Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dovolená v Dubaji: Tohle jsou ta nejlepší místa pro váš Instagram

17. dubna 2023 | 06:00

Při návštěvě Dubaje narazíte na opravdu krásná a zajímavá místa, která oživí váš Instagram. Ne náhodou je Dubaj nejvíce insta-friendly městem na světě, ať už jste v poušti nebo v nejvýše položeném nekonečném bazénu. Každé místo je tady zkrátka fotogenické. Máme pro vás seznam těch nejinspirativnějších z nich.

Vyhlídková plošina The View at The Palm

Užijte si bezkonkurenční výhledy na ikonický ostrov z vyhlídkové plošiny The View at The Palm. Vyhlídka ve výšce 240 metrů nabízí panoramatický pohled na ostrov Palm Jumeirah uprostřed třpytivých vod Arabského zálivu a na panorama Dubaje v dálce.

Vyhlídková plošina The View at The Palm
Autor: visitdubai.com

Hipsterská čtvrť La Mer

La Mer je plná nepřeberného množství obchodů, kaváren a pláží a vašemu feedu na Instagramu tak dodá pestrobarevnou atmosféru. Zdi posprejované graffiti vytvořené místními umělci vytvářejí v této čtvrti moderní styl. Nejenom, že zde vyfotíte perfektní selfie, ale také se tu dobře najíte. La Mer má více než 130 restaurací a kaváren.

Hipsterská čtvrť La Mer
Autor: visitdubai.com

Dubajský rám

Dubai Frame je jednou z nejslavnějších atrakcí města. Tato 150 metrů vysoká a 93 metrů široká stavba s mostem spojujícím její dvě věže je naprosto jedinečným architektonickým konceptem. Svým tvarem připomíná rám obrazu a zatímco směrem na sever z ní můžete pozorovat historickou čtvrť Dubaje, směrem na jih poskytuje výhledy na moderní panorama města.

Dubajský rám
Autor: visitdubai.com

Zážitek v poušti

Žádný výlet do Dubaje není úplný bez návštěvy pouště a fotky na písečných dunách mají své kouzlo. Za návštěvu také stojí tradiční beduínský tábor – Marmoom Bedouin Experience. Můžete se tady zúčastnit tradiční beduínské karavany a hodování.

Zážitek v poušti
Autor: visitdubai.com

Pláž Black Palace s výhledem na Burj Al Arab

Pláž Black Palace nebo Al Sufouh Beach je jednou ze skrytých pláží Dubaje. To je pravděpodobně důvod, proč se ji taky říká Secret Beach. Krásná písečná pláž s křišťálově modrou vodou je ideálním místem k relaxaci, užívání si západů slunce a pořízení typických dovolenkových snímků. Na pravé straně budete koukat na Burj Al Arab a před vámi uvidíte The Palm Jumeirah.

Pláž Black Palace s výhledem na Burj Al Arab
Autor: visitdubai.com

Přístav Dubai Creek

Dubai Creek Harbour je nová dubajská čtvrť. Hlavním důvodem, proč stojí za návštěvu, je úžasný výhled na město. Je to určitě jedno z nejlepších míst na focení panorama Dubaje. Mnoho lidí si toto místo kvůli podobnému názvu plete s Dubai Creek, tak pozor na to. Dubai Creek je zátoka se slanou vodou, která je nyní součástí nového dubajského kanálu, zatímco Dubai Creek Harbor je specifickou čtvrtí na břehu Dubai Creek, kde vyfotíte při západu slunce ta nejromantičtější panoramata.

Přístav Dubai Creek
Autor: visitdubai.com

Mexická křídla

Jedna z nejnovějších atrakcí města nabývá díky Instagramu na popularitě. Sochu zlatých křídel u promenády kolem Dubai Mall nemůžete přehlédnout. S Burj Khalifou v pozadí pořídíte opravdu impozantní fotky.

Mexická křídla
Autor: visitdubai.com

Adress Beach Resort

Existuje jen málo osvobozujících pocitů, jako je plavání pod širým nebem a oblohou, která se táhne až k obzoru – a to nyní v Dubaji zažijete téměř 300 metrů nad hladinou moře. Tento střešní bazén v nově otevřeném Address Beach Resort byl v březnu vyhlášen jako nejvyšší nekonečný bazén na světě.

Střešní bazén v nově otevřeném Address Beach Resort
Autor: visitdubai.com

Dubajská zázračná zahrada

Na rozkvetlou zahradu uprostřed zimy narazíte kde jinde než v Dubaji. Miracle Garden od listopadu do května ožívá miliony nápaditě aranžovaných květin. Najdete tu pěšinu rámovanou aranžmá ve tvaru srdcí, květinové zámky, umělecky ztvárněná zvířata a další pestrobarevné výtvory. Hned vedle se nachází Dubai Butterfly Garden, ve které budete mít šanci se vyfotit s tisícovkami pestrobarevných motýlů poletujících všude kolem.

Dubajská zázračná zahrada
Autor: visitdubai.com

Autor: Aneta Mrazilová