Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kam vyrazit s rodinou na jarňáky? Máme 5 tipů na zážitky po celé republice

24. února 2023 | 12:00

Jarňáky jsou sice v plném proudu, ale spousta z nás má týden volna ještě před sebou. Jak ho využít, když vás nebaví zimní sporty? Vyrazte na výlety za zážitky a užijte si sváteční dny i bez sněhu. Máme pro vás tipy, kam se o jarních prázdninách vydat s celou rodinou.

BRuNO family park v Brně

Zábavní park najdete v brněnské části Slatina. Jeho vnitřní část je otevřena celoročně, rozkládá se na ploše 4 000 metrů čtverečních a v nabídce má přes 40 atrakcí. Většina z nich je určena jak pro vaše ratolesti, tak pro vás. Mezi nejoblíbenější patří autodrom, lodičky a tobogán, na kterém můžete zažít 38 metrů dlouhou jízdu. Pokud máte menší děti, jistě oceníte prostor „Mláďat“, určený pro nejmenší děti do čtyř let. Vy si dáte kávičku a v klidu se budete koukat na vaše dítě, jak si hraje. V Mláďatech je malý labyrint, kterým se děti dostanou na skluzavku vedoucí do obřího kuličkového bazénu. Mimo to je zabaví hračky, kuchyňka, dřevěná loď nebo malé průlezky.

BRuNO family park v Brně
Autor: Archiv firem

Aqualand Moravia v Pasohlávkách

Pokud vás nebaví lyže, třeba oceníte tip na vodní hrátky v největším aquaparku u nás. Ten ročně navštíví zhruba 800 tisíc lidí a polovinu z toho tvoří rodiny s dětmi. Důvodem je 16 bazénů a 28 vnitřních a venkovních tobogánů a skluzavek s celkovou délkou téměř 2 kilometry. Loni vodní svět získal evropskou cenu za nejlepší tobogán - High Five, který jezdí do kopce. Nejbližší podobný tobogán najdete až na Kanárských ostrovech, takže zážitek zaručen.

Aqualand Moravia v Pasohlávkách
Autor: Archiv firem

Prohlídka Dolních Vítkovic v Ostravě

Vydejte se poznat areál bývalého Vysokopecního závodu společně s průvodcem, který vám prozradí vše o historii Dolních Vítkovic. Ve světově unikátním areálu se mezi lety 1828 až 1998 těžilo uhlí a vyrábělo surové železo, o kterém se taky leccos dozvíte. V rámci prohlídkové trasy se zastavíte i v nově rekonstruovaných objektech v areálu Hlubina a části bývalé vítkovické koksovny, které teď slouží kulturním a společenským akcím. A třeba se tam pak vydáte o letních prázdninách na festival Colours of Ostrava.

Prohlídka Dolních Vítkovic v Ostravě
Autor: Archiv firem

Zoologická zahrada v Olomouci na Svatém Kopečku

Olomoucká zoo se rozkládá na 42,5 hektarech a chová více než 1700 kusů zvířat, takže narazíte na všechny oblíbence. Jen v loňském roce se tam narodilo 250 mláďat. Zoo má pět pavilonů, spoustu expozic a výběhů a taky stále se rozšiřující safari. Mimo to tam také najdete největší žraločí akvárium u nás. Raritou olomoucké zahrady je 32 metrů vysoká vyhlídková věž, ze které budete mít jako na dlani celou Olomouc i baziliku na Svatém kopečku.

Zoologická zahrada v Olomouci na Svatém Kopečku
Autor: Archiv firem

Matějská pouť v Praze

Když do Prahy, tak na legendární pouť konající se v holešovickém areálu Výstaviště. Jako každý rok tady najdete přes sto zábavných atrakcí a chybět určitě nebudou ani ty tradiční jako je řetízkáč, obří ruské kolo, trojpatrový strašidelný zámek, dům smíchu, centrifuga nebo vyhledávané a oblíbené autodromy. Samozřejmě nemůžou chybět stánky s obvyklým suvenýrem z Matějské pouti, kterým bezpochyby perníková srdce je.  Letošní 60. ročník můžete navštívit od 25. února do 10. dubna. Jen pozor, v pondělí bývá zavřeno.

Matějská pouť v Praze
Autor: Archiv firem

Autor: Aneta Mrazilová