Asi jediné minus, které zmrzlina má, je, že když ji správně a rychle neslížete, tak vám během pár minut roztaje. Proto je dobré si co nejdříve po zaplacení sednout někam do stínu a v klidu si chladivé osvěžení vychutnat.
|
Jiří Krušina
Zmrzlinář Radomír Grygar (43) z Krnova
|
Jiří Krušina
K výrobě chladivé pochoutky je potřeba voda, sušené mléko, jahodová směs, kompot a cukr. To vše se smíchá dohromady.
|
Jiří Krušina
Zchlazená zmrzlinová směs se nalije do stroje na výrobu zmrzliny
|
Jiří Krušina
Vanička s hotovou zmrzlinou může putovat buď do mrazáku, nebo k zákazníkovi
|
Jiří Krušina
Poté, co máte zmrzlinu slízanou, nezoufejte. Čeká vás ještě kornout. Většinou bývají nasládlé chuti a některé i s čokoládovou polevou.
|
Jiří Krušina
Odborníci tvrdí, že by se zmrzlina neměla polykat moc rychle, protože by z ní pak mohl bolet žaludek. Nechte si ji tedy v klidu roztát na jazyku.
|
Jiří Krušina
Zmrzlinu lízejte ze všech stran, jinak vám začne stékat po rukách nebo na oblečení
|
Jiří Krušina