvláštní pozornost si zaslouží i líbání. Jeden pětiminutový vydatný francouzský polibek – a pryč je asi pět lentilek, tři lžíce neslazeného ovocného müsli nebo čtvrtka většího banánu.

Optimální energetický příjem

Optimální energetický příjem je u každého člověka jiný. Množství jídla, které je vhodné, záleží nejen na hmotnosti, na pohlaví, ale i na metabolismu, tělesné aktivitě při práci i ve volném čase. Rozmezí energetického příjmu denně činí zhruba od 8500 kJ do 12 000 kJ.

375784:gallery:true:true

Kolik kJ přijmout při hubnutí

Obsah energetického příjmu při redukční dietě se pohybuje okolo 6000 kJ denně. (1 kcal = 4,2 kJ). Minimální denní příjem energie je 1000 kcal (4186 kJ). Méně energie byste bez lékařského dohledu konzumovat určitě neměli. Hrozí vám kolaps organismu.

Autor: Kateřina Moravcová, Iva Dvořáková
Klíčová slova: dieta, sport, sex, hubnutí
Diskuse ke článku
.
Související články