Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Barvy jara 2018 jsou žlutá a zelená: Noste je zvlášť i dohromady!

23. února 2018 | 06:00

Každá z nás se už určitě těší na jaro. Na jeho příchod se již teď můžete připravit díky šťavnatým barvičkám, které jsou absolutním hitem sezony. Žlutá a zelená se objevily ve všech nových kolekcích. Jaké kousky si koupíte a jak barvy zkombinujete?

Je to jasné, barvami jara a léta jsou žlutá a zelená. Obě barvy ke svěžímu jaru neodmyslitelně patří. Zvednou vám náladu, a navíc rozzáří šedé ulice.

Žlutou barvu najdete zejména na jednoduchých kouscích, které nechají výraznou barvu vyniknout. Často se také objevuje na oblečení s volány a na doplňcích. Podobné je to se zelenou barvou, u které jsme si zamilovaly především kabátky, kostýmky a tylové šaty a sukně.

Jak je tedy nosit? Žlutá vypadá perfektně ve spojení s denimem, dále pak s bílou, šedou, a dokonce i modrou barvou. Když ke žlutému kabátku obujete metalické boty v barvě stříbra, budete nepřehlédnutelná. Zelená jde nejlépe kombinovat s černou, modrou a krémovou barvou.

Obě barvy pak vypadají skvěle s trendy preppy kostkou, která se stala hitem již v zimní sezoně a jejíž trend nadále pokračuje. Tyto barvy můžete nosit i dohromady. Žlutá se zelenou tvoří parádní a nevšední kombinaci, která se na ulicích moc často nevidí. A je to škoda. Pokud si netroufáte vzít si je dohromady na velkých plochách, vyzkoušejte třeba zelený kabát se žlutým doplňkem, jako mohou být kabelka, detail na botách, šátek nebo náušnice.

4206961:gallery:true:true

Nejlepší výběr kousků v jarních barvách najdete v naší fotogalerii:

Připomeňme si pražský týden módy a kolekci šatů Zuzany Kubíčkové pro toto jaro:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Tošnarová/BPŽ

Sháníte šaty na svatbu? Žádný problém! Vše potřebné naleznete ZDE »

Autor: Markéta Tošnarová