Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zpátky ve formě aneb Jak se zbavit kil po Vánocích

7. ledna 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Vánoce pro naši siluetu představují kalorickou smršť, která si žádá daň v podobě několika nabytých kilogramů. Také se vám hůře dopíná knoflík u oblíbených kalhot? Pak je ten správný čas dostat se zpátky do formy.

Vánoční veselí trvá jen pár dní. I tak krátký čas ale stačí k tomu, aby stihlo pobízet ručičku na váze ke šplhání směrem vzhůru, obvykle v průměru tři až pět kilogramů nad hodnotu, na kterou jste zvyklí. Proč? České tradiční sváteční menu má alarmující hodnoty kalorií. Nejvíce naší siluetě ubližuje množství majonézy v bramborovém salátu, nasmažené řízky, sladké cukroví, zvlášť pokud vše „okořeníte“ kapkou nějakého toho dobrého vaječného likéru.

Každý může dosáhnout své vysněné postavy, je však důležité vybrat si dobrého výživového poradce a účinnou metodu.
Autor: NATURHOUSE

Pozor na jo-jo efekt

Možná přemýšlíte o tom, že rychle nabyté sváteční kilogramy odbouráte rychlou dietou. Vždyť přece slibují příznivé výsledky. Většina těchto diet je ale založena na konzumaci jednosložkových potravin či na hladovění. Kilogramy, které zhubnete, představují často svalovou hmotu. Tukové zásoby a zadržovaná voda si na těle budou „parazitovat“ dále. To povede ke zpomalení metabolismu. Ve chvíli, kdy usoudíte, že už dietu držet nemusíte a vrátíte se k obvyklým stravovacím návykům, bude proces ukládání stále pokračovat. Tím dojde k jo-jo efektu, tedy návratu ztracených kilogramů, častokrát i s bonusem v podobě dalších kil. „Každým rokem k nám přicházejí klienti, kteří se tímto způsobem snažili redukovat pár svátečních kil. Ze čtyř kilogramů, které nabrali o Vánocích, najednou ale potřebují zhubnout sedm,“ varují odborníci z NATURHOUSE.

Po vánočních hodech může být pro vás traumatizující stoupnout na váhu. Zdarma vám poradíme, jak se s tím vypořádat.
Autor: NATURHOUSE

Na sváteční kila jedině vyváženou stravou

Jediný způsob, jak se efektivně a natrvalo povánočních kil zbavit, je začít dodržovat zásady zdravého stravování a dodat tělu přesně to, co potřebuje ke svému správnému fungování. „Lidský organismus potřebuje vyvážený příjem cukrů, tuků a bílkovin,“ říká Věra Burešová, jedna z hlavních výživových poradkyň NATURHOUSE. Zdravý jídelníček, který zaručí redukci kil navíc, by měl obsahovat 50 % až 55 % sacharidů, 30 % bílkovin a 15 % až 20 % tuků. „U každé této složky je však ještě potřeba třídit. Ne všechny cukry a tuky jsou pro organismus vhodné. Například nasycené mastné kyseliny nebo jednoduché cukry by se v jídelníčku objevovat neměly,“ dodává. Proto je vhodné se o jídelníčku vždy poradit s výživovým poradcem.

Součástí metody NATURHOUSE je poradenství ve výživě zdarma a exkluzivní produkty z výtažků rostlin.
Autor: NATURHOUSE

Častým jídlem k hubnutí

Pro redukci hmotnosti je zásadní nastartování optimálního tempa metabolických funkcí. Jedině tak tělo nebude ukládat další tuky a začne redukovat ty ze své tukové zásobárny. Aby metabolické procesy probíhaly rychleji, je třeba tělo pravidelně zásobovat živinami. Jíst bychom měli každé dvě a půl, maximálně každé tři hodiny. Minimální počet jídel, která bychom za den měli sníst, je pět. Jsou jimi snídaně, svačina, oběd, svačina a večeře. „U lidí, kteří vstávají brzy a chodí spát naopak pozdě, je vhodné klidně ještě jedno jídlo přidat,“ říká výživová poradkyně. Důležitý je také pitný režim. Ideální je pít nesycenou neslazenou vodu, neslazené čaje a čerstvé ovocné a zeleninové šťávy.

V každém dietetickém centru působí příjemný a motivující personál.
Autor: NATURHOUSE
 

Na bezplatnou konzultaci se můžete objednat na telefonním čísle: 273 132 614 nebo e-mailem: info@naturhouse-cz.cz.

Kompletní informace získáte na webové adrese: www.naturhouse-cz.cz.

Klíčová slova: naturhouse, inzerce
Související články