Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Krémy na celulitidu opravdu fungují, zázraky ale neumí!

Celulitida se v sobčasné době týká zhruba 70% žen.
24. června 2014 | 13:10

Celulitida je jednou z vad na kráse, které nás, ženy, prostě stresují. a to i navzdory faktu, že ji máme často na takových místech, která příliš často nikomu neukazujeme. Snažily jsme se proto zjistit, jak to je se všemi těmi zázračnými zeštíhlujícími produkty, které slibují s celulitidou zatočit.

V první řadě je potřeba říci, že přípravky pro zeštíhlení a proti celulitidě nejsou samospásné. To, že do nich investujete ještě neznamená, že budete mít do dvou týdnů postavu a pokožku, jako když vám bylo 14 let.

Také nečekejte, že vám pomůžou shodit kila navíc. Kdyby to nějaký krém, nápoj nebo prášek uměl, na světě by neexistovali obézní lidé. Bez pohybu a vyvážené stravy prostě nezhubnete.

Na druhou stranu, pokud od krémů očekáváte zmírnění, nebo zmizení celulitidy a hladší pokožku,  máte velmi velké šance, že budete spokojení. Ovšem jen v případě, že budete dodržovat několik principů, bez kterých kýženého výsledku prostě nedosáhnete.

Jak krémy proti celulitidě fungují?

Celulitida se v sobčasné době týká zhruba 70% žen a nejčastěji postihuje partie jako jsou boky, zadeček, stehna a břicho. Právě zde se totiž u žen nejvíce hromadí tělesný tuk, který vytváří takzvaný efekt "pomerančové kůže".

Zeštíhlující krémy pak v sobě zpravidla obsahují látky, které pomáhají rozpouštět molekuly tuku a zabránit jejich dalšímu hromadění v postižených partiích. Jenomže je tu jeden háček - bez vaší intenzivní podpory se to zkrátka neobejde.

Trpělivost celulitidu odnáší

Máte pocit, že vám krémy či gely prosti celulitidě nikdy nefungovaly? Zcela jistě jste dělala něco špatně. Jak už bylo řečeno, tyto kosmetické přípravky sice fungují, zázraky ale neumí. Pokud se proto plánujete vrhnout na boj s celulitidou, dodržujte tyto rady:

  • Zeštíhlující přípravky je vždy nutné do kůže krouživým pohybem vmasírovat, aby se podpořila mikro cirkulace a lehce zvýšila teplota kůže, která napomáhá aktivovat účinné látky přípravku. Pouhé natření tedy rozhodně nestačí.
  • Vypijte alespoň 2 litry vody denně. Bez dostatečné hydratace organismu nejde nic - ani hubnutí, ani krásná pleť, ani zbavit se celulitidy.
  • Vytrvejte! Abyste byla schopna vidět nějaké výsledky, je potřeba používat přípravky opravdu pravidelně - ráno a večer. Výsledky pak můžete pozorovat nejdříve za 2 až 3 měsíce!
  • Hýbejte se! Pohybem podpoříte rozpouštění tuků a odstranění celulitidy. Je to smutné, ale je to tak.

Božské tělo