Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Deospreje

20. srpna 2008 | 12:31

V létě jsou snad pro každou z nás neodmyslitelným pomocníkem deodoranty ve spreji.Chcete vědět, jak se nám osvědčily ty produkty, které jsou běžně k dostání?

Značka: Nivea, Double Effect
Orientační cena: 79 Kč

Ideální po depilaci
Pokud máte strach aplikovat deosprej po depilaci podpaží, u tohoto výrobku se bát nemusíte. Je přímo ideální volbou. Sprej neobsahuje alkohol ani barviva, velmi příjemně voní a nezanechává vůbec žádné skvrny na oblečení.
Výsledek testu: *****


Značka: Rexona, For Teens Tropical Power
Orientační cena: 77,90 Kč

Praktický
Malý sprej se dobře vejde do kabelky, a pokud ho chcete aplikovat pod oblečení, lehce pod ním proklouzne a pohodlně se dá použít. Po aplikaci většiny deosprejů zůstáváte v "bílé mlze" a musíte větrat, ale tento výrobek "práší" ze všech testovaných nejméně. Bohužel zanechává bílé skvrny na oblečení.
Výsledek testu: ****


Značka: Fa, Rice Dry
Orientační cena: 74,90 Kč

"Umazaný"
Deodorant obsahuje přírodní rýžové výtažky a není v něm alkohol. Vůně je jemná, krémová. Deodorant slibuje 24hodinovou "ochranu", což je ovšem pro normálně se potící ženu slib ze země snů. Ze všech testovaných nejvíce maže oblečení bílými skvrnami.
Výsledek testu: ***

Značka: Oriflame, 24H Active Protection
Orientační cena: 199 Kč

Spolehlivý
Během zkoušení všech deosprejů jsem před očekávanou party jednoznačně sáhla po tomto produktu. I když dělá jemné skvrny na oblečení, zvolila bych ho jako nejspolehlivější. Má praktické balení, nicméně 24hodinovou ochranu taktéž neposkytl.
Výsledek testu: *****


Značka: dm Balea
Orientační cena: 39,90 Kč

Nezanechává skvrny
Největší výhoda tohoto deospreje spočívá v tom, že nezanechává žádné skvrny na pokožce ani oblečení. Svěže voní a neobsahuje alkohol. Malou nevýhodou je, že k dostání je jen v síti dm drogerií. Výhodou produktu je v tomto případě jeho cena.
Výsledek testu: ****


Značka: Lavera, Deodorant sprej Pomeranč – Rakytník
Orientační cena: 215 Kč

Bio
Tento deosprej obsahuje mnoho bio složek: bio chmelové květy a bio vilín by měly zajistit spolehlivou ochranu. Bio esence z aloe vera a zeleného čaje pokožku zklidňují. Přípravek se hodí pro citlivou pokožku, je však tak jemný, že příliš ochrany proti pocení neposkytne.
Výsledek testu: ****


POZNÁMKA:
Náš test má pouze orientační charakter a je míněn jako subjektivní pohled na uvedené výrobky.

Autor: Olga Poucheová
Související články