Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Advokát miliardáře: Chtěla prodat dítě za 250 milionů

Fotografie
16. října 2009 | 06:00

Nejdražší rozvod v Česku by dnes zřejmě vypadal jinak, kdyby realitní magnát Radovan Vítek (38) přistoupil na mimosoudní nabídku své ženy Evy Vítkové (40) a "koupil" od ní jejich syna Radovana (12) za 250 milionů korun.

Blesk tuto informaci získal exkluzivně od miliardářova advokáta Tomáše Rybáře.

„Ne, on sám mi nabízel peníze. Nepřijala jsem jeho nabídku,“ řekla Blesku paní Eva Vítková.

„Nemohu se zbavit pocitu, že syn byl pro paní Vítkovou vždy jen potenciální zdroj příjmů a informací z prostředí otce,“ konstatoval Tomáš Rybář.

Když prý jeden z nejbohatších Čechů Radovan Vítek návrh své ženy »koupit« dítě odmítl, Eva Vítková ho dala k soudu a teď po něm chce závratné 3,6 miliardy korun jako majetkové vyrovnání. Syn byl nějakou dobu v její péči a tehdy prý chtěla od jeho otce 10 tisíc korun za den, když mu ho »půjčí.« Soud ale poté přiřkl syna do péče otce. Tento rozsudek doporučili také sociální pracovnice a soudní znalci. Bydlet u táty si také přál syn Radovan Vítek (12).

„Tento chlapec však v rozmezí několika let velmi odvážně opakovaně trval na svém přání žít s tátou. Toto jeho přání mu však jeho matka nemůže zapomenout a stále mu jej vyčítá. Malý Radovan se tak děsí každého dne, který musí strávit s matkou,“ říká právník.

Majetek Radovana Vítka je odhadován přibližně na 40 miliard korun. Paní Vítková už vysoudila jednorázové odškodné přes 3 miliony korun za období, kdy byl syn v její péči a otec neplatil alimenty.