Budete potřebovat (pro 4 osoby):
450 g směsi lesního ovoce
100 g tekutého medu
3 vaječné bílky
450 g bílého smetanového jogurtu
Postup:
1. Formu na srnčí hřbet vyložte potravinovou fólií.
2. Směs ovoce (asi 3 lžíce ponechte stranou na zdobení) rozmačkejte nebo rozmixujte, abyste získala pyré. Pyré propasírujte pomocí lžíce přes jemné síto do mísy.
3. K ovocnému pyré přimíchejte med a po částech i polotuhý sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přidejte jogurt, směs vlijte do připravené formy a dejte na 4 hodiny do mrazáku.
4. Potom formu vyjměte, promíchejte vidličkou a opět vraťte do mrazáku. Postup ještě jednou zopakujte. Před podáváním přesuňte pěnu na 20 minut do lednice, potom ji vyklopte z formy, rozdělte na talířky a ozdobte zbylým ovocem.
