Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zájem o sport Češi během loňského roku neztratili, objevili i nové možnosti

22. ledna 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Loňský rok přinesl mnoho nových situací, které jsme nikdy dříve nezažili, mimo jiné dlouhý pobyt doma během lockdownu či práci na home office. Přestože výrazně ubylo příležitostí, mnoho lidí si podle průzkumu společnosti Sazka našlo nové pohybové návyky.

Přestože se může zdát, že Češi strávili rok 2020 doma na gauči u televize, jak vyplývá z průzkumu společnosti Sazka, opak je pravdou. Odpovědi respondentů ukazují, že jsme neztratili zájem o sportovní a volnočasové aktivity, ale s ohledem na lockdown pouze došlo ke změnám v tom, čemu se věnujeme, a jaký typ sportu vyhledáváme.

Zájem Čechů o sporty
Autor: SAZKA

Z průkumu vyplývá, že 48 % respondentů kvůli covidu změnilo své sportovní návyky, kdy 33 % oslovených začalo věnovat svůj čas sportování venku, například jízdě na kole nebo pravidelnému běhání. Dalších 38 % dotazovaných zase preferovalo domácí posilování s vlastním vybavením a na online lekcích. To ostatně může potvrdit i společnost Sazka, která provozuje portál Sport v okolí zaměřený na nabídku různých volnočasových aktivit.

"Na našem webu sportvokoli.cz, který provozujeme společně s Českým olympijským výborem, jsme loni zaznamenali výrazné změny ve vyhledávání. Místo sportovních akcí lidé vyhledávali tipy na outdoorové aktivity, domácí cvičení a jak zabavit a unavit děti. Proto nyní vylepšujeme funkce webu tímto směrem. Soustředíme se na tipy, jak si zlepšit sportovní techniku a pracujeme i na přidání venkovních a vnitřních sportovišt,” shrnula Tereza Vyhnálková ze Sazky.

Většina z nás chce postavu vylepšit, nebojíme se ani chůze do schodů

Češi a jejich vztah k chůzi po schodech
Autor: SAZKA

Díky zálibě Čechů ve sportovních aktivitách se zdá, že naše linie v loňském roce ve většině případů žádnou škodu neutrpěla, ovšem jako každý rok i letošní leden je ve znamení novoročních předsevzetí, kdy plánujeme svou kondici ještě zlepšit.

Celých 61 % respondentů uvedlo, že plánují svou postavu v nadcházejících měsících zdokonalit, dalších 20 % účastníků průzkumu je spokojených se svou současnou váhou, ale rádi by se dostali do lepší kondice. Používají při tom i technologie. 61 % respondentů odpovědělo, že používá různé přístroje k měření svého výkonu, aby měli své aktivity pod kontrolou.

Průzkum probíhal ve dnech 10-14. ledna 2021 a zapojilo se do něj 550 respondentů z celé ČR, muži i ženy ve věku 18-65 let