Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zpověď redakce aneb Čím nás ovlivnily naše matky

  • Snad každé z nás matka předala nějakou tu radu, kterou se více či méně řídíme po celý život.
    5. září 2013 | 08:00

    Nedávno jsem se bavila s kamarádkou o dětství a také o tom, jak nás naše matky na celý život poznamenaly svými dobře mířenými radami. Zjistily jsme, že díky nim si nedokážeme představit, že si neumyjeme ovoce nebo nejdeme spát s mokrými vlasy, protože by nám mohl zplesnivět polštář. A protože mi to přišlo jako zajímavé téma, zeptala jsem se na to samé také svých kolegyň.

  • Lenka Chvostová redaktorka bleskprozeny.cz


    Lenka si celou proměnu nakonec moc užila.
    Autor: Martina Gonšenicová
    Dlouho jsem musela přemýšlet, ale najednou mi to došlo. Je to sice jen drobnost, ale nejednou jsem už byla kvůli ní své mámě vděčná. Od mala mi totiž "vtloukala" do hlavy, že spodní prádlo, které si ráno oblékám, musí být pěkné, bez děr, nezaprané, zkrátka vždycky dokonalé. Vysvětlovala mi to zcela prozaicky, kdykoliv mě totiž může porazit auto a já skončím v nemocnici. A co by si tam o mně lékaři a sestřičky pomysleli... A zůstalo mi to dodnes. V zaprané podprsence a vytahaných kalhotkách, ze kterých trčí přetrhané gumičky a všechny strany, mě nepřistihnete. "Nedokonalé" kousky bez milosti likviduju. Za krásné nové spodní prádlo tak utratím majlant. Můžu však klidně spát, protože vím, že v případě nehody nezpůsobím zdravotníkům "těžkou psychickou újmu"...
  • Klára Olexová editorka Blesk zdraví


    Klára Olexová
    Autor: Daniel Zahrádka
    Moje máma říkala „Všechno jde, když se chce“. Vyhodí tě z práce? No a co, seženeš si jinou. Opustil tě chlap? Přijde další, a tak. Ještě jsem si to trochu vylepšila a říkám, když to nejde, tak se ti asi nechtělo. A proč se ti nechtělo? Protože to za to úsilí nestálo. Chápete, prostě nemůžete udělat chybu.
  • Marcela Kohoutová redaktorka Blesk pro ženy


    Marcela Kohoutová
    Autor: archiv redaktorky
    Moje matka byla velký puntičkář, všechno muselo být udělané na 100 % , jinak byla nespokojená a šla to předělat. Hlavně v pubertě jsem tuhle její vlastnost bytostně nesnášela a vždycky jsem si říkala, že taková nechci být. Dlouho se zdálo, že mě to minulo, až když jsem se stala sama matkou, tak to začalo. Uvědomila jsem si, že se vůči své dceři chovám čím dál častěji stejně puntičkářsky, jako moje matka a samozřejmě, že moje pubertální dcera to nesnáší a pořád jen říká, že hlavně nechce být jednou jako já.
  • Andrea Zelníčková redaktorka bleskprozeny.cz


    redakce
    Autor: archiv
    Moje máma ovlivňuje celý můj život. Vychovala mě sama a snažila se, abych se cítila jako ostatní děti z fungujících rodin. Naučila mě, jak být silná a odolná, a jak se ve světě neztratit. Čím jsem starší, tím víc vnímám, jak jsem jí povahově i vzhledově podobná. A jsem na to hrdá. Vím, že je to otřepaná fráze, ale moje mamka, je ta nejlepší na světě.
  • Majka Dvořáková redaktorka Blesk pro ženy


    Majka Vinická
    Autor: Daniel Zahrádka
    Musím říci, že moje matka mě naučila, že rodina, pohoda a sounáležitost je absolutně nejdůležitější věc, která vás udrží nad vodou, i když je nejhůř. Nebo také, že pravidla jsou super, ale je skvělé občas je porušovat. A ještě jednu důležitou věc, když je vám smutno, přestěhuje byt, nebo ho alespoň vygruntujte. Alespoň na chvíli se vám uleví.
  • Lucie Žáková produkční


    Lucka Žáková
    Autor: Daniel Zahrádka
    Moje maminka je báječná ženská. Naučila mě spoustu úžasných věcí (zavazovat si tkaničky, zpívat staré trampské písničky, jezdit na čundry, péct štrůdl, milovat svoje blízké ...), ale hlavně mě naučila vážit si sama sebe a věřit si. Moc Ti za to, mamuško moje, děkuju.
  • Michaela Čentešová redaktorka bleskprozeny.cz


    Michaela Čentešová
    Autor: Vendula Fantová
    Když jsem přemýšlela, čím mě moje mamka ovlivnila, a uvědomila jsem si, že přestože jsme strašně rozdílné, přeci jen jsem se od ní naučila, že když někoho milujete a chcete s ním být, musíte milovat i jeho chyby. Tím se řídím a snažím své blízké neprudit a nepředělávat k obrazu svému.

Klíčová slova:  redakční anketa, redakce, matka, rodina
Diskuse ke článku
.