Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Varování: Není kryo jako kryo, nenechte se okrádat!

19. září 2011 | 00:00
Prezentace klienta |

V poslední době vídáváme slovo kryolipolýza, neboli také jednodušeji "liposukce zmražením tukových buněk" možná až příliš často. Při tom ještě do února letošního roku nikdo tento pojem neznal. Oslovili jsme MUDr. Pavla Bočka, který tento zázrak na hubnutí studoval v USA a který tuto technologii přivedl a představil české veřejnosti a médiím na klinice YES VISAGE právě v únoru letošního roku.

Zeptali jsme se ho, co se vůbec skutečně skrývá pod pojmem kryolipolýza a jak je možné, že se tato medicínská procedura dostala i do kosmetických studií a center?

Pojďme si nejdříve přiblížit, co to tedy je skutečná kryolipolýza, neboli lidštěji "liposukce zmražením tukových buněk"?

MUDr. Boček: Kryolipolýza je převratnou a doposud nejúčinnější neinvazivní, tedy bezbolestnou “liposukcí” vůbec. Ta je prováděná pomocí přístroje amerického výrobce, který jako jediný výrobce "bezbolestné liposukce" na světě získal také od nejpřísnějšího úřadu pro kontrolu a účinnost lékařských přístrojů certifikaci FDA.

MUDr. Pavel Boček je uznávaným specialistou v pražské Fakultní nemocnici v Motole. Je odborníkem nejen v otázkách estetické a korektivní medicíny, ale v duchu krásy podložené zdravím, je specialista v otázkách preventivní medicíny a onkologických otázek. Souběžně také pracuje pro organizace, jež zastřešují nadstandardní zdravotnický servis pro zahraniční turisty, herce a významné osobnosti při návštěvě v České republice. Působí také svou širokou činností na poli charitativním.
Autor: Yes Visage
To znamená, že konzistentní, předvídatelná a trvalá redukce tuku je podložena také rozsáhlými klinickými studiemi, tedy jednoduše, že to skutečně funguje. Bez operace, bez bolesti a bez rekonvalescence, tedy bez rizik, které sebou přináší chirurgický zákrok a anestezie. Účinkem je mnohdy srovnatelná s leckterými klasickými formami liposukce. Skutečný přístroj na kryolipolýzu dokáže na poprvé odstranit bez zásahu do těla minimálně 25 % ošetřované tukové tkáně.

Proč to tedy slovo skutečný? V čem je rozdíl? Proč není "kryo jako kryo"?

Kryolipolýza je účinná, pozor ale na podvodníky
Autor: Yes Visage
MUDr. Boček:
Zde se právě dostáváme k podstatě a problematice celé věci, že není "kryo jako kryo!"  Obrovský úspěch kryolipolýzy na sebe logicky nenechal dlouho čekat výrobce levných kosmetických přístrojů a salony slibující “zázraky za pár stovek”, které pod vidinou rychlého výdělku zneužívají pojem kryolipolýza a za zlomek ceny či na slevových portálech provozují procedury pod tímto názvem.

Používají však přístroje, které k tomuto účelu nejsou buď vůbec určeny, jako například radiofrekvenční přístroje s ochlazováním, chladící destičky na tělo a nebo pak kopie přístrojů podobné tomu skutečnému. Vynálezce a výrobce přístroje si samozřejmě nechal danou technologii patentovat.

Tyto kosmetické přístroje nejen, že nepocházejí od skutečného výrobce z USA, ale hlavně díky absenci jeho chráněné patentované technologie ani nemohou dosáhnout skutečného výsledku a úbytku tuku, jako přístroj skutečný, který má za sebou léta výzkumů a klinicky potvrzených výsledků a který je klasifikován jako přístroj lékařský. Tedy smí být používán pouze zdravotním personálem.

Je logické, že malá kosmetická a estetická studia, salony a centra nemají na skutečný lékařský přístroj za miliony a nakupují tedy kosmetické alternativy bez patentované technologie. Zároveň ani jejich personál není zdravotnický a tak by ani takový přístroj obsluhovat logicky nemohly. Smutné ale je, že bezostyšně zneužívají pojmu kryolipolýza a šálí své klienty na tuto proceduru a úbytky jako u skutečného přístroje, ovšem za pár stovek.

Ceny, za které to poskytují, nedosáhnou ani nákladů skutečného přístroje. Je tedy jen na klientovi, zda chcete zhubnout skutečnou a medicínou potvrzenou kryolipolýzou s garantovanými úbytky tukové tkáně, které jsou potvrzeny klinickými studiemi, nebo zdali chcete za pár stovek podstoupit pouze kosmetické ošetření levnými přístroji, které nejsou certifikované FDA, ačkoliv tak salony mnohdy lživě uvádějí, a tedy nemají ani klinicky potvrzeny a certifikovány výsledky a svou účinnost. A tedy odejít bez vytouženého výsledku.

Proč byla vybrána tato procedura právě na kliniky YES VISAGE?

MUDr. Boček:
Klinky YES VISAGE jsou první neinvazivní klinikou estetických, zeštíhlovacích a laserových zákroků v České republice. To znamená všechny jejich zákroky využívají pokrokové medicíny, přístroje, které jsou účinné, ale nechirurgické. Jejich mottem je: "Přestaňte pro krásu trpět". Proto mi do tohoto konceptu velmi dobře zapadá i přístroj na kryolipolýzu.

Tým kliniky Yes Visage
Autor: Yes Visage


Pane doktore, pojďme si nyní vysvětlit, jak neinvazivní liposukce zmražením, tedy kryolipolýza vlastně funguje?

MUDr. Boček: Ten princip je velmi jednoduchý. Byť náhodně objevený ve Spojených státech, kde dermatologové před extrakcí některých dermatologických nedostatků kůži výrazně zmrazili a zjistili při kontrolách, že tam dochází k úbytku tukových buněk, což byl vedlejší efekt, takže propracovali technologii a vymysleli báječný přístroj, který na základě zmražení tukových buněk tyto buňky destruuje a normální zdravý organismus ty rozložené tukové buňky v určitém časovém období odklidí.

Tento proces si nechali patentovat a vznikl tak jedinečný přístroj na dosud nejúčinnější bezbolestné neinvazivní hubnutí. Toto vysvětlení je velmi zjednodušeno pro laika, ale asi nemá smysl zacházet do hluboké medicíny.

Kryolipolýza je účinná, pozor ale na podvodníky
Autor: Yes Visage

Je pravda, že se to ošetření musí opakovat?

MUDr. Boček: Nemusí se ta procedura opakovat. Dost často vidíme velmi dobrý výsledek už po jednom ošetření, takže i to je výhodou. Samozřejmě záleží na tělesné konstituci každého klienta a jakého cíle chce dosáhnout. Je také pravda, že ten nejviditelnější efekt se dostavuje 4. až 6. týden.

Pro koho je ošetření vhodné? Může na kryolipolýzu kdokoliv?

MUDr. Boček: Samozřejmě, že na to může téměř kdokoliv, máme ale určitý zdravotní dotazník, kde je velmi omezená malá skupina nemocí nebo stavů, které to nedovolují. Například kojící maminky, nebo pokud by v místě ošetření byla čerstvá jizva a podobně.

Proto se všemi klienty podrobně sepisujeme takovou zdravotní anamnézu, což je první část a druhou částí je zjišťování, jak velká část toho bříška nebo boků má být ošetřena. Jaký přesně zvolíme typ aplikátoru přístroje. Čili velmi pečlivě konzultujeme každého individuálně.

Bohužel toto se neděje v salonech, studiích a centrech, které používají kosmetické přístroje na klienty ze slevových portálů, kde na vás pokládají nejpodivnější chladící zařízení a kopie skutečného přístroje hlava nehlava, jak na běžícím páse.

A je potřeba podle ošetření doplnit nějak i jídelníček?

MUDr. Boček: Není žádné omezení ve smyslu nějakého pitného režimu, nebo vyhýbání se tučnému jídlu. Samozřejmě je ale třeba mít na paměti, že pokud to ten klient doplní zdravou stravou a vyšším výdejem kalorickým ve smyslu pohybu, není to na škodu, ale není to rozhodně podmínka a nelimituje to ten konečný efekt. Ale když už se jednou rozhodneme hubnout, mělo by to jít ruku v ruce se zdravějším životním stylem, tedy i dbát už i na to, co jíme.

Poslední otázka. Kam tedy na proceduru zajít a čeho se vyvarovat?

MUDr. Boček: Bohužel jak už bylo zmíněno na začátku, opravdu záleží skutečně na rozumném úsudku klienta. Samozřejmě můžete podstoupit "kryolipolýzu" ze slevového portálu za 900 až 2000 korun. Ale asi budete překvapena, jak je možné, že jste nedosáhla úbytku, jaký vám slibovali.

U kosmetických přístrojů, které nemají chráněnou patentovanou technologii a které jsou velice levné nemůžete očekávat výsledek, jako u lékařského a certifikovaného přístroje, který má za sebou rozsáhlé klinické studie. To, za co to kosmetická studia prodávají na slevových portálech, nepokryje ani náklady skutečné procedury kryolipolýzy lékařským přístrojem amerického výrobce.

Jedině kliniky YES VISAGE nabízejí skutečnou kryolipolýzu v Praze, Brně a Ostravě. Od února 2011 se blíží počet spokojených klientů této procedury téměř k tisíci. Není ani tajemstvím, že jsou mezi nimi i mnohé veřejně známé tváře. Spokojené a nadšené klientky tak doporučují skutečnou kryolipolýzu v  YES VISAGE i svým známým. Myslím, že toto je pro mne i YES VISAGE největší zadostiučinění a radost.  Jak říkám, není kryo, jako kryo.

Soutěžte o skutečnou kryolipolýzu na www.krasa.as.

Video se připravuje ...
video • VIDEO: YES VISAGE

Klíčová slova: inzerce, yes visage
Související články