Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Redakční testování čistících gelů a pěn: Které vám vykouzlí dokonale čistou pleť?

  • 31. března 2014 | 06:00

    Jistě už víte, že naprosto zásadním krokem k zdravé pleti bez chybičky a vrásek je její každodenní odlíčení a vyčištění. Proto jsme se rozhodly otestovat čistící gely a pěny, které slibují, že se o pokožku vašeho obličeje dokonale postarají. Které jsme si oblíbily?

  • Redaktorka Brigita testovala:

    Estée Lauder Perfectly Clean čisticí voda, tonikum a odličovač 3v1, 599 Kč
    Estée Lauder Perfectly Clean čisticí voda, tonikum a odličovač 3v1, 599 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem

    Miluji produkty, které dokážou víc věcí naráz a v koupelně to tak nemusí vypadat, jako na hodině lektvarů v kouzelnické škole. Pěna od Esteé Lauder zvládne odlíčit, tonizovat a vyčistit pokožku tak, že na ní opravdu nezůstanou žádné zbytky make-upu. Obličej je po ní hladký, nepálí a nevysušuje. Jedinou nevýhodou je, že se s ní nedají odlíčit také oči. Jinak je bez nadsázky dokonalá!

    Inlight Bio čistící přípravek na obličej, 975 Kč

    Inlight Bio čistící přípravek na obličej, 975 Kč, www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem

    Novinka na českém trhu - britská 100% přírodní kosmetika Inlight, se může pochlubit výlučně přírodními ingrediencemi v bio kvalitě. Nenajdete v ní tedy žádné chemické látky, ani konzervanty, ale naopak v ní objevíte spoustu rostlinných olejů. Face Cleanser má úžasnou olejovou strukturu a "zdravou" vůni, která  je moc příjemná. Na obličeji je příjemný, dá se s ním odlíčit také oční make-up a líčení doslova "požírá". Navíc je po něm pleť příjemně ošetřená. Pokud toužíte po výhradně přírodních věcech, Inlight by určitě neměl uniknout vaší pozornosti.

  • Redaktorka Andrea testovala:

    Dermacol, Perfect Cleanser 3v1, 85 Kč
    Dermacol, Perfect Cleanser 3v1, 85 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

    K mycím gelům jsem poměrně skeptická, protože se s nimi většinou nesmí odličovat oči. Gel s mořskou řasou mě ovšem příjemně překvapil. Sice se okolí očí musíte vyhnout, ale make-up dokáže odstranit opravdu bleskurychle a navíc byla moje  pleť perfektně hladká a svěží.

    Maqpro Biologický odličovač, 399 Kč

    Maqpro Biologický odličovač, 399 Kč, www.beauty-bar.cz
    Autor: archiv firem

    S biologickým odličovačem jsem byla nadmíru spokojená. Odstranění make-upu bylo jednoduché a pleť nebyla vůbec podrážděná. Protože ale odličovač dokonale odstraní také přirozený kožní maz obličeje, doporučuji hned po použití nanést hydratační krém.

  • Redaktorka Gábi testovala:

    Oriflame Čisticí gel Optimals, 99 Kč
    Oriflame Čisticí gel Optimals, 99 Kč, www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem

    Gelový čistič s příjemnou, jemnou vůní. Když ho vymáčknete pumpičkou do dlaně, gel najednou změní konzistenci a trochu zřídne. Při aplikaci na obličej ale začne krásně pěnit a máte pocit, že opravdu funguje. Po opláchnutí dokonale odstraňuje stopy po make-upu, jen okolí očí musíte dočistit tampónkem a k tomu určeným přípravkem, neboť tento není určen na oční okolí. Po použití je třeba použít pleťový krém, protože pleť je trochu stažená.

    Avene Čistící pěna, 399 Kč

    Avene Čistící pěna, 399 Kč, koupíte v lékárnách
    Autor: archiv firem

    Pěnový čistič, který jsem používala poprvé v životě, neboť většinou sahám po gelových. Taktéž není vhodný pro mytí očí. Pěnová konzistence je velice příjemná a nadýchaná, ale nějak člověk zvyklý na to, že mydlením teprve ta pěna vznikne, má pocit, že to nefunguje tak jak má. Což pravděpodobně není vůbec pravda. Po použití tohoto přípravku není pleť na obličeji vůbec vysušená a to je velice příjemný pocit.

  • Redaktorka Kristýna testovala:

    Bioderma Čisticí pěnivý gel Sebium Gel Moussant, 339 Kč
    Bioderma Čisticí pěnivý gel Sebium Gel Moussant, 339 Kč, www.bioderma.cz
    Autor: archiv firem

    Na Biodermu jsem se těšila, prohoze mam ze stejné řady krém a jsem s ním velmi spokojená. Nezklamal ani čisticí gel. Plet byla po vyčistění krasně hebká, bez zbytku make upu. Gel je velmi příjemný na obličej, snadno se nanáší, není potřeba kůži dřít a presto ji vyčistí. Jedinou nevýhodu vidím v tom, ze se mi po prvních par použitích, udělalo několik pupínků. Ty ale rychle zmizely.

    LAVERA Faces Čisticí pěna Bio sléz& Bio mandle, 249 Kč

    LAVERA Faces Čisticí pěna Bio sléz& Bio mandle, 249 Kč, www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    Vzhledem k tomu, ze jde o přírodní produkt, na testovaní jsem se těšila. Při prvním setkání mě naprosto nadchla její krásná vůně. Díky dávkovací pumpičce se skvěle aplikuje, ačkoliv je jí potřeba trošku větší množství, než v případě Bioderma gelu. Pěna bez problémů přilnula na obličej a smyla z něj všechen make-up i něčistoty. Jedinou nevýhodu vidím v tomu, že oči se musí odličovat zvlášť a tím pádem strávím v koupelně víc času,Proto nejspíš zůstanu dál věrná své univerzální micelární vodě.

  • Redaktorka Lenka testovala:

    Yves Rocher Odličovací voda s chrpou na obličej a oči, 129 Kč
    Yves Rocher Odličovací voda s chrpou na obličej a oči, 129 Kč, www.yves-rocher.cz.jpg
    Autor: archiv firem

    Odličovací voda s chrpou, která mi byla sympatická už tím, že je určena nejen na obličej, ale i na oči, mě nadchla. A to nejen díky své gelové konzistenci, která byla osvěžující a skvěle se nanášela. Největším plusem pro mě ale byl určitě fakt, že nedráždí oči, s čímž často mívám problém. Dobře si poradila s make-upem i řasenkou. Navíc velmi příjemně, i když opravdu jemně, voní.

    Himalaya Nimbová čistící pěna na obličej, 126 Kč

    Himalaya Nimbová čistící pěna na obličej, 126 Kč, eshop.rudorfer.cz
    Autor: archiv firem

    100% přírodní čistící pěna je vhodná pro mastnější pleť se sklonem k tvorbě pupínků a černých teček. Díky praktické pumpičce je použití opravdu snadné. Nevýhodou je ale fakt, že hodně pění, takže nejlepší je aplikovat ji ve sprše. Navíc není určena na oči a jejich okolí, takže musíte ještě použít nějaký další odličovač. Naopak plusem je, že pleť nádherně odmastí a přitom nevysuší. Po každodenním používání jsem měla pleť projasněnou a svěží.

  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

    Nivea Oživující čisticí pleťový gel Aqua Sensation, 129 Kč
    Nivea Oživující čisticí pleťový gel Aqua Sensation, 129 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Pleťový gel Aqua Sensation není speciálně určený pro citlivou pleť a oje pokožka to tak hned poznala. Kdo ví, že mu běžné produkty s parfemací nedělají dobře, měl by rozhodně sáhnout po něčem jiném. Gel pokožku také příliš nehydratuje. Co mi ale opravdu vadilo je, že neodstranil hned napoprvé zbytky řasenky a mytí bylo třebaopakovat.

    Nivea Zklidňující čisticí pleťová pěna Aqua Effect, 149 Kč

    Nivea Zklidňující čisticí pleťová pěna Aqua Effect, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Růžová pěna od Nivea má příjemnou strukturu a spolehlivě odstraní make-up, včetně toho očního. Co je velmi příjemné je skutečnost, že pokožka je po použití opravdu hebká a hydratovaná, což také splňuje vlastnosti deklarované na obalu. Nedráždí a pro můj typ pleti se jeví jako ideální, zvláště když vezmeme v úvahu poměrně velmi příznivou cenu.

  • Redaktorka Michaela testovala:

    Garnier Energizující čistící gel Pure Fruit Energy, 129 Kč
    Garnier Energizující čistící gel Pure Fruit Energy, 129 Kč, www.krasa.cz
    Autor: archiv firem

    Čistící gel na obličej má velice příjemnou a svěží vůni, která už sama o sobě navozuje pocit nové energie. Nanáší se na navlhčený tampónek, kterým se má obličej vyčistit. Na můj vkus vytváří gel málo pěny a rychle zasychá, jeho plus je ale rozhodně hebký pocit pleti po jeho omytí. A to jak na dotek, kdy je pokožka opravdu hladká a hedvábná, tak také na pohled. A tento pocit vydrží velmi dlouho.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.