Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pejsci vítání! Na nákupy do obchodního centra i s domácím mazlíčkem

Video se připravuje ...
První pet-friendly koncept vytvořený iniciativou Lepší město pro zvířata
VIDEO: Content Studio CNC
26. března 2024 | 11:44

O víkendu byl představen první pet-friendly koncept vytvořený iniciativou Lepší město pro zvířata. Ten pomáhá vytvářet ve městě lepší podmínky pro psí kamarády, ale také vzdělávat jejich majitele, aby věděli, jak se psem správně ve veřejném prostoru chovat.

V sobotu 23. 3. 2024 se na pražské Letné v OC Stromovka konalo zajímavé dopoledne pro psy a jejich majitele. V rámci této akce byl ve spolupráci s iniciativou Lepší město pro zvířata představen koncept obchodního centra, kde jsou vítáni domácí mazlíčci. Na jeho vzniku se podílel i psí trenér Tomáš Nushart, který pomáhal Iniciativě zorganizovat obchodní centrum tak, aby se v něm jak pejsci, tak jejich majitele cítili dobře. Celou akci moderoval zpěvák Milan Peroutka, který je vášnivý pejskař a také majitel čtyřnohého mazlíčka. 

V rámci osvětového systému vznikla v OC Stromovka vyhrazená místa pro pejsky, kde je návštěvníkům vysvětleno, jak mohou pejska odložit, v případě, že potřebují do obchodu, kam pejsci nemůžou, a co je potřeba k tomu znát. Vedle přehledného navigačního systému nechybí ani edukační tabule a návody, kde zákazníci naleznou užitečné rady, jak například správně nasadit náhubek. Speciální informační materiály jsou rovněž umístěny ve food court zóně nebo u výtahů. Podle odborníků je navíc nakupování se psem jeden ze způsobů, jak naučit pejska socializaci v rušném prostředí. Spousta obchodů v nákupním centru je označena speciální samolepkou Psi vítáni, která říká, že svého mazlíčka můžete vzít bez obav i dovnitř. 

Iniciativa Lepší město pro zvířata chce do budoucna inspirovat i další kavárny, restaurace a nákupní domy, aby se k tomuto konceptu připojili a přizpůsobili své prostory po vzoru OC Stromovka. Iniciativa tak pokračuje v úsilí, které započala minulý rok na téma pet-friedly město.

Co je iniciativa Lepší město pro zvířata: Iniciativa Lepší město pro zvířata si dává za cíl dlouhodobě pomáhat městům vytvářet bezpečné a příjemné prostředí, které je přátelské vůči domácím mazlíčkům. Jeho snahou je edukovat a informovat obyvatele měst, jak se chovat se zvířaty v rámci veřejného prostoru a rovněž inspirovat provozovny, aby byly pet-friendly. Projekt vznikl pod záštitou společnosti Mars pro značku Pedigree.