Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Z těchto receptů vám potečou sliny! Slavná foodblogerka láká vymazleným menu

9. února 2021 | 06:00

Jestli jsou haldy rozteklých sýrů, nestoudný bůček, zhýralý steak obřích rozměrů a moře tučné majonézy tím, co si 365 dní v roce odříkáte, na nový pořad populární foodblogerky Veroniky Koko Šmehlíkové radši nekoukejte. Na své si ovšem přijdou všichni ostatní, kteří čas od času povolí uzdu ve své střídmosti – i své opasky! MENU s hvězdičkou je plné hříšných receptů určených pouze pro dospělé. A jedinými zbytky, které po něm zůstávají, jsou zbytky soudnosti. Jen díky nim se vám podaří odolat svůdným kombinacím, které série prvních deseti epizod postupně naservíruje.

Pouze tři čtvrtě roku stačilo Veronice Šmehlíkové k tomu, aby natočila úctyhodných 170 dílů pořadu Menutovka, ve kterých vařila hlavně ze sezonních surovin. S novým rokem si sympatická foodblogerka, známá jako Koko, řekla, že to chce změnu, a vznikl pořad MENU s hvězdičkou.

Menutovka se hodně zakládala na dostupných ingrediencích nebo možnostech, jak co nahradit v době karantény. Teď jsem chtěla vytvořit něco, na co se člověk bude chtít podívat jen proto, že je to hříšné a nemělo by se to. Něco, co si dáte jen svátečně, ale o to víc si to užijete. Když jsem si představila, na co máme většinou nejvíc chuť, bývají to upřímně řečeno ty největší prasárny. Smažená jídla, dezerty plné cukru, tuku a čokolády, sýrové omáčky, obří burgery, steaky a další flákoty. Když hovězí, tak medium rare a pravá svíčková, když vepřové, tak několikakilový bůček, když bezmasé, tak s horou sýra a lanýži, když sladké, tak s tekoucí čokoládou a malinami, když burger, tak s holandským řízkem uvnitř. Jo... a když retro, tak kuře s broskví. Tak vzniklo MENU s hvězdičkou coby symbolem filmů jen pro dospělé, které se vysílají až po desáté večer,prozrazuje Koko, jaké dietní prohřešky bude ve svém MENU s hvězdičkou vařit.

Inspiraci k jejich přípravě jí přitom přináší sám život, nejčastěji po nějaké salátové dietě. Ty nejodvážnější recepty pak vznikají na základě odborné konzultace s manželem. „Nejlepší jídla jsou většinou odpovědi mého muže na otázku, co by si dal zítra k obědu,” směje se maminka malé Emy, která před odchodem na rodičovskou dovolenou svými trefnými poznámkami bavila i posluchače Odpolední show na Evropě 2.

První série hříšného pořadu je k vidění zdarma na internetové televizi Mall.tv. Premiérově jsou díly i s bonusovým pokušením zveřejňovány ve čtvrtek, ale pustit si je lze na webu www.mall.tv nebo v mobilní a televizní aplikaci kdykoli a kdekoli.

„Uvidíme, zda zvítězí předsevzetí a půst, nebo Pavlovův reflex. Bude to lítý boj u displejů. Doufám ale, že vášeň bude nakonec tím, co zvítězí, a že budeme pokračovat dál. Inspirace je tu obrovská,“ dodává spiklenecky.

Na jeden z hříšných receptů se můžete podívat zde:

Autor: red