Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odolejte vlčímu hladu

Jak si poradit s náhlým vlčím hladem?
11. listopadu 2008 | 13:28

Znáte to – lednička je nadosah a přitahuje jako magnet. Celodenní snaha shodit nějaký ten kilogram je rázem minulostí. Jak si poradit s náhlým vlčím hladem?

Tělo potřebuje pravidelný přísun energie, to znamená, že se musíte naučit jíst pravidelně, přibližně každé tři nebo čtyři hodiny. Nikdy nezapomínejte na snídani, a už vůbec nikdy ji nevyměňujete za kávu a cigaretu!

Hlad, nebo žízeň?
Říká se, že hlad je převlečená žízeň. Dřív než začnete jíst, vypijte sklenic vody. Je dost možné, že vašemu tělu chybí právě tekutiny. Pomůže i jablko nebo citrusy, které žízeň zaženou.

Tekutiny pomáhají vytvářet obranný štít našeho těla, protože dodávají sliznicím vlhkost.
Autor: archiv

Najezte se dosyta
Vlčí hlad přichází pokaždé, když jíte málo. Tělu chybí výživa, v krvni klesá hladina cukru a přichází obrovská chuť na jídlo. Jezte pět až šest malých porcí denně. Naplníte tak rovnoměrně žaludek a udržíte hladinu cukru ve stabilní úrovni.

Vychutnejte si jídlo

Když chcete zhubnout, a přitom se netrápit hladem, jezte pomalu. Při jídle si vždy sedněte za stůl a naučte se vychutnávat každé sousto. Takovým způsobem sníte daleko méně jídla.

Spánek
Během spánku tělo hubne, aniž bychom vynaložily jakoukoli námahu. Kromě toho, když je tělo dostatečně odpočinuté, odrazí se to i na dostatku životní energie a také na vašem obličeji.

Pokud špatně spíte a nechcete to řešit pomocí léků, vyzkoušejte osvědčený recept našich babiček.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Poslední jídlo
I večeře musí být pravidelná, nenechávejte ji celou "nepříteli"! Zvolte si pravidelnou dobu a snažte se ji dodržovat. Nejpozději ale 2 až 3 hodiny před spaním, aby tělo stačilo potravu strávit.

SOS

Když se vlčí hlad přece jen dostaví, zkuste zabojovat!

Co vám pomůže:

Šálek čaje – Nedívejte se na lednici a uvařte si šálek čaje. Pijte ho pomalu po doušcích. Žaludek se uklidní a vy si možná "dietní hřích" rozmyslíte.

Relaxujte – Cestou k ledničce odbočte a sedněte si do křesla. Udělejte si pohodlí, pusťte si příjemnou hudbu, relaxujte a sněte. Například o nových sexy bikinkách.

Vyrazit jednou za čas na masáž je téměř povinnost.
Autor: www.planetzen.cz

Masáž – Položte si dlaň na žaludek a mírně zatlačte. Potom začněte kroužit rukou ve směru hodinových ručiček. Zaplaví vás příjemný pocit a žaludek se uklidní.

Chléb – Krajíček suchého celozrnného chleba a sklenice vody vlčí hlad zaručeně zažene.

Ovoce – Jablko, pomeranč nebo banán zaženou největší hlad. Můžete si dát i sušené ovoce, samozřejmě bez příchutí a čokolády.

Jak si poradit s náhlým vlčím hladem?
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: Katarina Podolinská, vin
Související články