Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jaké jsou ženy jako řidičky? Více myslí na bezpečnost!

1. října 2012 | 10:46
Prezentace klienta |

Když je za volantem žena, nezřídka to okolní motoristé hodnotí s posměchem. Komentář „auto bez řidiče” je zakořeněný nejen u nás, ale i v jiných evropských zemích. Podle přehledu presseurop.eu jsou sexistická pořekadla frekventovaná například v polském „Řídíš jako stará bába” nebo ve Španělsku a v Itálii, kde platí varovné „Žena za volantem – trvalé nebezpečí“, ale i ve Francii, kde se dokonce traduje „Ženy za volantem, mrtví za rohem“.

Jak je to však doopravdy?

Za posledních 30 let u nás vzrostl počet řidiček pětinásobně. Oproti mužům ale zaviní necelou pětinu nehod, které jsou méně závažné. Nicméně je třeba konstatovat, že u nás je podíl registrovaných řidiček oproti řidičům jen asi 38 %. V provozu přijde o život 3x více mužů než žen. Ženy ale trápí horší odhad vzdálenosti nebo rychlosti jiných vozidel, mají problémy s couváním a parkováním.

Bezpečnost především

Patrný rozdíl mezi muži a ženami je i v přístupu k pojištění aut. Podle průzkumu UNIQA pojišťovny u asistenčních služeb k povinnému ručení i havarijnímu pojištění muži spíše zjišťují, jaké jsou limity plnění na opravu vozidla a možnosti využití náhradního vozu, ženy spíše ocení pomoc při defektu nebo dopravní nehodě.

A právě pomoc při dopravní nehodě, resp. rychlost, s jakou k Vám pomoc dorazí, může rozhodovat o životě nebo zdraví. V tomto směru je skutečnou revolucí v asistenčním servisu autopojištění UNIQA SafeLine, které díky satelitnímu spojení hlídá posádku vozidla i vozidlo samotné 24 hodin denně po celé Evropě. Využívá automatického bezpečnostního systému s nárazovým čidlem, které nehodu samo ohlásí asistenční centrále, a ta okamžitě začne nouzovou situaci řešit. Operátoři asistenční služby ihned zavolají, zda potřebujete pomoc. Pokud se kontakt nezdaří, bezodkladně posílají na přesně lokalizované místo záchranu. A takového pomocníka v nouzi ocení podle zkušeností z odbytu právě hlavně ženy-řidičky.

Více o výhodách o novém autopojištění s aktivní asistencí UNIQA SafeLine (včetně slev na povinném ručení a havariním pojištění!) najdete na www.uniqa.cz .