Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kde nám chutná zmrzlina

18. srpna 2008 | 13:42

Léto nás občas zláká k chladivému hříchu v kornoutku? Ale není zmrzlina jako zmrzlina. Nám se podařilo objevit pár míst, která je škoda minout bez povšimnutí.

Olga Poucheová,
zástupkyně šéfredaktorky

Skvělá kopečková
Ráda se cestou do Kladna zastavuji ve Velké Dobré, kde si stejně jako ostatní řidiči s chutí skočím na výbornou kopečkovou zmrzlinu.
Mají tu snad všechny příchutě, na které si člověk vzpomene, takže zákazníci obvykle řeší složité dilema, pro kterou se rozhodnout. Všechny totiž vypadají stejně lákavě.

Za kolik? Jeden kopeček stojí 7 Kč. Já si většinou dávám svoji oblíbenou vanilkovou. U stánku si můžete namíchat Granitu – 0,2 l za 20 Kč. Obsluha je – jak jinak – víc než milá.

Nabídka navíc:

Horké maliny: 49 Kč
Zmrzlinový koktejl: 21 Kč
Ovocný pohár s ovocnou zmrzlinou: 49 Kč

Milada Fialová, redaktorka

Jedině točenou
Pár metrů od gymnázia v Kralupech nad Vltavou je stánek, kde prodávají vynikající točenou zmrzlinu. Neodolala jsem a ochutnala svou oblíbenou vanilkovou. Nezklamala mě. Skvělá krémová chuť a lahodná vůně vanilky. Lepší jsem už dlouho neměla. Připomněla mi dětství.
Stánek najdete hned u autobusové zastávky u Dvořákova náměstí. Kromě vanilkové ochutnejte také višňovou nebo si dejte obě v podobě "míchané".

Za kolik? Menší porce vás vyjde na 8 Kč a větší na 16 Kč. Zmrzlinu si můžete nechat natočit také do kelímku: 0,2 l vás vyjde na 28 Kč, 0,3 l na 40 Kč a půllitrovou porci vynikající zmrzliny pořídíte za 60 Kč.

Ladislava Protivanská, redaktorka

Pořádná porce zmrzliny
Při cestování jižní Moravou jsme zavítali do lednicko-valtického areálu. Děti se těšily na sladkou odměnu za sportovní výkon na kole. Při pohledu na hedvábně smetanovou konzistenci zmrzliny jsme neodolali ani my dospěláci. Děti si poručily střední nebo velké porce. Když jsme viděla obsah jejich kornoutků, bylo mi jasné, že jsem adeptem na porci označenou jako "malá", ale i tu jsem měla co zdolat.
Stánek najdete na náměstíčku v Lednici, přímo před vchodem do zámeckého areálu.

Za kolik? Na výběr mají klasické příchutě, tedy jahodovou, vanilkovou, citronovou, čokoládovou, ale můžete si je nechat namíchat podle chuti. Za malou zaplatíte 15 Kč, za střední 20 Kč a za velkou 25 Kč.

Alena Dušková, redaktorka

Delikátní míchaná
V horkých letních dnech je Praha rozžhavená jako peklo. Proto jsem i já potřebovala urychleně zchladit, a zmrzlina byla tím nejlepším prostředkem. Na Strossmayerově náměstí mě spasila úžasná točená zmrzlina. K mému potěšení mi slečna natočila opravdu pořádnou porci. A nemusela jsem ani řešit dilema, jakou si dát. Zvolila jsem míchanou.
Stánek, který je součástí pekárny Rembrandt Donuts, najdete v horní části Strossmayerova náměstí v Praze 7.

Za kolik? Jedna porce stojí 18 korun a volit můžete mezi vanilkovou, čokoládovou nebo míchanou příchutí.

Lenka Němečková, redaktorka

Zmrzlinová "tutovka"
Musím přiznat, že si na sladké moc nepotrpím. Když ale dostanu chuť na zmrzlinu, vím, že nebudu zklamaná, když zajdu do některé restaurace McDonald’s. Můžu se spolehnout i na standardní úroveň obsluhy a v létě hlavně na pečlivé dodržování hygienických předpisů. Moje oblíbená pochoutka se jmenuje McSundee – zmrzlinový pohár s jahodovou polevou.

Za kolik? Za kelímek o 110 gramech zaplatíte 29 Kč. K dostání je ještě s čokoládovou nebo karamelovou příchutí. Mlsné jazýčky určitě potěší i chlazený mléčný koktejl – Milk Shake s jahodovou, čokoládovou nebo vanilkovou příchutí, velký 0,5 l za 40 Kč, střední 0,4 l za 35 Kč nebo malý 0,25 l za 20 Kč.

Lucie Černá, grafička

Pestrý výběr
Mám svoji oblíbenou italskou cukrárnu. Chladivou pochoutku si můžete dát uvnitř ale častěji se nechám zlákat, když míjím malé okénko na pouliční prodej. Cukrárnu najdtete v centu Prahy, u Karlova náměstí ve Vodičkově ulici, kousek od místa, kde se kříží s Navrátilovou ulicí.
Kvalita zmrzliny se mi jeví opravdu prvotřídní, zákazník má možnost vybrat si ze zhruba 18 druhů, na výběr jsou i tři druhy kornoutků. V cukrárně vám na požádání připraví i pohár dle vašeho přání.

Za kolik? Ceny jsou přijatelné. Za kopeček zaplatíte 12Kč, pohár vás vyjde přibližně na 60 Kč.

Autor: redaktorky
Klíčová slova: bpž;bpz;testujeme;zmrzlina;
Související články