Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

“Nekupujte, adoptujte,” radí Alice Bendová všem, kteří zvažují pořízení domácího mazlíčka

Video se připravuje ...
9. listopadu 2023 | 06:00

Milan Peroutka i Alice Bendová si pořídili domácího mazlíčka v útulku. Proč jsou fanoušci adopce? Podle čeho se rozhodovali při výběru konkrétního parťáka? A co dělat, když nastanou nějaké problémy? Nejen to prozradili při návštěvě kočičího útulku v Klecanech. Pokud se chcete dozvědět více, pusťte si úvodní video.

Co všechno je třeba vzít do úvahy před tím, než se rozhodneme pro adopci zvířátka z útulku? “Především je nutné zvážit finanční situaci. Jestliže si někdo adoptuje nebo pořídí zvíře jakýmkoliv způsobem, musí si dopředu spočítat, kolik ho to bude stát peněz, a jestli si to opravdu může dovolit,” říká Hana Janišová, předsedkyně Pražského spolku ochránců zvířat, který provozuje kočičí útulek Kocour Felix v Klecanech.

“Člověk musí našlapovat strašně opatrně. Musí si rozmyslet, jestli na to má, aby se nikdy nestalo, že byste toho pejska nebo kočičku vraceli. To je to nejhorší, co můžete udělat,” doplňuje ji herečka a moderátorka Alice Bendová, která si už čtyři pejsky z útulku adoptovala.

A jak se domácí mazlíček vybíral v rodině Milana Peroutky? “Mám pocit, že zvířátka v naší rodině k nám vždycky spíš přišla, než abychom si je vybírali. Tak to bylo třeba i v případě kocoura Vlasty, kterého můj taťka našel s dalšími koťátky někde na kraji lesa, a nějak si to tehdy kapela rozdělila. Vlasta je u nás už přes 10 let,” popisuje herec, moderátor a zpěvák Milan Peroutka, který si sám pořídil pejska z útulku.

Autor: Aneta Mrazilová