Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Bára Hrzánová & Condurango

Fotografie
11. května 2011 | 11:34

REBELUJÍCÍ DÁMY ČESKÉ HUDBY Herečka Bára Hrzánová přesedlala na folk!
KDY: 12. května 2011 19:30 hod.
KDE: Velký sál Městské knihovny v Praze, Mariánské nám. 1, Praha 1

V čele skupiny Condurango vám Bára Hrzánová představí svou bigbítovou sekci Druhá máma, ve které hraje i její syn Antonín Holub (13).

Pro návštěvníky koncertu v Městské knihovně chystá skupina Condurango novinku. Převážně folkový repertoár, ve kterém se mísí šanson s latinskými rytmy, doplní vystoupení bigbítové sekce s názvem Druhá máma. Kapelu posílí tři členové nastupující generace muzikantů. Třináctiletý syn Báry Hrzánové Toník zahraje na housle a basovou kytaru. Jeho stejně starý kamarád Matyáš Mejzr se bude u bicích střídat se synem violoncellisty Míly Šikoly Janem.

Zazní několik novinek, které pro Druhou mámu napsala Bára Hrzánová. K novému programu říká:"Toník a Matyáš jsou nerozluční kamarádi. Mimo účinkování v Condurangu mají ještě vlastní hudební projekt. Založili kapelu jménem Sirotčinec. Veřejně ještě nehráli, zatím pilně zkouší. Matyáš u nás často bydlí a podniká s námi dost akcí.  Jsem vlastně téměř jeho "druhá máma". Třetím “mlaďasem” bude student příbramského gymnázia Jenda Šikola (18). Od dětství se věnuje hře na housle, v současné době studuje u profesora Pražáka a hraje v sekci prvních houslí Příbramské filharmonie. Před pár lety se začal věnovat i hře na bicí a hrál se dvěma pražskými studentskými kapelami punk a art rock. Jeho otec dodává:”Jenda sál hudbu Conduranga takřka s mateřským mlékem a tak si dnes velice rád se “staříky” zabubnuje.”

Koncert dále zpestří promítání skvělého klipu k písni Čokoláda, který Bára před pár lety natočila s režisérem Igorem Chaunem na Jamajce. Vysvětlí, proč to bylo docela dobrodružné a proč ocenila, že v dětství závodně skákala do vody. Jinak se posluchači mohou těšit na osvědčené hity jako Margaretka či Otík, při kterých Bára plně využívá své pěvecké i herecké nadání.

Autor: red