Pátek 4. října 2024
Svátek slaví František, zítra Eliška
Zataženo, déšť 10°C

Za každým čumáčkem se skrývá příběh: Adoptujte a změňte jeden z nich!

Video se připravuje ...
4. října 2024 | 09:05

Když láska k pejskům spojí síly, dějí se zázraky. V útulku Voříškov se na Mezinárodní den zvířat sešli dobrovolníci, aby věnovali svůj čas těm, kteří čekají na nový domov. Chcete změnit život opuštěnému hafíkovi? Přečtěte si, jak adopce změní svět nejen jemu, ale i vám.

Mezinárodní den zvířat oslavuje lásku k našim čtyřnohým přátelům. A právě na tento den spojily síly společnosti Pedigree a Mars. Připomněly, že láska a péče by neměly míjet ani ty mazlíčky, kteří momentálně nemají svůj domov. V útulku se tak sešli dobrovolníci z těchto dvou společností a věnovali čas hafanům, kteří na něj stále čekají. Hodně se venčilo, hýčkalo se a útulek dostal pomoc s úklidem a každodenní péčí.

Nezapomeňte na starší a týrané mazlíčky

Najít správného parťáka znamená najít parťáka, který ladí s vaším životním stylem. Aktivní rodina ocení energického, zatímco klidnější domov uvítá společníka pro pohodové večery. Adopce není jen o nalezení psa – je to o nalezení nového člena rodiny. Starší nebo nemocní jedinci bývají často přehlíženi, ale jsou to právě oni, kdo dokáží nabídnout jedinečné pouto a vděčnou lásku. Pokud navíc adoptujete pejska, který si prošel těžkým životem, dejte mu čas a prostor – důvěra se buduje pomalu, ale výsledek stojí za to.

Pár základních pravidel

Adopce pejska je obrovská zodpovědnost, proto je důležité myslet na několik základních věcí:

• Pejsek musí ladit s vaším životním stylem. Přemýšlejte o tom, jak aktivní jste a kolik času můžete pejskovi věnovat.

• Dávejte přednost jeho potřebám. Zvlášť u týraných psů dejte pozor, aby měli dostatek prostoru a času se adaptovat na nový domov.

• Nepřehlížejte starší nebo nemocné. Jsou vděční, láskyplní a často vás překvapí svou energií a oddaností.

Není to jen o adopci – jak ještě můžete pomoci?

Pokud momentálně nemáte možnost přijmout pejska do své rodiny, stále existuje mnoho způsobů, jak pomoci. Můžete přispět finančně, věnovat krmivo nebo třeba hračky – každá pomoc se počítá. Útulky, jako je Voříškov, fungují především díky podpoře veřejnosti. Díky darům mohou zajistit kvalitní péči a láskyplné prostředí pro čumáčky, které čekají na svou novou rodinu.

Autor: red