Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Hitparáda moderátorek zpráv: Která je nejhorší?

Fotografie
9. října 2009 | 05:00

Moderátoři večerních zpráv patří mezi nejznámější osobnosti této země. Jak ale ve své profesi obstojí pod drobnohledem profesionálů? Hitparádu moderátorek sestavila trojice ve složení: Eva Jurinová, Zdeněk Fencl a Františka Čížková.

Známkovali jako ve škole a začínáme od nejhorší žačky. Tedy zprávařky.

Michaela Ochotská (Nova)
Adeptka na vyřazení

409726:gallery:true:true

Jurinová hodnotí: 5

Snad největší omyl ve volbě moderátorky zpráv! Falešná i pro zábavné zpravodajství. Nevěřím jí ani jednu krákavou větu, ani jeden výraz, jen to, že se tímto způsobem ráda zviditelňuje. Kolega ve studiu je jí naprosto lhostejný. Spolu se svými vnadami i zoufalým hledáním bohatého chlapa je tak jen lacinou kořistí pro bulvár.

Fencl hodnotí: 4

Vizážisté Michaely Ochotské si mnohdy neví rady a tak často působí spíš jako modelka než moderátorka zpráv. Na obrazovce by měla vypadat střídměji.

Františka hodnotí: 3

Míša je chladným prototypem krásky, která se ve světovém zpravodajství často vyskytuje. Studená barevnost ji svědčí. Tmavě antracitové sako s úzkou klopou ladí s pastelově růžovou, známku snižuje její projev.

Lucie Borhyová (Nova)
Stále jen čtečka

409724:gallery:true:true

Jurinová hodnotí: 4

Fotogenická, přitažlivá ve vyzývavých polohách, ale o to méně důvěryhodná v pozici moderátorky zpráv. Má problémy vypadat přesvědčivě zejména při oznamování smutnější zprávy. Zůstává tak stále jen pouhou čtečkou, bohužel navíc ještě se stále otevřenými vokály a rozpláclou hlasovou polohou. Za ta léta promarnila šanci na sobě v tomto oboru zapracovat

Fencl hodnotí: 2

Lucie si drží svůj styl už několik let, přesto v poslední době vypadá čím dál tím lépe a přirozeněji. Líčení je v pořádku, výhrady mám k jejímu účesu. Její vizážisté by si měli na jejích vlasech, které občas působí zplihle, dát více záležet. Lucie si může dovolit rovnou i vlnitou variantu účesu.

Františka hodnotí: 3

Lucka je výrazný typ, který si s úspornou elegancí vystačí. Ale zde má příliš široké klopy a pokrčené rukávy. Sako je evidentně větší, než mělo být. Natupírované vlasy potřebují víc uhladit.

Iveta Toušlová (ČT)
Oříšek pro maskéry

409727:gallery:true:true

Jurinová hodnotí: 2

Je na zpravodajském nebi už jistou stálicí. Je suverénní, přesvědčivá, obličejovou mimikou možná až příliš naznačuje povahu informace. Atraktivní vzhled je v souladu s typem dámy ve zpravodajském pořadu. Spolu s kolegou Klepetkem se výborně doplňují právě tím rozdílem, že on je klidnější, ona temperamentnější.

Fencl hodnotí: 3

Iveta Toušlová se občas maskérům vymkne z ruky. Někdy vypadá skvěle, ale jindy velmi nevýrazně. Měli by ji líčit tak, aby vypadala opáleně. Ona je italský typ, mohla by vypadat jako Claudia Cardinale, to se ale zatím maskérům nepodařilo.

Františka hodnotí: 3

Sytě lososové sáčko s reliéfním lemem klop vypadá dobře. Barva brunetě sluší, ale hladký rumělkový nátělník je až příliš sportovní a ani bižuterie, která vyplňuje výstřih, není vhodně vybraná.

Světlana Zárubová (Prima)
Chce to sexy partnera!

409728:gallery:true:true

Jurinová hodnotí: 2

Příjemně přitažlivá a pohledná, bez laciné vyzývavosti. Z každého projevu je patrné, že tomu, co říká, rozumí. Časem se ustálí a zlepší výslovnost a tam, kde bude potřeba, se dostaví lehká dramatičnost podání. Je vidět, že chce na sobě pracovat a myslím, že na to má. Co jí ale stoprocentně při moderování schází, je partner, který by jí slušel a motivoval ji. Pak by se mohla narodit další ideální, možná trochu sexy moderátorská dvojice.

Fencl hodnotí: 3

Světlana je krásná žena, vypadá výborně, ale měla by si více hlídat vlasy, vypadají neodlehčeně. Měly by působit kvalitnějším dojmem, jejich úprava v jejím případě mírně pokulhává. Její obočí je k k jejím blonďatým vlasům příliš tmavé.

Františka hodnotí: 2

Do reliéfních pruhů vytkávané sáčko s hodinkovými rukávy a uzavřenou fazónou působí žensky. Na sytě žluté ploše se ostře vyjímají výrazné, šperk nahrazující knoflíky.

Terezie Kašparovská (Prima)
Zapadlá labuť

409725:gallery:true:true

Jurinová hodnotí: 2

Škoda, že je mezi moderátorkami zpráv méně výrazná. Ve srovnání s jinými působí mimořádně klidně, je spíše rodinný typ. Ve vyjadřování není zbytečně naléhavá, dobře jí rozumím, vyslovuje spisovně a zvučně, což podporuje i nezbytně příjemný zpravodajský hlas. Je znát, že má za sebou reportérské zkušenosti. Mám pocit, že v očním kontaktu s partnerem se ale ještě necítí dobře, časem bude jistě spontánnější.

Fencl hodnotí:3

V jejím případě velmi záleží na tom, jak ji vizážisté učešou, někdy to totiž působí mírně vyumělkovaně. Terezii více sedí vlnité vlasy, ale měla by rozhodně zvolit více přirozenosti. Doporučuji jí lépe propracovaný melír.

Františka hodnotí: 1

Terezie má velmi dobrý, přirozený make-up. Rudé sáčko z lehké vlny je ležérně rozepnuté a závěs s černým kamenem outfit dobře dotahuje. Také oceňuji, že top není hladký, ale osvěžený krajkovým akcentem.

Marcela Augustová (ČT)
Makropulos obrazovky

409723:gallery:true:true

Jurinová hodnotí: 1

Hodnotím ji už léta jako velkou profesionálku. Před kamerou působí sebevědomě a přitom mile, ví, o čem mluví, divák jí věří. Umí pracovat s významem každé věty, výslovností nezapře zkušenou novinářku, má příjemně posazený hlas, který neruší. Její mimika je přirozená, naprosto odpovídá obsahu textu. Neprovokuje bulvár senzacemi ze svého soukromí, věk jí přidává na sympatiích i na důvěryhodnosti a v tomto ohledu je jediná na současné televizní scéně.

Fencl hodnotí: 1

Marcela je pro mě v kladném slova smyslu Makropulos televizní obrazovky. Za ta léta, kdy na ní působí, vypadá stále stejně a stále výborně. Líbí se mi její účes, který jí dává jasnou tvář.

Františka hodnotí: 3

Závěs na krku je hezký, ale pastelové kárované sako s výraznými knoflíky působí prkenně. Moderátorce nesedí, činí ji robustní a ubírá jí na sexy přitažlivosti.

Markéta Fialová (Nova)
Zlepšit intonaci!

409722:gallery:true:true

Jurinová hodnotí: 1-

Velmi seriózně vyhlížející mladá dáma, věcná, s dobrou dikcí. Je přesvědčivá i důvěryhodná. V rozvoji kariéry jí velmi pomohla volba kolegy Voříška. Vzájemně se dobře doplňují. Pamatuji si ji ještě z jiné televize, kde začínala a od té doby na sobě hodně zapracovala. Doporučila bych ještě tu a tam zlepšit intonaci.

Fencl hodnotí: 1

Markétu si pamatuji ještě z doby, kdy nosila dlouhé vlasy. Slušely jí, nicméně její krátký sestřih je skvělý, působí sportovním dojmem. Ona je prototyp zahraniční moderátorky, její vzhled je neměnný, což se očekává, neboť by neměla vypadat každý týden jinak. Kladně hodnotím i doplňky, které jí vždy ladí k make-upu.

Františka hodnotí: 2

Ztělesňuje nenápadný, veskrze střízlivý typ sportovní ženy s vlasy ostříhanými nakrátko. Jako brunetě by měl Markétě bílý kostýmek slušet, ale ona v tomto outfitu vypadá poněkud nevýrazně. Azurový trojúhelník topu měl být viditelnější. Jemný náhrdelník neladí s náramkem, i když tento detail divák těžko postihne.

Jolana Voldánová (ČT)
Královna zpráv

409729:gallery:true:true

Jurinová hodnotí: 1

I v jejím případě je ku prospěchu věci její reportérská zkušenost. Má výbornou výslovnost, rozumím jí každé slovo. Jen pozor na ústní nádechy před větou. Je pohotová, příjemná, nekonfliktní. Líbí se mi její občasný šibalský úsměv

Fencl hodnotí: 1

Dříve nosila krátký sestřih, její současná délka jí ale sluší mnohem více. Ačkoliv líčení pro večerní zprávy by mělo vypadat co nejpřirozeněji, ona si může dovolit i barevně namalované oči, aniž by odváděly pozornost.

Františka hodnotí: 2

Ostře žluté saténové sako opálené Jolaně sluší, kontrast černého topu je efektní. Bižuterie ale měla být minimalistická, tato stylově nesedí.

Autor: red