Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tady se peče vánoční cukroví pro azylové domy a matky samoživitelky!

RM Cafe, RM Gastro
4. prosince 2020 | 10:40

Málokdo by si dnes své Vánoce dokázal představit bez cukroví. Přesto se v České republice každoročně nachází nemalé množství lidí, kteří nemají možnost vánoční svátky tímto způsobem oslavit. Matky samoživitelky se často potýkají s finančními problémy a na pečení kvůli neúprosnému pracovnímu vytížení jen marně hledají čas.

Mnohé z nich se také vlivem okolností ocitají na ubytovnách, kde pro pečení zcela chybí zázemí. Obdobným problémům čelí také lidé, kteří své Vánoce tráví v azylových domech.

Proto se společnost RM Gastro rozhodla poskytnout své zázemí i kuchaře a z dostupných surovin napéct co největší množství vánočního pečiva. Voňavé rohlíčky, linecké a vánočky pak ze skladu RM Gastro v pražských Horních Počernicích poputují přímo k potřebným napříč celou Českou republikou!

Autor: RM Gastro

V rámci charitativního projektu vedeném Nadačním fondem humanitární pomoci upeče RM Gastro celkem 300 ks vánoček a 20 kg vánočního cukroví. Suroviny jim poskytli dobrovolníci a Potravinová banka pro Prahu a Středočeský kraj. Distribuci potřebným zajistí Nadační fond humanitární pomoci.

Autor: RM Gastro

 

Autor: tisková zpráva