Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Čínský horoskop pro rok 2011: Opice

pro všechny, kdo se narodili v roce Opice bude nadcházející rok 2011 ve znamení odpočinku a regenerace.
10. ledna 2011 | 14:14

Opice

Ročníky: 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004

Obecná charakteristika

Opice je velice obratné a zvídavé znamení, neváhá přiběhnout dvakrát, aby si něco prohlédla. Umí dobře napodobovat, ráda se směje, dokáže se zasmát i sama sobě.Její myšlení je převážně analytické a hlava bývá leckdy přehlcena informacemi. To je podobné jako u Hada. Tito lidé rádi cvičí paměť a informace pečlivě třídí do mnoha přihrádek. Opice často bývá svědomitá, bystrá, kritická, opatrná, ctižádostivá, perfekcionistická, a někdy i líná. Má nadání pro dráhu obchodníka, uspokojení může nalézt i v pedagogické činnosti nebo při práci se zvířaty.

Lidem narozeným v roce Opice se stává, že se vrhnou do rozsáhlého projektu, ve kterém později začnou váznout, protože si dělají příliš velké starosti o podrobnosti a trvají na tom, že každý sebemenší detail musí být proveden co nejdokonaleji. Jejich přístup k věcem je účelný, mají sklon předem všechno podrobně systematicky rozebrat a promyslet. Stávají se i mírně nedůvěřivými, nebo mají záporné škarohlídské reakce. Mají věcné názory na životní otázky, které řeší prakticky. Potřebují se naučit brát věci na lehčí váhu a nebýt ustarané. Rády povzbuzují ostatní, mají zesílený smysl pro čistotu a péči o zdraví, vadí jim špatná pracovní atmosféra, přílišná organizovanost, pivní filozofie a nesmyslná snaha.

Ke komu se hodí?

Mnoho se může naučit od svého protějšího znamení, kterým je ve zvěrokruhu Tygr. Zalíbení a vzájemné sympatie najde u spřízněných znamení, kterými jsou Krysa a Drak. Jejich společné názory i cíle budou většinou reálné, praktické a účelné.

Toleranci a trpělivost bude potřebovat ve spojení s Hadem a Vepřem, i když jim mnohdy půjde o stejnou věc. V pracovních záležitostech ocení originalitu  a výdrž Buvola. O choulostivých otázkách si nejlépe promluví se Zajícem. Nepříznivé období bude snášet lépe ve společnosti Kohouta a Kozy. Dlouholeté přátelství najde nejčastěji u Psa a Koně.

Rok 2011

Bude pro Opici rokem, kdy je nejlepší odpočívat a regenerovat svoje síly. Štěstí si někdy hraje na schovávanou a tento rok, jak se zdá, přišla řada na Opici, i když: jak v čem. Opice může mít štěstí ve zcela intimním a soukromém životě, ve všem co bude dělat jakoby „potají“, což kolikrát bývá i práce „ na černo“. Životní tempo se obvykle zpomaluje a věci, které dříve zvládla opice mávnutím ruky, si nyní vyžádají poněkud více času. Hektické plány bude lepší zredukovat jen na ty nejnutnější, a o to více se soustředit na tzv. „velký úklid“, kdy se vyplatí odsunout vše, co bez efektu odebírá Opicím energii. Na druhou stranu je ale leckdy dobré oprášit a dotáhnout věci, které jsme kdysi dávno odložili k ledu. Je to rok hledání „ukrytých pokladů“, které nezřídka najdeme sami v sobě.

V lásce může být tento rok plný nadějí, také však plný záhad a tajemství, možná budou některé Opice nucené svou lásku prozatím skrývat. To si bude vyžadovat trpělivost, neboť následující období bude Opicím v lásce zcela nakloněno. Příznivější měsíce jsou květen, září a prosinec. Pro rodinné vztahy je tento rok příznivější zvlášť ve své první polovině, a zdá se, že i společný majetek se může rozrůstat i bez přímého přičinění Opic. Z finančního hlediska je tento rok příznivější z hlediska podpory od druhých lidí. Mohou přicházet různé dary, ale také, pokud jde o úvěry a půjčky, mají Opice příznivé období pro zažádání. Avšak příjmy z vlastní práce mohou poněkud stagnovat, na druhou stranu v přírodě funguje rovnováha, a zřejmě o to více se může finančně dařit jejich drahým polovičkám.

V pracovních záležitostech bude důležitý především klid a pohoda, pro tento rok by Opice neměly pohrdat druhými houslemi a vlastně i jakoukoliv prací, i když nebude přímo z jejich oboru. Zkušenosti, které nabudou během tohoto roku, mohou pro budoucnost znamenat velmi mnoho, často se stanou i podnětem pro budoucí rekvalifikace. Během tohoto roku je pro Opice dobré věnovat zvýšenou pozornost mediálním zprávám, zřejmě přijde i chuť reagovat na nějaké výzvy, které z médií budou přicházet. Ať písemnou kritikou, nebo přímou účastí v některém z pořadů. Kdo jiný by měl mít nepřeberné množství znalostí než právě Opice.

Diskuse ke článku
.
Související články