Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Česká móda: Velké kapuce a zajímavé střihy, to je Scura

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
17. května 2016 | 16:00

Markéta Kmencová je sympatická mladá návrhářka z Havířova a na trhu funguje už od roku 2009. Na Prague Fashion Marketu nebo jiných podobných akcích ji většinou pokaždé najdete a pokud máte ráda velké slušivé kapucky nebo límce, potom je pro vás Scura ideální.

„Moji specialitou jsou velké kapuce, které dělám moc ráda. Moje zákaznice je mladá duchem, ale oblékám všechny od mladých holek přes maminky až po babičky,“ vysvětlila nám Markéta. Její móda není zaměřená jen sportovně. Najdete tu modely, které si v klidu můžete vzít do kanceláře a uděláte v nich velkou parádu. Sportovní nebo elegantní, Markéta umí oboje. Najdete u ní třeba mikinu s vpínací vsádkou na nošení dítěte v šátku nebo nosítku!

Co se materiálu týče, používá hlavně přírodní, nejvíce bavlnu, ale teď prý objevila i viskózu a bundičky šije z nepromokavých látek. Inspiraci získává kolem sebe, ale jak řekla, většinou k ní přijde sama. „Vždycky něco nakreslím a ono to nakonec vyjde,“ smála se Markéta. Scura je také v různorodosti barevné velice zajímavá. Najdete tu Markéty oblíbenou černou, ale myslí i na milovníky barviček a používá také různé potisky. Originální mikinu nebo šatičky pořídíte od osmi set korun. Pro více informací se podívejte tady!